שלום mgb

gdisrael

New member
שלום mgb

מה אתה אומר על כל העניין הזה מסביב למשיח? כל הנבואות שהוא יבוא השנה? ואפילו החודש הזה ! וכל הקטע של הליקוי חמה מבשר על זה, כמו שכתוב בנבואות. וכל מיני דברים שרבנים גדולים ומקובלים אומרים בקשר למשיח והגאולה. מה ההתיחסות האישית שלך לכל העניין? בברכה,

הטייסת

New member
לא יודעת מה ההתייחסות האישית-

שלו, אבל בחפץ לב אומר לך את התייחסותי- רק שיבוא ועכשיו כרגע, ואע"פ שיתמהמה עם כל זאת אחכה לו בכל יום ש-י-ב-ו-א. אמן.

אם מותר לי, גם אני אכתוב משהו בענין

בס"ד זה ברור שישנם צדיקים אמיתיים שאומרים שזמן הגאולה כבר הגיע, ואם היא עדיין לא הופיעה כאן בעולם, זה רק בגלל כמה עיכובים קטנים. אם צדיקי אמת אומרים כך, עלינו לקבל את דבריהם באמת ובתמים. למה זה חשוב לדעת את זה? כי אם יודעים שאנו כבר על סף הגאולה, זה מעודד אותנו להתחזק מאד באמונה ובעבודת השם בשמחה למרות כל הקשיים, היגון והצער, העוברים על בני דורנו, כי אנו יודעים שזה התיקון האחרון שנותר לנו לעשות לפני הופעת הגאולה, וכל החושך המכסה היום פני תבל בא רק להסתיר את אור הגאולה שכבר מאיר במלא עוצמתו. בנוסף על כך, כשאנו יודעים שהגאולה כל כך קרובה, ובכל זאת אנו רואים שעובר עוד יום ועוד יום ועדיין, השם ירחם, היא לא הופיעה, אם אנו לא מתייאשים אלא מאמינים לדברי הצדיקים שהגאולה כבר בפתח, אז העיכוב בהופעת הגאולה רק מגביר לנו את התשוקה הגדולה לביאת משיח צדקנו. ככל שאנו משתוקקים יותר לגאולה השלמה, כך אנו מכינים כלי יותר מותאם להופעת הגאולה, ועל כן הופעת הגאולה הולכת ומתקרבת על ידי זה. לגבי השמועות על חלומות שהסתובבו בזמן האחרון בכל העולם, איני יודע אם בכלל היו כאלה חלומות, וגם אם היו איננו יודעים אם אלו חלומות אמיתיים. בכל אופן מה שברור שהקב"ה, הוא זה שעשה שהסיפורים האלו על החלומות יתפרסמו בכל העולם, וודאי שיש מטרה לכך. היום חשבתי, שעצם זה שכל כך הרבה יהודים בעולם דיברו בימים האחרונים על הגאולה השלמה בעקבות דברי הצדיקים ובעקבות השמועות על החלומות, ורבים מהם גם ציפו לה מאד מאד, כשהקב"ה רואה את ההשתוקקות הגדולה שלנו לגילוי כבוד השם יתברך בגאולה השלמה, הוא ודאי מחיש עוד יותר את הקץ. יהי רצון שכבוד השם יתברך יתגלה עלינו בקרוב ממש, בימים אלו, "ומלאה הארץ דעה את השם כמים לים מכסים".

mgb

New member
מוטב מאוחר..

בס"ד שקלתי רבות אם לאמר את דעתי אבל החלטתי לתת כאן העתק תשובתי מפורום "שאל את הרב", בבקשה: בס"ד כיהודים אנו מצווים להאמין בלי שום ספק שבכל רגע ורגע תיתכן גאולה. עם זאת, חז"ל אומרים ש"מגלגלין זכות ליום זכאי וחובה ליום חייב". כלומר ישנם זמנים שראויים יותר ובעלי סגוליות לגאולה כדוגמת ניסן או חודש אדר, כיוון שבימים אלה היתה כבר פעם גאולה וכבר" נצרב" בלוח השנה היהודי שימים אלא מסוגלים יותר לגאולה. לאמר בוודאות על יום מסויים זוהי הטעיה וכבר אמר חכם אחד: "מי שאומר לא יודע ומי שיודע לא אומר!!" וכבר פסק "הנשר הגדול" רבנו הרמב"ם בעניין זה(הלכות מלכים ומלחמותיהם פרק י"ב): "ד ויש מן החכמים שאומרים שקודם ביאת המלך המשיח, יבוא אלייהו. וכל אלו הדברים וכיוצא בהן--לא יידע אדם היאך יהיו, עד שיהיו: שדברים סתומים הן אצל הנביאים. גם החכמים אין להם קבלה בדברים אלו, אלא לפי הכרע הפסוקים; ולפיכך יש להם מחלוקת בדברים אלו. ועל כל פנים, אין סידור הווית דברים אלו ולא דקדוקן, עיקר בדת. ה ולעולם לא יתעסק אדם בדברי ההגדות, ולא יאריך בדברי מדרשות האמורים בעניינים אלו וכיוצא בהן; ולא ישימם עיקר--שאינן מביאין לא לידי אהבה, ולא לידי יראה. וכן לא יחשב הקיצין; אמרו חכמים, תפוח דעתן של מחשבי קיצין. אלא יחכה ויאמין בכלל הדבר, כמו שביארנו" וכדאי להיזכר היום ובכל יום באחד מהעיקרים שבנושא: " אני מאמין באמונה שלימה בביאת המשיח ואע"פ שיתמהמה, עם זאת אחכה לו בכל יום שיבוא". אכי"ר בברכה

gdisrael

New member
אני קראתי את התגובה הזאת, אבל ...

זאת לא הייתה כוונתי. אני יודע שיש זמנים בעלי סגולה לבחינת הגעת הגאולה. אבל אני כרגע עוזב את כל הסגולות למיניהם. ו - "בניסן נגאלנו ובניסן אנו עתידין להגאל" (לא ציטוט מדוייק). אני כרגע מדבר מה אתה אומר על ההתבטאויות של כל הרבנים הגדולים שהוא יבוא ממש בקרוב, או אפילו בחודש הזה ! זה שנחכה לו כל שנייה זה מן הסתם, אף על פי שיתמהמה. למה אם הם אמרו שיבוא השנה, ולא בא - נפסיק לחכות ?! ברור שלא ! רק נבין שכנראה קרה משהו, והגאולה נדחתה. בעניינים שאנו לא מבינים. וכמובן שאם אומרים שיבוא שנה הבאה, זה לא אומר שעכשיו לא נחכה עד שנה הבאה. אני מתכוון בדיעבד, מה אתה אומר על כל השיחות, הדרשות, הנבואות, השמועות, בקשר לגאולה הקרובה מאוד מאוד ?

למעלה