שלום

שלום ../images/Emo9.gif

אממ..אז ככה. אני לא מסתדרת אפעם עם הסידור של החדר שלי...תמיד משו מרגיש לי לא טוב ולא בסדר ונורא קשה לי להתרגל כל פעם לשינוי אחר שאני חייבת לעשות כי אחרי כמה זמן הדברים בלתי נסבלים. קראתי קצת בספרי פנג שואי וניסיתי לסדר טיפה על פי מה שהבנתי.. הדלת שלי בדרום מזרח ואת המיטה שהייתה צמודה לקיר הדרומי העברתי עם הראש לקיר הצפוני והשארתי רווח בין שתי הקירות... מכיוון שיש חלון בקיר המערבי והמזרחי תליתי קריסטל באמצע החדר, שמתי וילונות ואת הארון העברתי לדרום מערב. את הכורסא שמתי ליד הארון מול המיטה ואכשהו הסתדרתי עם זה.. מבחינת השינה היה לי נורא...כל הזמן הרגשתי לא בטוחה, אני רגילה לישון עם הרגל נשענת על הקיר וזה היה מאד חסר לי.. מה גם שהקיר הצפוני הוא חיצוני...וגם ככה יש לי בעיות שינה וחרדות..... היום כבר לא יכלתי יותר והחזרתי את המיטה לקיר הדרום מערבי שבו היא הייתה, ואת הארון העברתי לקיר הצפוני מזרחי, הכורסא לצפון מערב. אני רוצה לתלות מדפים ואני לא יודעת אפו...אני רוצה לצבוע את הקירות מחדש ולא יודעת בכלל באזה צבע אני רוצה.. אני מרגישה ממש מוזר לחזור לישון בצד ההוא, מכיוון שעברתי טראומה מינית כשהמיטה הייתה בכיון הזה, וכל פעם שאני מסתכלת למעלה ובעצם לכל כיוון אני רואה את הכל שוב ואני חייבת לשנות!!!!!!!!!!!!!! זה פשוט משגע אותי..אבל אין לי ברירה לשים את המיטה במקום אחר...וגם מבחינת ביטחון והגנה הכי טוב שהמיטה תהיה אפו שהיא עכשו. יש לציין שהמחשב של אחי מהחדר הסמוך הוא בדיוק לראש שלי, כלומר צמוד לקיר המשותף שלנו, והוא תמיד דלוק. אממ אם זה משנה משו- נולדתי ב10.11.88 בשעה עשר בלילה. בבקשה תגידו לי מה לעשות...אני משתגעת! כבר שנים שאני מתעסקת עם החדר הזה ופשוט שומדבר לא מסתדר!

yoavfs

New member
משתגעת ?

את האמת ... ממש לא קראתי את שכתבת על חדרך. זה לא בגללך, זה בגללי. אני לא מסתדר עם התאורים האלה. אבל ראיתי פתח דווקא בתאריך הלידה שלך. חוסר סיפוק שביצירה , הצורך לשינויים שבכפייה , הבדידות והאקטרקטיביות הרבה שבך וכד'. את זה כתבתי על האישיות /אופי שלך, אך אני בוטח שניתן גם לתאר כך את חדרך, האם זה באמת כך?

אממ..

תראה..אממ זה מאד תלוי..חוסר הסיפוק שביצירה..תלוי במה, איך ומה בדיוק. ואיך אתה מגדיר את זה בכלל. הצורך לשינוים בכפייה לא ממש הבנתי...אני לא כופה על עצמי ועל החיים שלי שינויים..כלומר, לאדעת בעצם..תרחיב? בדידות..אממ אפשר לומר..אטרקטיביות? לא ממש יודעת מה לענות כיוון שאנלאדעת למה בדיוק אתה מתכוון. כשקראתי את זה פעם ראשונה ממש התחברתי עם הכל, אבל עכשו כבר לא ממש. לגבי החדר שלי? אני לא יודעת...פשוט אני אפעם לא מרוצה ממכלול החדר שלי, פשוט משו אפעם לא מתחבר, אין את הקליק הזה.. מבחינתי החדר שלי רחוק ומנוכר וקר, גס, מלוכלך, לא נוח, לא אישי, לא נעים.. לא שמיש.. אני לא כופה את השנויים בחדר שלי..כשאני מרגישה שזה פשוט יותר מדי נורא אני מנסה לשנות.. אני באמת משתגעת..אני מרגישה שהקירות והתקרה רודפים אותי וצוחקים עליי ורוצים להזכיר לי את הכל.. ועכשו אפילו שהחזרתי את זה כמו מקודם זה עדיין מפריע לי זה רודף אותי..אני לא יכולה עכשו אפילו ליות בחדר. מכיוון שהסידור הישן העלה בחזרה את הכל אני גם בקושי יכולה ליות אפו שאני עכשו ואני היום אלך לישון מחוץ לבית. אני מאד מודה לך על התגובה וההתיחסות, מצטערת אם לא הבנתי אותך נכון

