שלום!

chen9

New member
שלום!

קודם כל , התרשמתי מאוד מהפורום הזה,באמת פורום נחמד ומעניין. בכל מקרה, רציתי לשאול משהו בנוגע לצבעי שמן אני רוצה להתחיל לצייר בצבעי שמן ושאלתי היא אם ישר מתחילים בצביעה או שקודם מציירים בעפרון? וכשאני מציירת בצבעים, במיוחד אנשים, הטכניקה היא ציור בשכבות? כלומר, אני מציירת, ומחכה עד שיתייבש ואז מציירת מעל? (מצטערת על הניסוח, אני מקווה שתבינו ל-מה אני מתכוונת) תודה

SC

New member
ברוכה הבאה

היי, ברוכה הבאה אל הפורום ותודה על המחמאה. שמן, אפשר לצייר בשתי הדרכים: 1. להכין סקיצה ע"ג הבד עם עיפרון, הבעיה היא שהעפרון נמרח במגע עם הצבע ויכול להיווצר בוץ, אז אפשר לרסס פיקסטיב ורק אח"כ להתחיל עם השמן עצמו. 2. אני עובד ישירות עם צבע שמן על הבד, אני מכין רישום עם צבע בד"כ סיינה שרופה או אומברה שרופה אפשר גם ילו אוקר, תלוי בך לא כ"כ משנה. אם טעיתי ברישום, בעזרת מכחול טבול בטרפנטין מנקה את השאריות. אפשר לרשום עם צבע ישירות מהשפורפרת ואפשר לדלל אותו. אפשר לנקות/למחוק גם בעזרת מכחול נקי לחלוטין מכל חומר ובעל שיער גס וקצר וע"י משיכה ירדו השאריות. עבודת שכבות : גם כאן אפשר לעבוד בשתי שיטות, 1. להתחיל ולסיים את הציור במכה אחת, ללא שכבות בכלל אבל כאן צריך מיומנות, כדי לא ליצור צבעי בוץ. 2. שכבות, אפשר לעבוד מהגוונים הכהים אל הבהירים או הפוך, אפשר לעבוד עם שכבות דלילות, כדי ליצור אפקטים מסויימים.

chen9

New member
רישום

נאמר והחלטתי לעשות את הרישום בעזרת עפרון, ולצייר בשיטת השכבות, בשלב מסויים אני כבר לא אראה את הרישום, או שאני לא מבינה את הטכניקה ?

G-maN

New member
לא.

הרישום יעלם אחרי שתעלי עליו עם הצבע כמובן... אני מעדיף לא לעבוד עם שכבה אחרי שכבה , כי לדעתי היתרון של צבעי שמן הוא שהם מתייבשים לאט ומתערבבים בקלות , מה שנותן דרך יותר קלה ליצירת מעברי צבעים מדורגים. עכשיו כמו שאמרו לפני, זה דורש מיומנות...וצריך לנסות ולראות מה יותר נוח לכל אחד. אני עובד בצורה כזאת: אני מכין לי את הגוון הכי בהיר ואת הגוון הכי כהה שאני צריך לקטע מסויים, שם אותם על הבד איפה שצריך , ואת המעבר אני עושה עם מכחול יבש ונקי כשאני מטשטש את המעבר החד בין שניהם. כמובן שלא תמיד זה בדיוק ככה, כי יש גם צבעים באמצע , אבל זה העיקרון.

SC

New member
באופן עקרוני התשובה היא כן, אבל

את צריכה לקחת בחשבון שלאורך כל העבודה שלך את למעשה עוסקת ברישום, כן גם אם את מציירת בצבעי שמן או כל סוג אחר של חומר. מן הסתם הרישום המקורי הולך ונעלם וגם כאן לא בהכרח, תלוי במידת השקיפות של השכבות ובמספרן. לעיתים ארצה להשאיר חשוף במתכוון חלק מהרישום המקורי, הבד עצמו או שכבת רקע מסויימת. חשוב במיוחד להקפיד ולשמר את הרישום, אחרת יתקבל ציור שונה מהתכנון.

שלום חן וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

אמנם שולי וג´י מן כבר ענו על שאלותיך אבל אני רק רציתי לברך אותך עלהצטרפותך לפורום המקסים שלנו, מקווה שתבואי הרבה ונוכל לראות את הדברים היפים שאת עושה. יופי שבאת!

chen9

New member
טכניקת השכבות

אולי אתם מכירים ספרים בנושא של ציור בצבעי שמן, בעיקר בטכניקת השכבות? תודה

למעלה