שלום

כשאתה חוזר על זה בלי הפסקה אתה נשמע כמו טרול

או שזה באמת כ"כ מפריע לך. ואם כן, אז מה אתה עושה בנידון ?

Hux FluX

New member
תמימות זה דבר טוב.

או נאיביות... מקווה שזה לא יאבד לך עם השנים...

Lucy Wiggin

New member
אני לומדת בבר אילן

מזה ארבע שנים. חברתי הטובה ביותר דתייה (כפי שהיית יודעת, אם היית קוראת מה שכתבתי, ולא עסוקה מדי בלגלוג).

Lucy Wiggin

New member
דווקא ההיכרות

עם העולם הדתי חיזקה את האתאיזם שלי. אין כמו קורסים בפילוסופיה יהודית ובסיפורי חז"ל כדי להגיע למסקנה שכל אלו הם היסטוריה ותו לא, ואין להתייחס אליהם כמדריכים לחיינו כיום. ראיתי הרבה אנשים טובים משחיתים את זמנם על סיפורי מעשיות, ואני חייבת להגיד שזה מצער אותי.

אני מצטערת

אם זה נשמע שאני מלגלגת עליכם... אחרי הכל- באמת, מי אני בכלל? מצטערת ממש אם זה נשמע ככה, אני ממש לא רוצה להכנס ל"מלחמות"... אין לי שום דבר וחצי דבר נגדכם. אני אפילו אוהבת אתכם. סבבה,אבל כדי להכיר באמת דתיים זה לא רק להכיר מישהי דתיה :) אני שמחה שלפחות את מכירה מישהי כזאת, אני מאמינה שאתם דווקא מסתדרות ולא חיות ב"מלחמות" כל היום :)

Hux FluX

New member
אם את אוהבת אותי,

אז פשוט תניחי לי לנפשי ! לדוג' את תעלעלי בספרי הקודש שלך ב9 באב. או מה שאת עושה. ואני אשתה קפה בפאב השכונתי ב9 באב. דוגמה קלסית עכשיות.ממש אקטואלי תני לנבחרי הציבור שלך לא להתערב בפתיחת פאבים במקומות בילוי חילוניים ב9 באב. אבל את "אוהבת אותי מאוד" ונבחרי הציבור שלך לא רוצים שאני אשתה את הקפה שלי ב9 באב. אין אחדות ולא תיהיה אחדות.. בין חילוניים לדתיים.

דוגמא טובה הבאת.

את רוצה אני יענה לך כמו שאת עונה לי? אין בעיות. אני אניח לך לנפשך. את כל כך רוצה שאני אעזוב אותך? אל תדברו איתי אח"כ על ציונות דתית שלא מחבבת חילונים, או חרדים שלא מחבבים ציונות דתית. אני אעזוב. רק אגיד לך שאני שואפת שתהיה כאן מדינה יהודית. כן. יהודית. מה ששמעת. כן, ולא יסעו בשבת. כן, ולא יפתחו את הרדיו על פול ווליום ביום כיפור. ולא יאכלו חזיר. אתם רוצים לעשות את זה, לכו לאוגנדה!!... טוסו לארה"ב, תטוסו ליפן, סין. תברחו כמו שאתם יודעים. הפסד שלכם. תפתחו מדינה "יהודית" שתהיה מיוסדת על ערכי שנאה לדתיים ולעם שלכם, ערכי חילוניות והתנערות ממסורת. הרי מה אכפת לכם? ממילא אתם לא קשורים לארץ הזאת.."ארץ האבות" פחחח..ארץ שדם האבות שלכם והסבים שלכם רווי בה. ממילא אתם לא קשורים לעצמכם, לעם שלכם.. אתם מחפשים כל היום להלחם. ותספרו כאן כמה פעמים אחד מכם כתב "מלחמה". אתם לא מאמינים בכלום. העיקר להיות "חופשי". אבל אחרי הכל, מי שם בהודו מחפש משמעות,הא? אתם עבדים של היצרים שלכם...של הרצונות שבכם. אם אני אצא מהארץ, אני אלך רק לפולין. אין לכם שום קשר לזהות שלכם. אין לכם שום שורשים. אתם מנותקים. עלה שעף בשלכת. מתנתקים מהעם. מה יהודי בכם?!? כלום!!!!!! וואו, את אופטימית זה משהו משגע. חבל שאתם לא מנסים. לא מנסים להתקרב לעם שלכם..לאחים שלכם. חבל שאתם לא רוצים להתקרב. חבל. וכתבת מקודם שאת התרומה שלך לציונות כבר עשית. אני עוד לא סיימתי. יהודי ויהודיה אף פעם לא מסיימים את התרומה שלהם לעם. כל רגע ורגע יש להם שליחות כאן. תודה שהוכחתם לי בנחמדות נפלאה כמה שאתם אטומים. לילה טוב.