דנה A

New member
חדר שינה וטראומות

בוקר טוב לך אני קוראת את הודעתך ומבינה שאת עוברת תקופה לא פשוטה. את מדברת על טראומה ריגשית והביטוי של הקושי בהתחברות לחדר השינה. האם יש לך אפשרות לעבור חדר? נסי לשתף את הורייך בקושי שלך בחדר השינה אך נסי לטפל בקושי הרגשי אותו את חשה. טראומות טבען שאינן מחלימות מעצמן, ואף גדלות באם לא מטפלים בהן. לגבי חדר השינה- כילידת שנת 88 הנך מיושכת לקבוצת המזרחית- זא' שכיווני השינה הטובים לך הינם הכיוונים - דרום צפון דרום מזרח מזרח זא' שכאשר הנך ישנה רצוי כי ראשך יפנה לאחד מכיוונים אלו, וכאשר הנך עובדת/לומדת רצוי כי תפני לכיוון זה. לגבי מפתך, הנקודה אליה התייחס יואב, הינה האם את עורכת שינויים בחייך? שינויים שיכולים להתבטא בכל התחומים - חברתי, לימודי וכדומה. שיהיה לך יום נפלא דנה

דנה,

אכן תקופה לא פשוטה. אין אפשרות לעבוד חדר, אבל יש קומה נוספת שהיא לא ממש בנויה, עליית גג, שטיפחתי אותה קצת ויש שם מיטה שאני ישנה בה לפעמים, אמנם גם שם המצב לא מזהיר, וגם שם חוויתי אי אילו טראומות.. הורי יודעים על כך שיש לי בעיה עם החדר, בעיקר מכיוון שכבר כמה ימים שאני ישנה בסלון. אני לא יכולה לספר להם למה ומאיפה נובע הקושי.... תודה על תגובתך.

הממ...

היש בך סיפוק? הינך בעלת קסם , רומנטית ומושכת. זו אטרקטיביות. החברה מזהה אותך כך וגם את מרגישה כך. הרבה אנשים רוצים להיות במקום שאותו את רוצה לשכוח. שינויים בכפיה הכוונה היא ל: מתוך אילוץ. זה דבר המלווה את החייך, ויתבטא בשינוי מקום עבודה, מגורים ולעיתים אף קריירה, אך אין הדבר ה"אידיאלי" עבורך, כי את שייכת לאלמנט אדמה יין (עפ' תאריך הלידה), ועל כן שאיפותיך יהיו לכיוון היציבות, משפחה, השיגרה ובטחון, והשינויים הללו יהיו דבר שתצטרכי ללמוד להפיק את התועלת, ולא שיהיו לך למכשול. השם שבחרת לך Fallen From Grace מהו אומר לך (נופלת בחינה)? את באמת מרגישה כך , הלא כך? את משתגעת , אולי מהסיבה כי חשה כי את לבד, וכי כל נטל ההתמודדות רק עליך. את נפש עדינה ואצילית, אומנם את רואה את עצמך כעוצמתית (ואכן כזו את) אך כשמכירים אותך יותר טוב מגלים נפש חברותית וזקוקה לאהבה רבה. את עוד תידרשי להפגין עוצמות גדולות יותר בעתיד, ותעשי זאת בהצלחה, את אומנם בהרגשה כי הקרקע עומדת להשמט תחת רגליך, אך יכולת ההשרדות שלך מדהימה. איך היתה שנת 2004 עבורך?

וואו!

