שלום....

marshmalow

New member
שלום....

מישהו יודע מה עושים בתפקיד "סמלת מבצעים"????? כל פרט ממש יעזור!! טל

JuveFan

New member
תפקידו של הסמב"צ

"תנין כאן קודקוד תנין" "רות המשך קודקוד תנין" "רות, קבל שני מלוכלכים חמושים נמצאים בקיפוד" "כאן תנין, רות קיבלתי" ________________________________________________ סמל/סמלת מבצעים, או בראשי תיבות סמב"צ/ית, יושבים במהלך המשמרת שלהם (שהיא בדרך כלל מאוד ארוכה) בתוך החמ"ל (חדר מלחמה) ותפקידם הוא לקבל מידע, נניח, מצוות שיצא לפעולה על דברים שהם עושים ולתת להם אישור דרך הגורם שמפקד עליהם לכל מיני פעולות. כלומר, אם הצוות רוצה לסיים את הפעולה ולחזור אל הבסיס, הם עולים בקשר מול הסמב"צ ומבקשים ממנו אישור "להתקפל" ולחזור. הסמב"צ יחזור במהרה עם תשובה מהמפקד. תפקידו של הסמב"צ הוא גם לשמש כחוליה מקשרת בין אותו הכח לכח אחר במקרה ויש בעיה בקשר בין הכוחות. כל מידע שחשוב שידעו בבסיס או במוצב עובר אל הסמב"צ והוא מעביר את אותו מידע אל האדם המיועד. כל מידע שהסמב"צ מקבל הוא רושם במחברת מיוחדת. הסמב"צ גם צריך לדעת היטב נדב"ר (נוהל דיבור בקשר) שכן כשמדברים בקשר לא אומרים את המילים כמו שהם באמת, לדוגמא, כשרוצים להגיד "אוכל" אומרים "חמים וטעים". כמעט לכל מילה יש מילה שהיא מעיין "קוד". המטרה בכך היא לאו דווקא להטעות את האוייב כדי שלא ידע במה מדובר (האוייבים שלנו יודעים היום יותר ממה שרובנו יודעים) אלא כדי ליצור סדר בקשר. בתור אחד ששימש גם בתור לוחם וגם בתור סמב"צ (עקב מחסור בכח אדם...) במוצב בגבול לבנון, אני רק יכול להגיד שהתפקיד מעייף ומסובך מאוד וצריך קור רוח, סבלנות, אחריות וזיכרון טוב כדי להצליח בתפקיד. זה תפקיד שנראה "פקידותי" מדיי, אבל זהו תפקיד מאוד חשוב מכיוון שזוהי חובתו של הסמב"צ להעביר מידע מאוד חשוב. זה גם מאוד כיף לדעת דברים בזמן אמת הישר מהשטח לפני שכולם יודעים. בהצלחה בתפקיד.

לגאבה פאן

איפה היית סמב"צ כי אני הולכת להיות פקמצית שזה בערך מה שאמרת רק בחיל האויר אז אשמח אם תסביר לי מה ההבדל בין סמבצית ופקמצית כי אמרו לנו שזה אותו דבר אבל אם זה ככה אז למה יש לזה שמות שונים כי פקמצית=פקידת מבצעים למה חיל האויר חייבים תמיד להיות מיוחדים???

praetor

New member
זה ממש תלוי איפה את נמצאת

אני משרת כסמב"צ - וזה משעמם רצח... אין אצלנו שום דבר מעניין בחמ"ל (חמ"ל אבטחה), כי זה בסיס עורפי ובטוח... סתם מעבירים קצת דברים בקשר (שאגב אצלנו אין נדב"ר, כי זה רק קשר של הבסיס, בין השומרים והקצינים, לא משהו לטווח רחוק), ועושים קצת טלפונים, נגיד - מפקד תורן: "תתקשר ליחידה זו וזו תודיע להם מתי התדרוך" משהו כזה. אצלי לפחות זה מאוד משעמם, וסתם קוראים עיתון / ספר כל המשמרת. לעומת זאת הבנתי שסמב"צ בבסיס מבצעי יכול להיות די מעניין. זה תלוי.

סתם מסתובב בבסיס

תכלס הוא לא עושה כלום.... מדי פעם שורק איזה "נשמע היטב..." במ"ק

למעלה