שלום

DaddyCalifornia

New member
שלום

שלום לכולם. אני חדש כאן... קבלת פנים תתקבל בברכה. וחוץ מזה.. שאלה: לגבי מערכת חדשה, 8 שכבות 100% בירץ', יש לי אורות של שכבה אחת של רמו, ואחרי שהתרגלתי לאורות שמן, עם צליל ממש החלטי, אני פתאום נורא "נבהל" מהצליל המלא והעמוק שלה. אני יודע שאורות שמן מונעים את הצליל של התוף, והמליצו על עמעמים כאלה. אבל בתור אנשים שמנגנים יותר זמן ממני, אני מניח, אני מקווה לעצה....

DaddyCalifornia

New member
אגב-

אני ירון, אני מהמרכז, מנגן עוד מעט שנתיים וחצי, וקיבלתי מערכת סוף הדרך, 100% בירץ'... חיה!

ברוך הבא:)

גמני דיי חדשה פה (מאתמול חחח)

amirsegev

New member
אורות שמן?

אחי התקופה של נס חנוכה עברה היום משתמשים במנורות

dudester

New member
מונג'ל

זה העמעמים שהמליצו לך עליהם? המלצה טובה, הורגים אוברטונים ואת הסאונד הזה של עור "רועד", ומשאירים את הנפח והצליל שרצית. זה מה שאתה צריך. אני אגב באותו מצב בדיוק

FunkyDonkey

New member
לפי דעתי-

כדאי שתיקח את העמעמים. יש סוג של עמעמים שנקרא: "Bass Killer", מדבקות כאלה שאתה מדביק על העור, וזה יעלים את ההד לחלוטין, ייתן לך תחושה של דמוי עורות שמן, והכי חשוב- אתה עדיין תשמע את הצליל האמיתי של התוף. אתה בבעיה שהתרגלת לעורות שמן, שהם כביכול פתרון למערכות פחות טובות, והעור נותן לך צליל מזוייף, שהעץ לא יכול להגיע אליו. וחבל! כי זה לא צליל של מערכת תופים! הצליל האמיתי הוא הצליל של שכבה האחת (על מערכות מקצועיות כמובן), וככה אתה מקבל את הצליל של העץ ולא את הזיוף של העור.

FunkyDonkey

New member
עוד סיבה ששחכתי לציין-

אתה אומר שהמערכת היא 100% בירץ'. בירץ' הוא עץ מאוד אטום. אם ניגנת על מערכת למתחילים, אתהמכיראת הצליל של המהגוני או של הצפצפה, ולכן עור שמן מחפה על הצליל העודף. אבל בירץ' הוא עץ מאוד אטום, ואם תשים עליו עורות שמן אתה תחנוק אותו לחלוטין. ותתחיל להתרגל לצליל האמיתי.. בסוף תאהב אותו.

WinterZ

New member
אטום=דחוס לא ?

והצליל של הבירץ' מאוד מאוזן, ככה שקשה לרדת איתו לעומק כמו במייפל שהצלילים הנמוכים בו בולטים.

FunkyDonkey

New member
אטום=צליל אטום

וכן... אלה היתרונות של המייפל. הטום הקטן גורם תחושה שהוא לא מתוח, ומתוח יותר עושה צליל לוואי של הרשת של הנסר. אבל בהקלטות הבירץ' הוא העץ האידאלי.. ובנגינה בכלל הוא טוב יותר לרוק, שהטומים הרבה יותר גדולים, וזה אוטם את ההד הבלתי נסבל.

dudester

New member
בהקלטות בירץ' אידיאלי?...

אומרים על בירץ' שזה מערכות שפשוט יותר לכוון, אבל אידיאלי להקלטות? אני בטוח שיהיו לא מעט שיחלקו עליך. דעתי לפחות היא שבהקלטות תופים עיקר הסאונד בא מהידיים ומכיוון נכון, פחות חשוב הסט.

FunkyDonkey

New member
כן!

בהחלט ידיים זה דבר מועיל בנגינה, ואני חושב שגם כיוון נכון נחוץ, אבל בירץ' הוא ללא ספק העץ האידאלי. אני לא חושב שמישהו שהקליט פעם בצורה מקצועית, ממש אלבום או סינגל, יחלוק ויאמר שמייפל הוא יותר טוב, כי הוא יוצר יותר מדי עוצמה והד להקלטות, וצפצפה או מהגוני יישמעו כמו סט מכובד של סירי מטבח. הייחודיות שלו היא האטימות שלו. לדוגמא- המערכת שאיתה הקליטו הכי הרבה בכל הזמנים היא- YAMAHA Recording Custom- 100% Birch (דוגמת דייב ווקל שהקליט הכל איתה)..

drums123

New member
אגב כשאתה חותם על אנדורסטנמט של חברת תופים

אתה חייב גם להקליט איתם?

