שלום!

נוערתי

New member
שלום! ../images/Emo9.gif

היי אני נוערתי! בת 11.5 אתם יכולים להסביר לי על מה הפורום? תודה! ביי

DDN

New member
ברוכה הבאה לפורום

על מה הפורום? הפורום כאן כדי לדבר על כל מה שקשור למשחקי תפקידים, מעצם הגדרתם כמשחקים מבוססים. ראית פעם סרט ואמרת ש"את זה הייתי עושה אחרת"? משחקי תפקידים הם משחקים שמתבססים על הדמיון של השחקנים, ולמעשה נותנים להם לשחק דמויות שהם לא הם, בעולם שהוא לא העולם שלנו. אפשר לראות זאת כמעין קולנוע/תיאטרון מאולתר.

שלום שלום

הפורום עוסק במשחקי תפקידים, דיונים אודותיהם, והעלאת רעיונות בנושא. כמו בכל פורום כמובן, יש לפעמים גלישה להערות כלליות יותר בענייני דהיום או להומור (החל מבירור האם כל החיפאים בסדר, וכלה בטענה שאבי ביטר עשוי מגבינה ירוקה). מה הם משחקי תפקידים? יצא לך בודאי לקרוא ספר או לראות סרט, ובנקודות חשובות לומר לעצמך "אני הייתי עושה את זה אחרת, לא כמו שהגיבור עושה את זה"? אז משחקי תפקידים עונים במידה מסויימת על הצורך הזה. משחק תפקידים מתבצע כאשר קבוצת חברים מתכנסת יחד, ואחד מהם (המכונה "מנחה") מתווה עלילה דמיונית כלשהי, בה האחרים הם הגיבורים. הוא מתאר להם מצבים, גורמים ואנשים בהם הם פוגשים, והם מתארים כיצד דמויותיהם הדמיוניות מתקשרות ו/או מתמודדות איתם. משחקי תפקידים רבים ("מבוכים ודרקונים" הוא המפורסם שבהם) מתארים משחק בעולמות פנטזייה, בסגנון "קונאן הברברי" או "שר הטבעות", אך למרות שזה הסגנון הנפוץ ביותר, הוא לא היחיד - יש גם משחקים בהם מתוארות עלילותיהם של בלשים פרטיים בלונדון של המאה ה19, טייסי חלל בגלקסיות רחוקות, סוכנים חשאיים במלחמה הקרה, וכו'. רוב משחקי התפקידים (לא כולם) עושים שימוש בכללים ובקוביות. מה ז"א? הכללים אומרים מה הדמות הדמיונית שיצרת לעצמך יכולה לעשות ועד כמה היא יכולה להצליח בכך, בעוד שקוביות נועדו לספק מימד של אקראיות. אם למשל הדמות שלך רוצה לפרוץ את מנעול התיבה המסתורית שהמנחה מספר לה שהיא מצאה באחוזתו הנטושה של הרוזן, הכללים הם אלו שיאמרו לה מה הסיכויים שלה לעשות זאת, והקוביה תשפוט אם היא הצליחה - אם למשל את יודעת שלפי כללי המשחק בהם אתם משתמשים הדמות שלך צריכה להוציא 11 או יותר בתוצאה של שלוש קוביות משחק רגילות (משחקי תפקידים רבים עושים שימוש גם בקוביות שונות מאלו המוכרות לנו מתיבת השש-בש, בעלות שמונה, עשר ואף עשרים פאות!) את צריכה לזרוק שלוש קוביות כאלו, ולראות האם באמת הצלחת לעבור מספר מטרה זה. הדמויות אותן משחקים הן קצת כמו גיבורים בספר - השחקנים קובעים (לרוב, תוך שהם נעזרים בכללים) מה הדמות שלהם יודעת לעשות, וכמובן שמנסחים לה אופי ואישיות שיכולים להיות דומים או שונים לשלהם, אך בשונה מגיבור של ספר, השחקנים אינם יודעים כיצד יסתיים סיפורה של הדמות - המנחה מתווה את העלילה, ואילו הם מפעילים את הדמוית בתוכה - הם יכולים להשפיע על העלילה כשהם שהיא יכולה להשפיע עליהם, ואין סוף שכתוב מראש.

למעלה