מזדהה בהחלט.. אין בי סיפוק, אני בדרכלל לא מסופקת מדברים שאני עושה, או מדברים בחיים שלי, אירועים ומצבים שבהם אני נמצאת. אטרקטיבית - כן. אבל איזה מקום אני רוצה לשכוח? שינויים בכפייה, חשבתי על זה קצת ואפשר לומר שהרבה שינוים בחיים שלי עשיתי כי הגעתי למצבים שלא מאפשרים לי להמשיך בדרך שלקחתי על עצמי..אפשר לומר שזה אפילו דפוס בחיים שלי..אוף. יש בי את השאיפה לבטחון..זה דווקא מאד בולט בכל דבר שאני עושה..אני נמשכת ליציבות כי אני לא יציבה, אבל אני גם לא רוצה שגרה וחיים יציבים לחלוטין..אני רואה בזה דבר משעמם. אני רוצה חיים מלאי הרפתקאות, מסעות.. את השם בחרתי האמת ב2004, אני רואה אותו כ "נופלת מחן" שמי הוא חן, ואני נופלת מעצמי..מהרגליים..מהחן שלי. בעבר חשתי ככה, בכמה חודשים האחרונים יצאתי מהדיכאון והתחושה הזאת לא מלווה אותי כל הזמן. אני מרגישה שאני משתגעת..שאין מוצא..שאני צריכה לברוח מהבית שלי..שאני לא רוצה להתעסק ולשנות, שאני רק רוצה להתרחק מזה..מהחדר בעיקר. נטל ההתמודדות הוא אכן עליי כל הזמן, ואני לבד כי ככה עדיף לי, בלי לסמוך על אפחד..אם כל השנים האלו הסתדרתי לבד, אני בטח יכולה להמשיך ככה..כמובן שלא כך הדבר, ולא באמת עדיף לי לבד, פשוט שאני לא מכירה משהו אחר. אכן עדינה ורגישה ביותר, עצמתית, אבל זקוקה ליותר מדי אהבה..שלא משנה מה אני אקבל אני לא אהיה מסופקת... יכולת ההישרדות שלי מוגזמת לדעתי..אני לא נהנית בחיים...כל מה שאני עושה זה לשרוד..כלומר, זה מה שעשיתי עד עכשו... עכשו אני בטיפול ואני כן עושה דברים כדי שיהיה לי טוב. סוף 03 היה תחילת הדיכאון שלי, שליווה אותי כל 04[04,05 ורוב 06], זה היה השנה הראשונה שלי בתיכון, הישתנתי המון בשנה הזאת..סבלתי מאד בשנה הזאת, אך פחות מהאלו שאחריה. תודה שהגבת יואב. מקווה שעניתי בסדר.

yoavfs

New member
את בסדר גמור חן

ברשותך, ספרי על הוריך. האם ישנם אצלך רגשות מעורבים ביחס אליהם? במפה שלך הם מופיעים בתור "מים יין". החיים למדו אותך להיות "ערנית" וקשובה/ דרוכה. מגיל צעיר מאוד. לא לאבד את הפוקוס לרגע. את צריכה ללמוד להתמודד עם הפחדים שבך, וכן עם "וויכוחים הפנמיים" שמתנהלים בתוכך. בעינין הסיפוק, היתכן כי מה שחונכת אליו ומה שאת עושה בסופו של דבר, זה לא מה שאת מייחלת ומאחלת לעצמך?

מה זה אומר

אם הם מופיעים מים יין? מה עוד כתוב במפה שלי? בקשר להורים זה טיפה בעייתי...וניסיתי לכתוב על זה אבל זה פשוט לא יצא..אני רק יענה ויאמר שיש רגשות מעורבים ביחס לאמא שלי בעיקר. מאיפה אתה יודע כל כך הרבה?! באמת אני כל הזמן צריכה להיות דרוכה וקשובה להכל, לחשב כל הזמן גורמים, ובאמת לא לאבד פוקוס לרגע. אני יודעת שאני צריכה להתמודד עם הפחדים אבל אני לא יודעת איך...ובטח שלא לגבי הוויכוחים הפנימיים שבי. בעניין הסיפוק, מה שחונכתי אליו הוא לא מה שאני עושה, אבל כמעט כל מה שעשיתי הוא לא דבר שייחלתי לעצמי.

yoavfs

New member
הכל "מכתוב"

