שלום

שלום

אשמח לדבר איתכם קצת על הדעות שלכם. אני דתיה ויצא לי לסייר קצת באתר שלכם, וזה הביא אותי לחשוב. מה עושה אתכם יהודיים? תענו לי ברצינות. מה יהודי בכם?

גוססי

New member
ברצינות:

חלק מאיתנו חשים כיהודים כי ההיסטוריה של העם היהודי, תרבותו ושפתו מוטמעים בתוכנו, גם אם הם כופרים באמונה הדתית. חלק מאיתנו לא מרגישים כאלה. כולנו הוגדרנו כיהודים ע"י החוק בלא שמישהו יטרח לשאול לדעתנו.

לא "העם היהודי"

העם הישראלי. לא היה עם יהודי בגולה. רק תרבות יהודית ודת יהודית.

יש את היהדות

כדת. ויש את המוצא האתני היהודי. בגלות היו העברים/ישראלים(בתרבותם) שבהם היו מעט קיצוניים שהיו דתיים, כאותם דתיים המתוארים במקרא. בשלב מסוים חלקם הקיצוני הרחיב את הדת שלהם שהסתכמה במספר מאוד מצומצם של אנשים, וקרא לה: "יהדות".

shahril

New member
המוצא ותעודת הזהות

הם שני הדברים שמגדירים אותי כיהודי.

לאונידס

Active member
היהדות נמצאת כמובן במיטוכונדריה

בגנום של המיטוכונדריה ליתר דיוק.

אתם אנטישמים

אתם שמים לב למה שאתם כותבים? מה מבדיל אתכם בין שאר הגויים?? אתם אוכלים אותו אוכל שומעים אותה מוזיקה קמים בבוקר ושותים קפה והארץ שלכם? למי אכפת?? אחרי הכל, למה לא אוגנדה? ציוניים? מה זה בכלל? והעם שלכם? עם?? קבוצה של אנשים בעלי אותו סוג דם. מיטוכונדריה. תורת הגזע של דרווין.שלום! רגע, אנחנו גם בעלי אותה שפה ואותה ארץ..האא, גם אותה הסטוריה, חבל שאנחנו לא מאמינים בחצי מתוכה. אפשר להגיד שגם לא כ"כ אכפת לנו מהעם, כי דוגרי, אנחנו אנשים חופשיים. אנשי העולם הגדול. למה שלא נתחתן עם איזה נוצרי? או עם איזה יווני נחמד שפגשנו בארצות הברית? כי באמת, העם שלנו הם סתם אוסף אנשים בעלי אם יהודיה. מה זה בכלל יהודי? למי אכפת? הרי אנחנו חופשיים! חופשיים מדתיים! חופשיים ממצוות! חופשים מאלוקים (חבל, אחי, שאין כזה דבר)!, חופשיים מהכל! אפילו חופשיים מהיהדות שבנו! מהזהות שלנו!!!!! אז למה שלא נתנצר? בעצם, אין אלוקים, אז למה שכן? למה שלא נעבור ארץ ונתבולל שם, איזה כיף יהיה. אתם כולכם אותו דבר. איפה הזהות שלכם? אתם במאבק לחסל את הזהות שלכם. הדבר הכי טיפשי ששמעתי מימי. עוכרי ישראל. במה אתם שונים מנטורי קרטא,הא?? כולכם אותו דבר...אותו דבר. זהות?! מה זה?!?!

Hux FluX

New member
הלו להתעורר פה !

במדינת ישראל יש מלחמה בין דתיים וחילוניים, בגלל שלא ניתן לגשר, הדתיים ינצחו במלחמה. שאר הפרטים ממש לא חשובים.

לא הבנתי

מה רצית.. גם אתה "חופשי"? חבל שאתם קוראים לזה מלחמה. באמת... מי נלחם בכם?! אתם נלחמים בעצמכם! נלחמים בעם שלכם! נלחמים בזהות שלכם... עצוב, אבל נכון. פועלים נגד העם שלכם, בשר מבשרכם...איך הגעתם לזה? איך אתם לא מתביישים? ילד שמתנתק מהמשפחה, זה כואב, נכון? ילד שעוזב את כל מה שאבא שלנו ואמא שלו למדו אותו. זה אתם :) שאלה נוספת- כמה מכם היו פעם דתיים/חרדים?

