שלום :]

martinn

New member
שלום :]

ביקרתי בהולנד לפני כחודש וקניתי שם יומן בית ספרי (אני עולה לכיתה יב' והחלטתי שלכבוד השנה החדשה כדי לצ'פר את עצמי ביומן מגניב),אך מן הסתם...הכל כתוב בהולנדית. אשמח מאוד אם תתרגמו לי מספר מילים משמעותיות בכדי שאוכל לנהל סדר יומן כמו שצריך. lesrooster maandag dinsdag woensdag donderoag vrijdag nievw rooster cijferujst vakanties werkstukken verslagen vak maandag dinsdag woensdag donderoag vrijadag zatardag zondag תודה רבה ויום טוב.

ayala26

New member
בבקשה

lesrooster מערכת שיעורים (מערכת שעות) maandag יום שני dinsdag יום שלישי woensdag יום רביעי donderdag יום חמישי vrijdag יום שישי zaterdag יום שבת zondag יום ראשון - nievw rooster אני לא מכירה את המילה nievw cijferujst אם התכוונת למילה cijferlijst אז הכוונה רשימת ציונים vakanties חופשות werkstukken נראה לי שהכוונה לעבודות שצריך להגיש verslagen זה גם סוג של עבודות שצריך להגיש ואין לי מושג מה ההבדל בינהם. מזמן לא הייתי בבית הספר vak מקצוע

ayala26

New member
זה באמת קצת טפשי

להשתמש ביומן שבו ימי השבוע הם משני עד שישי ויום ראשון הוא היום האחרון בשבוע.. כשאני הגעתי להולנד עוד היה לי ארגונית ישראלית ותמיד התבלבלתי בתאריכים..

martinn

New member
תודה רבה!

האמת שאני לא בדיוק יודעת- פשוט ראיתי אותו והוא משך את תשומת עיניי וליבי. כמו שאת קונה בגד או בושם בחו"ל,אני קניתי יומן.

תוספת

אני חושבת שwerkstukken זה עבודות אולי יותר במובן של לענות על שאלות וverslagen זה חיבורים או דיווחים על משהו שעשית או קראת (יומן קריאה למשל) או כל סוג אחר של חיבור או משהו בסגנון. אבל אני לא בטוחה בקשר לזה ומעבר לכך לא ברור לי למה מפרידים בין השניים ביומן.

ayala26

New member
מה זאת אומרת "למה?"

כי הם הולנדים, הם מסודרים

למעלה