במפה שלך "כתוב" שאת בחורה טובת לב, חכמה מאוד (עם גדש!), אינטלקטואלית, תלמידה טובה ועוד ועוד... בקשר להורים הם נראים מרוחקים עבורך, כאילו פחות מעורבים, זה לא אומר שהם לא דואגים אבל מבחינתך הכל נעשה מרחוק. זה ברור שיחסך אליהם זה דרך רגשות מעורבים, כי את אוהבת אותם, אך הם כאילו נותנים לך לזרום עם עצמך ולפתור בעיות לבד באמצעות החוכמה הרבה שירשת מהם. שאלתי איך את מחברת אל צבעי ה"אש" על גווניהם? בהיבט של "חמשת האלמנטים" הסינים, הבעיה המרכזית שלך היא חוסר האש (למי אין בעיות?!?). זו בעיה שניתן לפתור אותה בעזרת מודעות, אך היא קיימת שם , ועל כן יש צורך ללמוד לחיות עם המגבלה מספציפית הזו, והיה אם תקבלי אותה, ייטב לך, ואז תחושי יותר מסופקת, וחוסר הסיפוק הוא סוג של "אישו" אצלך. אבא דומה לאימא במפה שלך, אך ההבדל היחידי הוא כי אבא נותן לך תמיכה, ועל כן נראה כי עיקר הבעיה היא דווקא מול האימא, אך בהרגשה שלי הם מאוחדים בדרכם ודעותיהם, רק שאבא מגלה יותר אמפטיה. להתמודד עם הפחד יכול להביא לכך שתתגברי עליו, לדוגמא, לצנוח זה מפחיד, לצנוח אקסטרים זה עוד יותר מפחיד, רק המחשבה על הצניחה כבר יכולה להעביר את תחושת הפחד. איך ניתן להתגבר על תחושה זו? התשובה היא: ללכת לצנוח. כלומר, רק ההתמודדות עם הפחד פנים מול פנים, יכולה להביא את התחושת הפחד אל המקום הרציונלי. עשינו דברים שנחשבו למפחידים בחיינו, עד שעשינו אותם... בעניין הסיפוק: לדעתי (אך מי אני שאחלוק עליך?), מה שאת עושה ופועלת הוא לא מה שאת שואפת להגיע אליו, על-כן תחשבי שוב על נושא זה. יש לך שאלות? (בכל נושא)

הו תודה ../images/Emo9.gif

אני אסביר לך.. ההורים לא יודעים..ההורים נתנו לי ליפול ככ הרבה ולככ הרבה חרא כי הם פשוט לא העלו על דעתם שזה אפשרי, ושמשהו לא בסדר, ואיך יש פער כזה גדול בין מה שהיא מראה למה שהיא מרגישה, על החרדות הם ידעו עוד מכיתה ו' כשזה התחיל, אבל כשכל הבעיות הבעייתיות באמת התחילו הם לא ידעו..הם לא חשבו שאפשר, הם לא ראו את הרמזים, את הקריאות לעזרה..שומדבר. אפילו כשניסיתי לפנות, לדבר ברצינות...שומדבר. תמיד הם אמרו שאני מלודרמטית ומגזימה בכל דבר ושהכל שטויות ותקופות ועוד יעבור.. כשהם גילו על כל מיני דברים שהסתרתי מהם הם היו המומים ולא ידעו בכלל מה לעשות..בטח שלא לתמוך. זרקו אותי להתמודד עם הכלבים לבד, כי הכל נורא פשוט...בשבילם. כי זה בעיה שלי שבכלל הגעתי למצבים כאלה. אפילו עכשו הם מכחישים ומעמידים פנים שהכל זה סתם ושעכשו שאני אקח את הכדורים אני בכלל לא אצטרך טיפול יותר. אז סבבה יופי אני חכמה ויצאתי מדברים ומצבים בחיים בלעדי העזרה שלהם, והמון דברים גם מבלי שהם ידעו, ויופי אבל בטח שיש לי את הזכות לכעוס על זה שהם לא היו מוכנים לראות ולא להיות שם בשבילי שהאמת כבר הייתה בחוץ. ובכלל ככ הרבה בעיות התחילו לי בבית שבטח שאני כועסת...אני אוהבת אותם אבל אני ככ כועסת שלמה לעזאזל?! מה אני לא הבת שלכם? לכו תעשו קורס להורים מפגרים! לא פלא שאני מרגישה שכל הנטל עליי, הנטל באמת עלי. זה לא שזה נעשה מבחירה שלהם ומתוך נסיון ללמד ומתוך זה שהם סמכו עליי. אבא שלי באמת הרבה יותר קרוב אלי, ובאמת תומך, גם אמא שלי אבל היא לא יודעת איך להתנהג. לא תמיד ההתמודדות עם הפחד היא הדבר שפותר אותו. התמודדתי פעמיים עם הפחד הכי גדול שלי ועד כמה שזה הביא את הפחד למקום רציונלי, אחרי זה הפחד הוכפל פי חמש. בעניין הסיפוק, מה אני בכלל עושה? אני בת 18 כולה, סיימתי ללמוד וכל מה שאני עושה עכשו זה לחכות לצבא וללכת לטיפול.. בכלל אני לא יודעת מה אני רוצה, למה אני שואפת.. חסר לי אש? ועוד ההורים שלי מים....ואי ואי.. איך לקבל את זה? מה עושים עם זה בכלל? אי אפשר להגביר את האש קצת אכשהו? במה עוד מתבטא חוסר באש מלבד חוסר הסיפוק שלי? והחלטתי שאני רוצה לצבוע את החדר בירוק בהיר, זה בסדר? ואם אפשר אני אשמח לטיפים מה לעשות עם החדר שלי,כדי לאזן קצת, או משהו, ומה אפשר לעשות עם החיים שלי כדי להכניס בהם יותר אש?

yoavfs

New member
בקצרה...