WinterZ

New member
לא.

אתה חייב להופיע. דוגמא: לארס אולריך משתמש ר-ק בבייס-דראמים של גרטש.

WinterZ

New member
ומקליט עם מצילות Sabian***

כשהוא בעצם חתום ב-Zildjian/Tama.

dudester

New member
אני חושב שאין העץ הכי טוב

כמו שאין העורות הכי טובים, הסנר הכי טוב, פשוט זה עניין של טעם. אני בטוח שיש המון אלבומי גאראז' ושאר ירקות שמייפל יושב עליהם פיקס. מאיפה הנתון הזה על הימאהה? והיי, מי שהקליט בצורה מקצועית עם מייפל ויצאה תוצאה טובה - יחלוק. הרי אין באמת טעם שנתקטנן ואני אמצא אחרי חיפושים איזה אלבום שהיה טופ 5 במכירות בעולם שהוקלט במייפל...

bmt29

New member
אתה צודק כי הכל פונקציה של סגנון מוזיקלי.

אני הייתי רוצה לראות למשל כמה אלבומי ג'אז הוקלטו עם מערכות בירץ'? בודדים... אין ספק שלסגנונות כמו רוק, מטאל, גראנג' וכל סגנון יוצא מהם תתאים יותר מערכת בירץ'. והנתון על הימהה אמיתי בהחלט (מערכת אלוהית אני אולי אקנה כזאת בקרוב), הימהה 9000 נועדה להיות סט הקלטות ונוגנה ע"י הטובים ביותר. JB

FunkyDonkey

New member
להפך.

בד"כ הימהה הזו היא ההעדפה של מתופפי ג'אז. דווקא ברוק המתופפים מעדיפים את התופים הגדולים והרחבים, שיוצרים הרבה הרבה הד. שוב, לרוק הבירץ' עדיף בהקלטות, כי הוא גם נותן את הסאונד של תופים גדולים, וגם בולע את ההד שעלול להישמע מזוויע בהקלטות. לעומת זאת, בהופעות רוק- מתופפי רוק אוהבים את האונד הגדול הזה. ודווקא בג'אז, הבירץ' הוא עץ הרבה יותר נפוץ. דייב ווקל, וויני קוליוטה, סטיב גאד בזמנו, ועוד רבים וטובים...

bmt29

New member
חחחחחחחחחחחחחחח

טוב אם אתה קורא לדייב ווקל, סטיב גאד וויני מתופפי ג'אז אז באמת אין על מה לדבר... (ואל תגיד שהם ניגנו עם צ'יק קוריאה כי זה ממש לא העניין....) JB

DRMUC

New member
נשמה אתה כנראה טוב בגיחוך אבל...

אתה דיי מגוחך דייב ווקל הוא מה? תקרא קצת תחכים ואז תתבטא למשל MODERN DRUMMER בקשר לויני ולסטיב גאד צא ולמד יש מתופפים שהם ככ"כ מוכשרים שהם לא נכנסים לקטגוריה אחת עבורם המציאו קטגוריה נפרדת שנקראת ALL AROUD רוצה לומר שהם יודעים לנגן הכל או כמעט הכל סטיב גאד הוא מתופף גאז נהדר בדוק עם כמה יוצרי גאז הוא הופיע חוץ מצ'יק וויני למרות שידוע יותר בתור מתופף רוק ופרוג :זאפה \לובוטומיס\דיינו4\ג'ינג צ'י\כריזמה(מקווה שזה אומר לך משהוא) ונכון גם סטינג-הרי עצם העובדה שנבחר ע"י צ'יק ללוות אותו בבלו נוט בטוקיו במקום דייב רק מוכיח לך כמה האדון גדול גם בגאז אז ... כדאי לרסן קצת את הגיחוכים ולעשות קצת שעורי ביית ד"א זה שהם ניגנו עם צ'יק זה בדיוק מה שמעיד עלייהם שהם לא סתם מתופפי גאז אלא שהם מן הקרם דה לה קרם של הגאז

dudester

New member
צ'יק הוא פיוז'ניסט מובהק, אחד הגדולים

אבל עדיין פיוז'ניסט. מה שהבחור רצה לומר שמה לעשות, וואקל גאד וקוליוטה לא ג'אזיסטים מובהקים כמו טוני וויליאמס, ארט בלייקי ודומיהם.

למעלה