שלום

שלום

קוראים לי שיר ויש לי שאלה : אני לומדת בכיתה ז´ השנה עברתי לרמת ישי למדתי לפני זה בבי"ס "עירוני א´". שיעורי הספורט היו מחולקים לבנים בנפרד ובנות בנפרד, כשהמורה שמלמדת את הבנות לא היתה באה הינו עוברים לקבוצה של הבנים , המורה השוביניסט (ואני פמיניסטית מגיל 0, שזה לא ממש הולך יחד ) היה נותן לבנים לשחק והכל ואותנו מושיב בצד,להשתעמם , בקיצור יום אחד נעמדתי על הרגליים ואמרתי(ציטוט):"למה הבנים משחקים, ואנחנו צריכות לשבת ולהשתעמם ?" והוא ענה לי (גם ציטוט)"אתן הבנות צריכות לשתוק ולחייך", אני לא עשיתי שום דבר בקשר לזה!. אני צריכה עזרה כי בשנה הבאה אני חוזרת לבי"ס שם ! השאלה שלי היא : מה לעשות, "לשתוק ולחייך " ? או שמה ללכת להגיש תלונה למנהלת ? תודה מראש ! שיר

hypatia

New member
ברוכה הבאה

הי שיר, ראשית, נעים לי מאד להכיר אותך וברוכה הבאה לפורום. יישר כוח על כך שמגיל כה צעיר פיתחת תודעה פמיניסטית, ועם זאת, כפי שכבר נוכחת לדעת, היכולת להבחין באפליה והרצון לעמוד על זכויותיך, עשויים אף להסב לך קשיים ובעיות. כמובן שאינני רוצה לרפות את ידייך אלא דווקא לחזקן, ואני ממליצה בחום שתפני למנהלת או לגורם אחר בביה"ס כדי להפנות את תשומת ליבם/ן להתנהגות המחפירה של המורה. רק קחי בחשבון שבטווח הקצר את עשויה להיקלע ל"צרות" בעקבות התלונה שלך, או להתאכזב כתוצאה מיחס אדיש ומזלזל. חרף זאת, אני מעריכה שבטווח הארוך פעולה זו תחזק אותך, משום שהיא תמחיש לך אילו כוחות טמונים בך, ותראה לך שבאפשרותך להשפיע על המציאות בה את חיה ושאינך צריכה להיות קרבן חלשה של דמויות סמכות בריוניות. במידה ואת זקוקה לסיוע כלשהו – אם בכתיבת מכתב ו/או לווי לשיחה עם המנהלת, אל תהססי לפנות אלי באופן אישי ולפורום כולו. שרית

hypatia

New member
בשבחי האקטיביות

הי שיר, כל הזכויות שאת ואני נהנות מהן והאפשרויות הפתוחות בפנינו, לא הגיעו אלינו משום שיום אחד בעלי הכוח והשררה הביטו במראה, לא אהבו את הפרצוף שהביט בהם בחזרה, והחליטו לתקן את עוולותיהם. חיינו כנשים היום שונים ללא הכר מחיי הנשים בעבר, רק בזכות א/נשים שלחמו עבורנו, נשים שמרביתן לא זכו ליהנות מפירות מאבקן. ומלימודיי ומניסיוני אני יודעת, שעוולות חברתיות לא משתנות מעצמן. יתכן, שאם לא תעשי דבר הפעם, מישהי אחרת תפעל בעתיד, ואולי לא. הבעיה היא שבינתיים, המורה החמוד ממשיך להפיץ את תפיסותיו הסקסיסטיות גם אל הבנים הלומדים בשיעוריו. וחלקם עשויים להפנים תפיסות אלו ובהמשך הדרך לצפות ממך ומנערות אחרות, להתנהג על פי משנתו של המורה הדגול. אני מעריכה מאד את אומץ רוחך ואת נכונותך לצאת למאבק. ומאחר ואני סבורה שלא חל "חוק ההתיישנות" על המקרה שתיארת, המלצתי היא שתיגשי למנהלת מוקדם ככל הניתן. כפי שציינתי בהודעתי הקודמת, אם את מעוניינת בגיבוי של פמיניסטית לוחמנית אחת או יותר, אל תהססי לפנות אלינו.

הי מתוקה, ברוכה הבאה אלינו

ואל תיכנעי ! כניעה למורה הזכרתן הזה תשאיר לך טעם מר להרבה שנים. לא חבל? מה שאני מציעה הוא לגשת אליו שוב, ובנימוס רב לומר לו שאתן רוצות הקצאת כדור ומגרש או, אם לא אפשרי, שעה חופשית. במידה והאיש הזכרתני הזה, יענה לא ולא ההמשך הוא בפנייה למחנכ/ת. אם גם זה לא עוזר, ההמשך הוא בחדר המנהל/ת + הגשת תלונה בכתב, בשם כל הבנות. ואם גם זה לא עוזר, השלב הבא הוא פנייה בכתב אל שרת החינוך + העתק אל הממונה על קידום מעמד האשה באזור מגורייך. ואת כל הדברים המפחידים האלה, אנחנו כאן, נעזור לך לבצע ! רק תודיעי לנו ואנחנו רצות עימך קדימה, אל השיוויון !

בפעם הבאה שזה קורה

(וזה בטח יפתיע חלק מהמשתתפים כאן ) תני לו בעיטה חזקה באיזור המפשעה. אני בטוח שכשאת תחייכי, הוא כבר לא יוכל לחייך.

soulbird

New member
אולי תביא לו כמה דוגמאות

של נשים שהצליחו בעגף הספוט (כגון יעל ארד ). אולי תתנדבי לתת הרצאה או סתם לדבר עם הכיתה על בנות בספורט. לדעתי את יכולה באלגנטיות להאמיד אותו במקומו בלי להתחצף כי בכל זאת הוא מורה ואת תלמידה. בהצלחה

טל קר

New member
בשום אופן אל תקשיבי לשטות הגמורה

שכרגע צוינה כאן (אני בטוחה שאת ידעת לזהות בעצמך את עצת האחיתופל שבעצם מיעצת לתלמידה להפעיל אלימות על מקור סמכות, מורה בית הספר, תגובה שניתן לצפות רק מהסובלים הפרעות קשות והזקוקים לטיפול ותמיכה, אבל אולי קוראות וקוראים אותנו משתתפים שאינם כותבים כאן, ויש צורך להזהיר גם אותם מהעדר החוכמה הקולוסאלי שהופגן כאן).

סליחה ???

למה שהבחורה תשב בצד בזמן שאחרים משחקים ? שתקח כדור ושתתחיל לשחק מחניים כמו שהבנות בזמני שיחקו. העדר חוכמה ? לידיעתך, אני אובחנתי כילד מחונן בשעתו !

למעלה