(כמעט) כולם לא אוהבים את המפה שלהם, וזאת כי למרות שהיו להוטים לשמוע מה יש לומר עליהם, וזאת משום שנופלים להם מספר אסימונים על עצמם, ולפתע ישנה מראה מולם, ולכן הסיטואציה אינה קלה עבורם, אך לאחר זמן הם לומדים לאהוב ולקבל את עצמם גם עם התכונות החיוביות וגם עם השליליות, ולזה קוראים מודעות וקבלה. אכן, את "כולה" בת 18 (עוד מעט ...) אך הנפש שלך בוגרת מאוד, ועל-אף זאת החיים עוד לפניך ואיתם חוויות שיביאו אותך אל מחוזות חדשים ומלהיבים. אומר לך במה את טובה: עזרה לזולת, הקשבה, פילוסופיה/ פסיכולוגיה (נראה לך כי יום אחד תוכלי לשבת מול מטופלים ולעזור להם בעזרת החוכמה שבך, יכולת הדאגה וקבלת האחר?). ההורים צודקים בקשר ליכולת הדרמתית שלך עם יכולות למשחק ובמה שיכולים להתאים לך, ודרך אגב פירסום זה אש, ואנשים עם חוסר אש ירצו להשלים אותו בכל דרך, גם אם היא עלולה להרוס אותם , באים הם משתמשים באלמנט האש דרך: סיגריות, סמים, מין ואלכוהול (רק תראי למה אנשים מסוגלים כאשר הם רוצים להגיע לסיפוק...) בטוח שהעתיד צופן לך רווחים כספיים טובים, אך זיכרי את אשר כבר אמרתי, השינויים מתוך אילוץ תמיד יצוצו, ולך השואפת ליציבות ושגרה, זה לא יבוא בטבעיות. איבחנת נכון את המצב אצלך במפה: ההורים הם מים (הרבה מים במפה) וחסר לך אש, ועל כן ההורים מכבים לך את האש, הם מכניסים אי-שקט לחיים שאינו מאפשר להגיע להרגשת מימוש. אלמנט אש הוא האלמנט הנחוץ לך ביותר וזאת מישום שאת שייכת לאלמנט אדמה יין (תמיד מסכנה), כי אש תומכת ומייצרת אדמה. מבחינת צבעים הכי נחוץ לך צבע האש, שיכול להתבטא בבגדים, תכשיטים מפלסטיק או נעלים וורודות (איחסה!), ואולי גם לצבוע קיר או את החדר בצבע "אש" אך זאת לא אוכל להמליץ לך ,כי כדי לייעץ ברמה הזו יש להיות נוכח בבית ובחדר ולאבחן את הפוטנציאל המצוי בסקטור בו את גרה, ואולי לבחור בחדר אחר במידה וניתן. הצבע הירוק שייך לאלמנט העץ. לך יש מספיק כבר מהאלמנט הזה במפה שלך, ועל כן לא הייתי בוחר בו. אלמנט עץ אחראי על היציאה לפעולה ועל המוטיבציה היכולת התיכנונית (זה על קצה המזלג). הגברת העודף של העץ על האש תגדיל ותעצים את התכונה של "רצון לסיפוק מידי"... מה מייצג אלמנט האש? ובכן במודעות, קסם, שיכנוע, ספונטניות, אמפטיה והזדהות עם האחר, רגשנות, אינטרקציה ,מגע, כריזמה, שלווה, רומנטיקה, הזנחה עצמית, אי-יציבות התפקוד השכלי, תשישות והתמכרויות (ויש עוד...) אך זה לא אומר כי את "נכה" בכל התכונות הללו, אלא שקיים בך צורך עצום להשלים את החסר הזה. זה לא שאין לך בכלל אש המפה. יש לך והוא נמצא בבן-הזוג שלך , ולכן בן הזוג יהיה אחד שיתמוך בך (אל תצפי להסכמת ההורים על בחירותיך). ומכייון שהאש נמצאת במפתך היא באה לידי ביטוי בפגיעות רבה, רגישות , מופנמות והתכנסות פנימה. וכך את חוברת למציאות בעצם. תודה על ששיתפת בחוויותיך ונתת מעצמך. את עוצמתית הרבה מכפי שאת חושבת שאת מכירה את עצמך. אשמח לעמוד לשירותך.