אחי,

פקח עיניך! אתה הוא שרדום.. נגד מי אתה נלחם? הא? נגד הדוד החרדי שלך? נגד אחותו של הגיס שלך שהיא דתיה? אל תענה. לא צריכה טובות מכם. חבל שאתם לא מסוגלים להביע דעות כמו בני אדם. אני לא רוצה "לא תעוררת, חבל, זה לא משנה בעצם." אני רוצה שתענו על השאלות. חבל שאין לכם תשובות. וחבל שאתם פוטרים את עצמכם ב"לא התעוררת, חבל". רגע, לפני שאתה סוגר את ההודעה, חשוב לי להבהיר שבאמת אין לי שום דבר נגדך!! אתה אח שלי, חלק מעמ"י ואני (בשונה מכם) אוהבת את העם שלי. מצטערת אם נפגעת מההודעה, אין לי שום רצון לפגוע בך.

Hux FluX

New member
כמה שהדתיים האלה כאלה מצחיקים!

תבין משהוא, לפחות חצי מהחילוניים יש להם פוטנצייאל אדיר לחזור בתשובה, והדתיים עושים מאצץ עילי כביר ואדיר שזה יקרה. אם לא מחר עוד 30 שנה מהיום או 60 ש' ... החצי השני יעלם מפה לחו"ל לפני שתספיק בכלל לראות את זה קורה. (בערך חצי חצי, לא שזה חשוב למשהו).

אני לא מבינה למה..

אני באמת רוצה שתסביר לי למה! אני מצטערת אם התגובה שלי היתה יותר מדי תוקפנית. למה אתם נוסעים לחו"ל? אני לא מבינה אתכם, באמת. זאת המדינה שלכם, זאת הארץ שלכם, אלו אחים שלכם. למה?

Lucy Wiggin

New member
פשוט מאוד

אין לי מכונית, ואני זקוקה לתחבורה ציבורית בשבת. אני לא רוצה לממן פרזיטים שלא עובדים. אני לא רוצה שילדי העתידיים יסבלו מאפלייה הנקראת שירות צבאי חובה לחילונים. מספיק סיבות?

Hux FluX

New member
באופן עקרוני (אם לא תביני אז לא משנה).

אני רוצה, מדינה חופשית, כן? לגור באיזה שכונה בתוך בני ברק, (סתם אוהב את הצפרדעים הירוקים השרופים האלו או כל תרוץ אחר). ובמקרה יש לי אופנוע כבד, ואני רוצה לרכב עליו ביום שישי לעשות "צלחות" להרעיד את כול השכונה. ^^^ כל זה באופן היפוטתי..

Lucy Wiggin

New member
" למה שלא נעבור ארץ ונתבולל שם, איזה כיף"

האמת? כן! אני סופרת את הדקות לסיום התואר שלי.

וואוו

ילדה גדולה! פשש מעריצה אותך על הציונות ועל הבגרות שיש בך. באמת. על בנות בד"כ אני לא מאמינה. לא הייתי מאמינה עליך. נתפסת לתנועה האנטישמית הזאת... בנים הם עם קצת יותר טיפש (מחילה), אז עליהם איכשהו עוד אפשר קצת להבין. אפילו שגם אותם אני ממש לא מבינה... מי מכאן היה פעם חרדי? קרובים חרדיים? דתיים? משהו?

Lucy Wiggin

New member
מילאתי את חובתי לציונות

עשיתי צבא. מה שהבנות הדתיות והחרדיות בדר"כ לא עושות. עכשיו אני מתכוננת לצאת מן הארץ שבה אנשים אחרים חושבים שיש להם זכות להטיף לי על 'מסורת', כאילו שיש להם מונופול עליה. וכן, אני ילדה גדולה - אני חושבת בכוחות עצמי. זה יותר ממה שאפשר להגיד עליך.

למעלה