שלום

shier

New member
שלום../images/Emo9.gif

ביום שישי הבא הבטחתי למשפחה שאני אכין את ארוחת יום השישי לבד! בתור קוראת סמוייה של הפורום רציתי לבקש מתכונים קלים ומרשימים חשבתי להכין: חצילים ממולאים אורז קציצות ברוטב ועוד דברים אבל אין לי רעיונות הייתי שמחה לקבל מתכונים והצעות תודה, שיר

תנסי למשל...

את האורז עם הצימוקים והשקדים של פירגה שיצאו לי מצויינים ואת העוף המבושל עם תפו"א וגזר ראיתי גם לא מעט מתכונים באתר של קציצות בשר בהצלחה!

effyba

New member
בוודאי שיש מתכוני קציצות...הנה

כמה לדוגמא, והשאר מופיעות במאמרים ובקישורים של הפורום... מתכון: הקציצות של מיקי רכיבים: לקציצות: 1/2 ק"ג בשר טחון (הודו או מעורב הודו ובקר) 1 ביצה 1 בצל מגורד 1-2 כפות פירורי לחם כפית אבקת מרק מלח לפי הטעם לרוטב: 1 בצל קטן קצוץ 2 שיני שום קצוצות 4 כפות רסק עגבניות 2-3 כפות חומץ הדרים 3 כפות סוכר (להוסיף לפי הטעם) מלח - לפי הטעם אופן הכנה: מערבבים את החומרים לקציצות יחד עד לקבלת עיסה אחידה. מטגנים את הבצל לרוטב במעט שמן, ומוסיפים לו את השום.מטגנים עד השחמה.מערבבים את שאר החומרים עם כ-2 כוסות מים. מוסיפים לבצל ומביאים לרתיחה.כשהרוטב רותח מנמיכים את הלהבה, מגלגלים כדורים מהבשר ומכניסים לרוטב.מבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מצטמצם.כדאי לטעום לפני שמכבים את האש ולהוסיף מלח או סוכר לפי הטעם. הערות: הערות של רותי: אני מכינה מתערובת בשר טחון:הודו+עוף+בקר, כל סוג נותן לתערובת טעם משלו. לא לוותר על החומץ!!!זה נשמע אולי מוזר אבל הוא מדגיש את הטעמים האחרים ברוטב.לתוצאה הסופית אין טעם של חומץ (בעלי מאוד אוהב את המתכון והוא שונא חומץ). הערות: מקור המתכון: מיקי ויינמן יצא מהמם. מקור המתכון: פורום בישול לילדים- RUTHIE1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 מתכון: קולה' קציצות הבית שלי בבישול ארוך-פירגה רכיבים: חצי קילו בשר כבש ובקר ------או בקר. בצל מטוגן (ראה הוראות בהמשך... לבשר הטחון להוסיף 3פרוסות לחם יבש. לגרר על פומפיה . אפשר לחם של עינן קל... כף שטוחה פירורי לחם שאפשר לוותר. לא חייבים לשים. תלוי במירקם של הקציצות. 1 ביצה גדולה מלח פלפל לא להוסיף יותר שום תבלין. רוטב: 3 בצלים מטוגנים (חשוב לטגן עד לצבע חום כהה.........) גזר פרוס לעיגולים . מלח פלפל כפית מרק עוף אופן הכנה: לטגן את הבצלים היטב לצבע חום כהה ולהפריש חלק לקציצות (לפחות 2 כפות) להוסיף לסיר את הגזר ולטגן ביחד 2 דקות. למלא כ-3-4 כוסות מים להרתיח. לבשר להוסיף את הבצל המטוגן שהפרשנו, +ביצה + הלחם + כף אחת פירורי לחם+מלח+פלפל . ליצור קציצות ולהכניס לסיר. (לא לטגן) להוסיף מים עד גובה הקציצות ולתבל במלח+פלפל וכפית מרק עוף להרתיח -- ולהנמיך את הלהבה. להשאיר על אש קטנה מאד כ-שעה וחצי במצב רתיחה איטית. אפשר יותר זמן. אין במתכון עשבי תיבול ותבלינים נוספים. יש לקציצות טעם מיוחד של פעם. תנסו ותהנו מאד. הערות: מקור המתכון: PIRGE הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 מתכון: קציצות קבאב עם רוטב עגבניות רכיבים: קציצות קבאב עם רוטב עגבניות בסוד התיבול שום ופטרוזיליה ובסוד התיבול בזיליקום ואורגנו איטלקי מקור המתכון: מתכוני אסם (כ- 20 קציצות) מנה נפלאה אהובה על הילדים והמבוגרים. החומרים לקציצות: 500 גרם בשר בקר טחון (עדיף מעורב עם בשר כבש) 1 בצל גדול קצוץ ומטוגן לזהוב ב- 2 כפות שמן זית 2 כפות שטוחות סוד התיבול שום ופטרוזיליה 1 פרוסת חלה שרויה, סחוטה קלות 1 עגבניה בינונית קלופה ומגורענת, חתוכה לקוביות קטנות קורט קינמון (אם רוצים) 40-30 גרם צנוברים קלויים שמן זית לטיגון החומרים לרוטב עגבניות: 2 כפות שמן זית 1 בצל גדול חתוך לקוביות 1 פלפל חריף קצוץ דק (אם אוהבים) 1 קופסא עגבניות בקוביות/או כתושות (800 גרם) 2 כפיות סוד התיבול שום ופטרוזיליה 2 כפיות סוד התיבול בזיליקום ואורגנו איטלקי קורט סוכר ופלפל שחור גרוס טרי 15 זיתים ירוקים דפוקים (ללא חרצנים) אופן ההכנה: אופן הכנה: . בקערה לשים את כל חומרי הבשר לתערובת אחידה, ומשהים לפחות לשעתיים במקרר. 2. קורצים קציצות שטוחות ומטגנים קלות משני הצדדים ושומרים בצד. נזהרים בזמן הפיכת הקציצות. 3. בכלי רחב (המתאים גם לתנור) מחממים שמן זית ומטגנים הבצל על אש בינונית עד שמזהיב קלות כ- 10 דקות. מערבבים תכופות. 4. מוסיפים העגבניות, הזיתים, סוד התיבול והקינמון, מביאים לרתיחה, מכסים ומבעבעים כ- 20 דקות. 5. משקיעים את הקציצות ברוטב ויוצקים עליהן מעט ממנו, בוזקים צנוברים, מכסים היטב בנייר כסף ואופים בתנור בחום גבוה כ- 220 מעלות כ- 20 דקות. הערה: ניתן לאפות את הקציצות גם על מצע טחינה מוכנה וכך לגוון את ההגשה. הערות: מקור המתכון: פירגה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

למעלה