ואי איזה מגניב!

כשהייתי ילדה קטנה כל כך רציתי להיות מפורסמת ושחקנית וזמרת ורקדנית..ריקוד גם קשור לאש? כי הייתי רוקדת כמה שנים ועכשו אני ממש מתגעגעת לזה.. גם עד כיתה ממש מאוחרת לא היו לי חברים וממש לא הייתי מקובלת, זה גם בגלל חוסר באש? ההורים באמת כיבו לי את האש כל הזמן..כשהייתי קטנה ועשיתי מה שהם אמרו לי אז הם לא נתנו לי אפעם לממש את עצמי. זה בדיוק מה שעשיתי, התמכרתי לסמים אלכוהול סיגריות סקס גניבות...אבל הפסקתי
כל הכבוד לי! אבל אש שורפת עץ ומייצרת אדמה..גם אני נורא אוהבת ירוק..ואוף..עד שהחלטתי על צבע..אני יכולה למשל לצבוע את החדר בירוק ואת הקיר הדרומי בצבע אש? או נגיד להשלים את האש בדברים אחרים בחדר? פעם צבעתי את החדר בורוד...זה בטח היה בגלל החוסר אש, אבל ממש לא עשה לי טוב הורוד הזה, ובכלל אני בקושי מתחברת לצבעי אש..וזה אמור להיות הפוך לא? בגלל החוסר אז שאני אמשך לזה? ואני לא מבינה, אתה אומר שאני שואפת ליציבות ובית ומשפחה ושגרה, אזה זה אומר שהחלק שבי שכן רוצה הרפתקאות ומסעות וכו' נובע בגלל החוסר באש? ושאני צריכה פשוט לקבל את החוסר באש אחרת אני אמשיך לרדוף אחריו כל החיים שלי מבלי להרגיש מסופקת? בקשר לבן הזוג, בני הזוג שבחרתי לא תמיד תמכו בי ורובם היו משעממים נטולי דעה אישית, מחשבה ורצון וסובבתי אותם על האצבע הקטנה. בן הזוג הקודם שלי היה מאד מאד תומך אך מערכת היחסים הייתה נטולת אש לחלוטין...וכל מערכות היחסים שלי מלבד עוד שתיים לפני בן הזוג האחרון היו מערכות נטולות אש לגמרי..ובכלל כל המערכות יחסים שלי כושלות..עם כל המינים. זה בגלל החוסר אש? גם התלות שלי בבני הזוג זה בגלל החוסר באש? יש לי עודף באלמנט מסוים? מאיזה אלמנט הדיכאון והחרדה נוצרים? חוסר אש קשור גם לדיכאון חורף? אממ אני מאד מאד רגישה ואמפטית, אתה חושב שזה בגלל החוסר? שאני מעצימה את התכונות האלו? ותודה רבה על הכל..באמת

yoavfs

New member
המשך ה"בקצרה"

