שלום

• פותח הנושא edn
  • פורסם בתאריך

edn

New member
שלום

אני בת 21 לומדת באוניברסיטה אתמול קיבלתי את האישורים שאמרו שיש ליקוי מסוג דיסלקציה ודיסגרפיה איך ניתן לשפר, או לעשות משהו שהכתב יהיה קריא וגם לשפר את יכולת הבנת הנקרא תודה

zivadina

New member
תחפשי פורומים עם ליקויים כמו שלך

צרפתי קישור לפורום חדש שמנוהל ע"י מומחה בכל תחום לקויי הלמידה:

זיוה!!../images/Emo11.gif

הפורום שלנו נקרא פורום תמיכה להפרעות קשב וריכוז ולקויי למידה. יש פה בהחלט מקום לכולם ויש לנו מה לתרום מהידע שלנו.

@זהר@

New member
מדוע אלו שאבחנו את הליקויים האלו

אצלך לא גם המליצו לך מה לעשות בקשר לליקויים ואין ניתן ללמוד להקל על עצמך ולמי לפנות? זה התפקיד שלהם.

דליה.ד

New member
שלום לך וברוכה הבאה!

אל תברחי לנו מכאן לפורום אחר....הגעת למקום הנכון ובוודאי יש לנו כמה עצות בשבילך! בקישורים למעלה תמצאי קישורים בעברית (ובאנגלית) על ליקויי למידה, שם תמצאי חומר על דיסגרפיה ודיסלקסיה. שווה לקרוא ולהבין מה יש לך ואת כבר בדרך להתמודדות (ואני בכוונה לא אומרת "פיתרון" כי אין תרופת קסמים וידרש ממך מאמץ ותדרש התמודדות). בקשר לדיסגרפיה - מעבד תמלילים הוא הפתרון האולטימטיבי עבורך. כך לא יהיה כתב לא קריא ולא שגיאות כתיב... בקשר לדיסלקסיה , קצת יותר מסובך בגיל שלך, אבל בוודאי ניתן להשיג הקלות לבחינות ועבודות.

בלארט

New member
יחידת תמיכה

למיטב ידיעתי, בכל אוניברסיטה יש יחידת תמיכה, אם כי יש הבדלים בין אוניברסיטה אחת לשניה. אם אובחנת אצלהם, או שקיבלת אישור ממדור הבחינות את אמורה להיכנס למסד הנתונים שלהם. למרות זאת, לא כדאי לחכות שיפנו אליך, אלא ליזום ביקור אצלהם. בכלל, מילת המפתח היא אקטיביות.

edn

New member
אם מותר עוד שאלה קטנה

אתה צודק יש יחידת תמיכה, ואכן אני אקבל חונך שיקריא לי מאמרים אבל פשוט רציתי לדעת אם אפשר לשנות את זה איכשהו לבד, לא כיף להיות תלויים באחרים שיקריאו לך וגם כי זה מתסכל לקרוא ולא להביןולא משנה כמה פעמים אני קוראת ועד שבכלל אני מצליחה לקרוא..

בלארט

New member
מאמרים אפשר ועדיף להקליט

חלק מהסטודנטים לקויי הלמידה מקבלים חונך במסגרת פר"ח לש"ם. אני מניח שיש גם כאולו שמקבלים חונכים דרך המדורים לקידום/רווחת הסטודנט. אם את מעדיפה לבד, אפשר לבקש או לארגן שיקליטו לך את החומר. בשנה שעברה הקלטתי כמה קלטות לסטודנטית עיוורת. המאמרים שהקראתי היו מתורגמים בצורה כ"כ גרועה שהייתי חייב לנסח מחדש כל משפט. להקלטה יש את החיסרון שאין לך מי שיסביר לך "און-ליין", אבל אז את יכולה להריץ קדימה ואחורה לנוחותך.

למעלה