שלום

דנית כ

New member
שלום ../images/Emo9.gif

יש לי 2 שאלות... 1. אם יש לי 61% נכות זמני.. למה אני לא רשאית לקבל תו חניה לנכה..אפילו אם זה זמני.. 2. אם אני רוצה להוציא רשיון.. משה"ט אמור לממן לי את ההוצאות? (אני לא יכולה לנהוג ברכב רגיל עקב פגיעה כלשהי ברגל ימין..) תודה לעונים
 

עָנת

New member
תו נכה +רישיון נהיגה../images/Emo73.gif

דנית שלום
1.עזרה במימון רישיון נהיגה בהחלט את יכולה לקבל,בתנאי שהינך זכאית לרכב רפואי. מצרפת לך מאמר בנדון. 2.תו נכה
מוזר בעיניי שאינך זכאית לתו נכה
אשמח לשמוע פרטים על מה את מוכרת,ולכמה זמן נתנו לך אחוזים זמניים. מצרפת לך את הוראה 56.02 בנושא רכב רפואי. ואם תמצאי תשובה/רמז לשאלה ששאלת,עדכני אותי
 

דנית כ

New member
אממ...

1. השאלה היא אם הזכאות היא גם לגבי מי שיש לו אחוזי נכות זמניים.. האם גם אז מגיע לי.. או שרק מי שיש לו אחוזי נכות קבועיים זכאי לקבל.. 2. לגבי תו נכה..רק מי שיש לו אחוזי נכות קבועיים רשרי לקבל.. למה? אין לי מושג זה נשמע לי ממש מטומטם.. הרי לחנייה קרובה אני זקוקה עכשיו ולא רק אח"כ.. אני מוכרת על פגיעת רגל 50% ועל היד גם יש לי.. והאחוזים הזמניים הם עד לאפריל שאז יש לי עוד וועדה.. אבל אני מניחה שגם אז יתנו לי אחוזי נכות זמניים ולא קבועים..
 

עָנת

New member
רכב רפואי.

הי דנית
1.נכים עם אחוזים זמניים,בהחלט זכאים לרכב רפואי,בתנאי שהנכות קיימת שנתיים וחצי.וכמובן אלו העונים על הקריטריונים לקבלת רכב רפואי.(ד.א,את הרכב הרפואי הראשון שלי קיבלתי עם אחוזים זמניים) 2.תו נכה: תו נכה ניתן לנכים הזכאים לרכב רפואי
3.כמה זמן את מוכרת נכת צה"ל
לעניות דעתי,ע"ס הפגיעה שלך,בהחלט את זכאית לרכב רפואי,ואף לתו נכה. 4.מציעה לך לקבוע פגישה עם אבי,להלבנת הנושא.
קיראי החומר הרב שיש בפורום(שאלות נפוצות,מאמרים(הוראות) קישורים ועוד
 

עָנת

New member
חידוד סעיף 3

עושה רושם שע"ס הפגיעה שלך תהיי זכאית לרכב רפואי ותו נכה, אך ורק שימלאו לנכות שלך שנתיים וחצי אגב, ניידות את מקבלת נכון
 

דנית כ

New member
כן, אני מקבלת ניידות...

והתאונה הייתה לפני שנה ו-4 חודשים.. ואת אחוזי הנכות קיבלתי לפני 8 חודשים בערך..
זה אומר שיש לי עוד הרבה זמן בשביל לקבל את זה..
 

עָנת

New member
חשבתי וצדקתי.

שתהיה מוכרת שנתיים וחצי תגישי הבקשה.
 

shanis

New member
עד לא מזמן זה היה נכות זמנית לשנה

זה השתנה ?
 
לפי חוק חניה לנכים

תו נכה מקבל מי שזכאי לרכב נכה עקב רגליו הנכות (משהו בסגנון). הבעיה שמשרד הרישוי מבקש אישור ממשהב"ט לעניין זה, וכאן כנראה המגבלה. צודקת ענת ומי שענה כי רכב רפואי מחייד מינימום 30 חודש קביעה של אחוזי הנכות (אגב הוועדות מודעות לכך וקובעות אחוזי נכות ל-28 חודש פעמים רבות).
 

עָנת

New member
../images/Emo41.gifאחוזים זמניים/רכב רפואי../images/Emo41.gif

עומר יקירי
באילו קריטריונים נכים עם אחוזים זמניים, זכאים לרכב רפואי
 
למעלה