ריקוד אכן קשור לאלנט אש. בעניין המקובלות בחברה כבר דיברנו על נושא הבדידות , הוא קבוע וחברתי ואינו קשור ישירות אל אלמנט האש. בעניין קבלת אש מתוספים , אז באמת כל הכבוד לך כי חדלת בכיוונים שליליים, אך זיכרי כי זהו בור שתמיד את עלולה ליפול אליו, אך מכייון שהשיקולים שלך בסופו של דבר הם שכלתניים, אני מאמין ומקווה כי לא תשובי אל במקום ההוא. דרך אגב גם גניבה היא לאלמנט אש , אם מים זו עבודה והתמדה, גניבה היא להשיג את הדבר הנחשק בלי מאמץ, כלומר, להיות במימוש בלי הצורך לעמול. אלמנט אש מתבטא בחומר, צורה וצבע. למשל, בחומר: מנורות ותאורה, שמנים, עור בעל חיים, פלסטיק (נחשב לחומר נחות כי בא מפסולת הנפט), קטורת (רצוי לא כימית), נרות (גם אם הם לא דולקים). בצבע: כל גווני האש. ישנם גוונים המשלבים אש עם אדמה (כתוםוכו'). צורה: משולשים, צורת כוכב, חד. בנוגע לחיבור שלך עם צבעי האש, את מתארת מצב בו אינך פונה אל הצבעים הנל, והשאלה היא למה? התשובה היא: למה שתעשי דברים שטובים לך? להתכחש לנכון עבור יותר קל (נוח) לך. על עודף מאלמנט עץ עבורך כבר כתבתי לך מה הוא יכול לגרום. בנוגע לחוסר באש: חוסר זה תמיד יהיה שם ולא יהיה ניתן למלוא, ותמיד תרגישי את החוסר הזה, גם אם תהיה הרקדנית הכי מפורסמת הארץ, זה ידחוף אותך להיות הכי מוכרת בעולם, כי כך פועל החוסר, למעט שנים שהיקום יעניק לך מהאש הזו, אך גם אז זה לא יבוא בקלות. למשל, השנה היא שנת אש יאנג / כלב. היקום מפזר את האש שלו בין כולם. כל אחד מגיב לאש הזו באופן שונה והמתאים לו. אצלך השנה האש הזו יוצרת עודף של מים במפה שלך כי את נמצאת בתקופה של מתכת יין והחיבור עם אש יאנג נותן צ'י של מים, ועל כן עבורך תהיה שנת הכלב אש שנה של מסע לחיפוש עצמי, כי כאלה הם המים. הרצון למסעות, הרפתקאות וכו' בא / נגזר המדרקון שלך (השנה בה נולדת). מערכות היחסים הזוגיות שלך כושלות כי את בוחרת בזוגיות שאינה הולכת הקנה אחד עם מה שמניע אותך ואיך שאת פועלת ביום יום, וזה גורם לחיכוך. בן הזוג יהיה תמיד עזר כנגדך במומן מסויים. תומך אך מתנגד לדרכך. איני רואה בכך בעיה כי אם מעלה שתביא אותך אל עבר חיים מעניינים. לכאורה נראה כי מערכות היחסים נטולות אש לחלוטין, אך זאת עקב בחירה של בן זוג מופנם, פגיע רגיש, מסתגר שאינו מספר את רחשי ליבו ושומר אותם לעצמו. בן הזוג שתבחרי לעצמך תמיד יהיה עם יותר אש ממך. הכישולן במערכת היחסים הזוגית אינה באה בגלל חוסר האש, כי אם בגלל שאת לא מחפשת (במודע או שלא במודע) זוגיות קלה. התלות שלך בזוגיות בה מהמקום שכדי שאת באמת תהיה את, קרי, אימהית, אוהדת, מכילה, מספקת, נותנת וכו', את חייבת קצת חום לאדמה שלך. המים יוצרים אצלך את השאלה: האם אני ראויה להיות אימא, האם אני אהיה טובה ומוצלחת בתחום זה, ובעניין זה יש המון לבטים וחששות. אין לך עודף באלמנט מסויים. את שייכת לאלמנט אדמה וזהו האלמנט החזק במפה שלך. מעבר לזה יש הרבה מים, ואחר כך עץ. מה שחסר לך זה אש ומתכת, אך כרגע את נמצאת עד גיל 31 בתקופה של מתכת, ועל כן אש לתמיכה באדמה זה האלמנט הנחוץ לך ביותר. את הסדר והאירגון הגדול שלך בחיים תעשי עוד כ 3 שנים. מול כולם ובמיוחד מול עצמך. דיכאון וחרדה נובעים מחוסר באלמנט אש (או מעודף שזה לא המקרה שלך), כי אלמנט אש הוא הכי לא יציב שיש ואינה יכולה להיות באותו ה"לוול" כל העת. החורף (7.11) הוא אלמנט מים (הקיץ הוא האש). הרגישות והאמפטיה שאת מגלה היא רק כאשר את חובר אל המציאות, ברצון לקבלת תמיכה. את דרקון בשנה, ועל כן את מסתכלת על אנשים על-פי מה הם שווים ובמה הם יכולים להועיל לך. יש מצב שבגמר השימוש את זורקת לפח.

המשך השאלות

אז אתה מתכוון שאני אהיה תמיד בודדה? למה זה קשור אם לא לאלמנט אש? כן אני מודעת לסכנת הנפילה..כמעט קרה מספר פעמים. בקשר ללמה אני לא פונה לצבעי האש, אולי מצד אחד אני יודעת שאני צריכה לקבל את החוסר ולא לנסות להשלים אותו? כי הרי אי אפשר למלא את החסר. לא אמרת עדיין אם כדאי לי בכלל לנסות ולהשלים את האש או שאין טעם, כיוון שאהיה תמיד בחוסר. בקשר לבני הזוג, חשבתי על משו ורציתי לדעת, האם יש סיכוי שאני מכבה את האש של בני הזוג שלי? כי כמעט כולם אחרי סיום הקשר פורחים ומאושרים וחוזרים לחיות את החיים אחרי שהם כל הזמן היו שם בשבילי.. אחרי גיל 31 באיזה תקופה אני יהיה? אז אתה אומר שאם אי אפשר למלא את החוסר באש, אז תמיד יהיה לי את החרדה והדיכאון? אוי ואבוי על השלוש משפטים האחרונים. ועוד שאלה, לכל האנשים או לרובם יש חוסרים שהם לא יכולים להשלים? תודה על כל התשובות יואב, זה מאד עוזר לי.

