שלום

KrIvInE

New member
שלום

הנה משהו שאתם בטח שומעים הרבה; אני רוצה לקנות מחשב נייד. כן כן, מפתיע, אני יודע. עכשיו, חשבתי לעצמי איזה מחשב לקנות, ואז חשבתי, למה לא Mac? בעבר חשבתי ש-Mac פחות טוב מחלונות, אבל אמרו לי שהיום מק נורא השתפרו ותומכים בהרבה מאוד תוכנות שלא תמכו בהם בעבר. אני רוב הזמן במחשב משתמש במסנג'ר, באינטרנט, בהרבה תמונות ועריכות למיניהן בפוטושופ. לא משחק במשחקי רשת גדולים או משהו כזה. שאלותיי אליכם הן: 1. האם יש למחשבי מק תמיכה בעברית, כך שאוכל לגלוש באתרים בעברית, לכתוב בעברית וכו'? 2. האם מחשבי מק תומכים בתכנות שיתוף קבצים כלשהן, כמו ares, emule, וכד'? 3. האם יש במחשבי מק תוכנות נוחות לצפייה בסרטים כלשהם? אני צופה בהרבה סרטים ב-PC של הבית, ואני אשמח אם אוכל לעשות זאת גם בנייד שלי. תודה מראש, עמית.

KrIvInE

New member
שכחתי לציין,

אני שומע הרבה מאוד מוזיקה. המון, יש לי כרגע כ-12 ג'יגה של שירים, אם לא יותר. אני יודע שאני אצטרך לעשות סינון, אבל.. זה המצב כרגע. שוב תודה מראש.

danadandana

New member
בלי להתייחס לשאלות שלך-

ככל הידוע לי מחשבי מק יקרים מאודף להערכתי מעל 10,000 ש"ח לדגם הפשוט (ואם אני טועה זה כי אני לא מעודכנת). בשביל מה שאתה צריך מספיק נייד של 5000 ש"ח, מחשב סטנדרטי עם מקסימום כרטיס מסך משופר.

יאיר B

New member
כמה הערות:

1. מחשבי מקינטוש מגיעים עם מערכת הפעלה שנקראת OSX. זה לא חלונות - זה משהו אחר. בעיקרון תוכנות שרצות על מערכת חלונות לא ירוצו על OSX. יש תוכנות חלופיות עבור OSX, אבל לא לכל מה שאתה מכיר מחלונות (זה קצת כמו לינוקס שיש תוכנות חלופיות לכל מה שיש בחלונות, אבל אלו לא אותם תוכנות). 2. במחשבים החדשים של אפל, אלו שבאים עם מעבדים של אינטל, יש אפשרות להתקין חלונות יחד/במקום מערכת OSX. יש תוכנה בשם בוטקאמפ שמאפשרת לעשות את זה (אבל אז למה לא לקנות מחשב שנועד לעבוד עם חלונות כמו PC רגיל?). 3. מציע להמשיך ולשאול על מקינטוש בפורום מקינטוש. הם המומחים לזה.

shimy lev

New member
כנס לפורום מק הגדול בארץ...

http://forum.mac-it.co.il בעקרון אם תשווה חומרה בחומרה- תמצא שההבדלים הם לא כ"כ גדולים, ולפעמים לטובת המק... רק חשוב להשוות את כל הפרמטרים, ולא רק מעבד, קשיח, מסך...

למעלה