שלום!

• פותח הנושא raky
  • פורסם בתאריך

raky

New member
שלום!

האמת שקראתי דיי הרבה בפורום לפני שאני כותב את השאלה, ולא מצאתי תשובה, אז אם כבר ענו על זה לפני - אני מצטער.. אני טס לתאילנד לבד, לחודש. השאלה שלי היא האם כדאי לי להצטרף לטיולים המאורגנים של רד בריק או טאנה או שבמקרה שלי עדיף לי לשכור ג'יפ לבד ולנסוע לטייל בצפון בעצמי? אין לי בעיקרון מגבלת זמן של עד כמה להשאר בצפון... כמו כן באיזה איים הייתם ממליצים לי לבקר? תודה מראש!

lior 30 rg

New member
אם יש לך עם מי להתחלק בדלק ובדמי ההשכרה

שכור ג'יפ, קנה מפת כבישים טובה וצא לדרך. אתה תהנה הרבה יותר מאשר עם הגנון של טאנאבריק.

raky

New member
תודה על התשובה המהירה!

אבל אני יוצא מנקודת הנחה שאני אטייל לבד - מה סדר גודל המחירים לעניין הזה? קשה לי להאמין שהוא יעלה יותר מהטיול המאורגן...

lior 30 rg

New member
טויוטה היילקס עולה בערך 1000 באט ליום

כולל ביטוח ומיכל דלק מלא בסולר. אם תשכור לבד זה אכן ייצא לך יותר יקר, אם תמצא חבר'ה שיתעניינו בקטע, זה ייצא לכם זול משמעותית. אני מניח שהישראלים שורצי הטאנא והרד בריק, אלו שלא יכולים לעשות שום דבר לבד, לא ממש יתלהבו. אם תדיר רגליך ממקומות הריכוז שלהם ותאכסן בגסט הואס של חבר'ה ממדינות אחרות, תמצא היענות הרבה יותר גדולה לרעיון הזה- אני לא חושב שפעם אחת יצאתי לבד לטיול כזה. תמיד היו כמה בריטים עליזים או אוסטרלים חביבים ששמחו להצטרף (ולהתחלק בהוצאות) הכבישים בצפון לא נוראיים. אמנם לא מדובר באוטובאן הגרמני אבל גם לא מדובר על כבישים הודים. השילוט טוב עד סביר. אבני דרך ומספרי כבישים מסומנים טוב ואם תצטייד במפה טובה תוכל לארגן לך טיול מעולה. אם תרצה טיפים לטיול עצמאי, אל תתבייש, שאל- אני אשמח לעזור בקטע הזה. חשוב חשוב חשוב- לשכור רכב אך ורק עם ביטוח. ביטוח הנוסעים שלך לא מכסה תביעות עם הרכב לא היה מבוטח. לא לחסוך בקטע הזה. כמו כן, רשיון בינ"ל חובה (כמה שקלים בממסי ואין לך בעיית ביטוח)

raky

New member
שוב תודה רבה

האמת היא שאם זה לא קשה לך אני אשמח אם תוכל לתת לי כמה טיפים לטיול עצמאי בצפון, וכמו כן ולא פחות חשוב שמות של גסט האוסים שאתה ממליץ עליהם בצ'יאנג מאי... (ולא שורצים בישראלים)
כמו כן לא ממש הבנתי מתשובתך האם מדובר בטיול בכבישים או טיול שטח? הרי אם רוב הנסיעה היא על כביש סלול - מה הטעם לשכור דווקא ג'יפ? ולמען הסר ספק - אני דווקא מעוניין בטיול שטח...