yoavfs

New member
דרקון / חזיר / נחש / חזיר 10.11.88

צר לי לבשר זאת, אך הדרקון בשנה מבשר שני דברים: 1. בדידות (וכן זה בא "בילד-יין" במפה 2. אטרקטיביות חברתית ואישית. ומכאן הקושי הקיים שמתבטא בך שאת חברותית מאוד, זקוקה לחברה אך מעדיפה להיות בודדה. זו אינו לבדות כי אם בדידות = מתוך בחירה. לבדידות זו אין שום קשר לאש. החסר האש תמיד יהיה, ותמיד יהיה הצורך בלהשלים אותו. קשה לתאר השלמה של חוסר כדבר שמצוי שם. ההשלמה לעולם לא תהיה טבעית. זה לא עניין של אם שווה לנסות להשלים את החוסר או לא, אלא תמיד יהיה בך הצורך לנסות (!) להשלים את החוסר. זו תהיה שאיפה עבורך. לי אישית יש חוסר באלמנט עץ. אלמנט עץ הוא האחראי על היציאה לפעולה, החלטות, רצון לשינויים, מוטיבציה, טיולים ועוד. אז מה? אני לא זז ותקוע? ממש לא! נכון , קשה לי לקבל החלטה (לכן התחתנתי עם רעיה השייכת לאלמנט עץ, כי היא משלימה אותי ומאזנת), אבל אם נעשה "ספירת מלאי" לביצועי עד כה נראה כי טיילתי שלוש שנים עם תרמיל על הגב, הקמתי קייטרינג, מעדניה , גן-ארועים, בניתי שני בתים, הקמתי משק חקלאי, ולאנשים רבים אני נחשב ל"פרוייקטור" ובשבילם אני ייזם (אלמנט עץ), אך האם קל לי לקבל בחלטות ושינויים בחיים? ממש לא!! אז איך ניתן להסביר זאת? אני נראה לרבים אלמנט עץ יותר מאנשי ה"עץ" עצמם. בעניין בני הזוג, אין ספק כי את מכניסה פחדים ואי שקט לרומנטיקה. אחרי גיל 31 תהיה בתקופה שבה תתחברי אל עצמך, ותהיה מוכנה להתחייב לזוגיות. אבל לפני זה תעשי סדר וארגון כללי בחייך. כל מה שלא יהיה נכון עבורך יצא ממעגל שסובב אותך. לא תהיה אבן שלא תהפכי ותבדקי את הנמצא מתחתיה. לגבי השאלה: שאם אי אפשר למלא את החוסר באש, אז תמיד יהיה לי את החרדה והדיכאון? תשובתי היא, כי ראיתי במלחמה הזו נפשות שאיבדו את שתי רגליהם, והם תופסים גיטרה, וחולמים על חיים הטובים שיעשו לאחר שיחלימו, ותמיד יהיה להם חוסר של שתי רגליים. אז מה חוסר ברגליים אומר שהם לא יתקדמו בחיים? אין חוסר שניתן להשלים. אני לא נביא. אינני יודע מה תהיה הבחירה שלך, ועל כן אני מקווה שלא תהייה בדיכאון לעד. אמרנו כבר שאת רק בת 18 , ומודעות יכולה לפתור הכל... לכל אדם יש לפחות שני אלמנטים חלשים במפתו (מתוך חמישה: עץ, אש, אדמה, מתכת ומים). אין טיפש מושלם. (גם טיפש מספיק כי יגיד דבר מה חכם פעם אחת שיגרום לו להיות לא מושלם). היכולת שלך לרדת לפרטים היא "מדהימה" וזו תכונה של אדמה, שרוצה לדעת הכל, וגם מספרת הכל לפרטי פרטים. המים שלך לוקחים אותך אל המחקר והנסתר דרך החזון והרעיונות.

yoavfs

New member
משהו שקראתי היום

"אלוהים נתן לי את השלווה לקבל את הדברים שאיני יכול להשנות, את האומץ לשנות את מה שאני יכול, ואת החוכמה להבדיל בניהם." (ריינהולד נייבור) חג-שמח

למעלה