Hux FluX

New member
נו אז פתרנו את העניין.

אין פה ויכוח בכלל. יש מלחמה בין חילוניים לדתיים , והדתיים בסוף ינצחו. "עלה שעף בשלכת" - אהבתי.

Lucy Wiggin

New member
" מה יהודי בכם?!?"

כלום!!!!!! עכשיו תפסת את העניין. לפחות בקשר אלי. לילה טוב.

כן, כאילו שאת מתכוונת לוותר

את באת לפה בשביל להטיף, לא בשביל לשאול שאלות.

הרזבם

New member
שטויות וגם קשקוש

ללא החילונות אבותייך היו כנראה נספים באיזה פוגרום בגולה. מי התנגד להקמת המדינה היהודית (וחלק מתנגד בגלוי מאד עדיין)? הממסד הדתי. מי יסד את הארץ הזו? מי עובד בה? מי מגן עליה? ... הדתיים? חדל פתפותי ביצים! לך קרא קריאת שמע שעל המיטה והישמר לך מקטב ישוד צהריים. עברת את הגבול. חצוף!

הרזבם

New member
שטויות

גדלתי עם חרדים - לא מדובר בקומץ קיצונים. המשפט "גויים דוברי עברית שימחה זכרם" שגור יפה יפה על שפתותיהם ומעוגן עמוק בליבותיהם. לוסי לא נמצאת בבועה במקרה זה. בתור דתיה - חקרי את העניין יותר לעומק לפני שתחרצי דעה.

Lu Tze

New member
"תורת הגזע של דארווין" אכן.

בבקשה תחזרי לבית הספר ותגידי למורה שלך לביולוגיה שצריך לפטר אותו. מה מבדיל אותי מעמים אחרים? מורשת, ספרות, שפה, היסטוריה, מדינה. את יודעת, כל הזוטות האלה שמרכיבים תרבות. לא אמונה באל זה או אחר. ובבקשה, תפסיקי להשתמש בכל כך הרבה סימני קריאה ושאלה, בסוף לא ישארו מספיק מהם לשאר האנשים.

טוב.

ספרות? זה מה שמבדיל אותך מעמים אחרים? אני קוראת ספרות זרה. אופס. אין הבדל ביני לבין עמים אחרים. שפה? זה שאתה מדבר עברית מבדיל אותך משאר העמים? ותילאנדי שמדבר עברית? ואמריקאי שלמד עברית? מדינה? אני יהודיה שגרה בארה"ב. שלום! אין מה שמבדיל אותי בין האמריקאים לביני. הסטוריה? או, זה מתקרב. מה זה הסטוריה? או יותר נכון, מאיזה חלק הפסקתם להאמין? מורשת? אח! מורשת!! איזה מורשת יש לכם?? מורשת הקניונים? מורשת שינקין? מורשת היי טק? מורשת טלוויזיה? מורשת מועדונים? אחלה מורשת. אני אוותר על מורשת כזאת. תרבות? תרבות המערב. תרבות חו"ל. אין לך תרבות. מצטערת, נגמרה בזה הרגע מכסת סימני הקריאה וסימני השאלה. אני עובדת על להשיג עוד...

Lucy Wiggin

New member
נוצרים גם מאמינים בתנ"ך ובאלוהים

אופס! גם לך אין שום ייחוד!

למעלה