lior 30 rg

New member
יש כמה אפשרויות...תלוי כמה זמן יש לך ומתי אתה

נוסע. אופציה אחת היא ליסוע מצקיאנג מיי עד מה סאריאנג על כביש 108 לכיוון מערב, בדרך לעצור בדוי אינתנון, להמשיך למה סאריאנג. משם לרדת דרומה למה סוט. הדרך מאוד יפה ומיוחדת ואתה עובר בכפרים שכמעט לא רואים תיירים. אנגלית לא מדברים שם, אבל עם תנועות ידיים וקצת רצון טוב, מסתדרים איתם. במה סוט אפשר לעבור לכמה שעות למייאוואדאי במיאנמר ולהמשיך או לכיוון טאק-סוקותאי, או להמשיך דרומה לכיוון אום-פאנג לאחד מהאזורים היפים ביותר בתאילנד. משם לחזור למה-סוט- לבקר בסוקותאי, הפארק בסוקותאי יכול לבדו למלא יום שלם. את הלילה להעביר בפיטסנאלוק, להמשיך לכיוון מזרח ללואי- לבקר בשמורות הטבע באזור לום סאק כולל המערות והבונקרים של המורדים הקומיניסטים לפני 20-30 שנה. משם להחליט אם לחזור צפונה לכיוון נאן או להמשיך מזרחה לתוך איסאן.. אפשרות נוספת היא לעלות צפונה לכיוון צ'יאנג ראי, לבקר במה-סאלונג, כפר מאוד מעניין עם אוריינטציה סינית-יונאנית, להמשיך למה-סאי ומזרחה לכיוון ציאנג שין- צ'יאנג קונג. לא חסרות אפשרויות. הכל תלוי בזמן ובעניין שלך. לגבי נסיעות שטח- כיוון שמדובר בשטח מיוער, נסיעות השטח מוגבלות לשבילים וזהו. אין שטח כמו שאתה מכיר את זה בארץ. מה שיפה ברעיון כזה הוא שאת הרכב את ה יכול להחזיר בכל מקום- בבנגקוק, בפיסנאלוק, בצי'אנג ראי וכו'. לגבי גסטהאוסים- אני בד"כ מתאכסן או ברויאל גסט האוס אבל הסיכוי שתפגוש שם תרמילאים סקרנים הוא די קטן. גסט האוס שיתאים לך הוא ג'וליס- פראפוקלאו סוי 7 בצ'יאנג מיי. הוא לא מפואר אבל ההתקשרות בים התרמילאים שם מעולה.

raky

New member
אחלה, תודה על ההשקעה

אני מניח שיהיה לי קצת יותר מושג על מה מדובר כשתהיה לי מפה מול העיניים, וזו לא תהיה רשימה של שמות, ואז אני אוכל לשאול שאלות יותר ענייניות... בכל מקרה עזרת המון

רותוש

New member
ג'יפ לגמרי לבד

לא הייתי לוקחת. אני דווקא הייתי ממליצה לך להצטרף לטיולים של חברות שלא מפוצצות ישראלים- יש המון סוכנויות בצ'יאנג מאי, והצעות של הגסטהאוסים בצ'יאנג מאי, להוציא אותך לטיולים בצפון, אפילו של שבוע, וזה נראה לי יותר חוויה לעשות את השבוע הזה עם אנשים מכל העולם! איים בגדול- אם אתה רוצה צלילות מטורפות ומסיבות עד אור הבוקר - הצד המזרחי. אם אתה רוצה טיפוס הרים, אטרקציות אין ספור ומופעים, ויופי עוצר נשימה- הצד המערבי.

raky

New member
תודה!

רותוש, המון תודה על תשובתך... למה את לא ממליצה על טיול עצמאי? וכמו כן, האם את יכולה להמליץ על טיולים או סוכנויות שמוציאות טיולים כפי שציינת - על מנת שאוכל לקרוא עליהם קצת ברשת לפני שאני טס...

רותוש

New member
בכייף

אז, ג'יפ לבד לא הייתי ממליצה מהסיבה שזה נראה לי יותר מדיי בודד להעביר את השעות נסיעה האלה לבד, וגם צריך להיות די נווט בכבישים שם- זה לא ארה"ב או אירופה, ואז עדיף ששניים ישימו לב לעניין הזה. לגביי הטיולים, אז סתם לדוגמא- אנחנו ישנו במקום שהוציא טיולים זולים, והיה גם מאוד זול לישון בו. http://www.chiangmaiwhitehouse.com/trekking.asp אבל אני בטוחה שחיפוש בגוגל יביא אותך לאין ספור אופציות נוספות.

זה מאוד תלוי בך

האם יש לך חוש התמצאות מספיק טוב בשביל להסתובב שם לבד
הטיולים המאורגנים כוללים לרוב גם רכיבה על פילים ושיט על רפסודות, ויוצא נחמד להכיר כל מיני אנשים מהקבוצה. והאנשים האלה יכולים להיות מכל העולם, אם לא בוחרים לצאת דווקא מהטאנה.. בקשר לאיים - שוב תלוי מה אתה מחפש. מסיבות? - קו פנגן שקט - קו לנטה, קו צ'אנג גם שקט וגם מסיבות - קו סמוי [אפשר להתמקם על חוף שקט ובערב לצאת לצ'אוונג] הכי יפה - קו פיפי תעסוקה מגוונת - בקרבי צלילה? קו טאו [זה משמועות. פה - לא הייתי, וגם לא פה:] %$@@&*? פאטיה..

על טעם ועל ריח ../images/Emo8.gif

המים הצלולים בקו פיפי, החולות הלבנים, הסלעים במים... מריילי - אני זוכרת שקיעות יפות, שלא הצלחתי לטפס על הצוק יותר מדי גבוה, ושנכנסה לי צפרדע למקלחת...

למעלה