שלום

rotem50

New member
שלום ../images/Emo9.gif

זו פעם ראשונה שאני כותבת פה, ואני מאוד מקווה שתוכלו לסייע לי. אני בת 20 ואמורה להשתחרר בחודש אוגוסט. במהלך השירות בחודש דצמבר 2003 חליתי בדלקת ריאות שלא אובחנה על ידי רופא היחידה ושבעקבותיה התפתחה לי מחלת פרקים שהביטוי המרכזי שלה הוא הרס של מפרק הסאקרואיליום בגב. במהלך כל התקופה ההיא הייתי בגימלים (של חדרי מיון, אח''כ ר''מ2 ולבסוף מתקן אשפוז) וגם חוויתי הפרעות קצב שהובילו לבדיקה אלקטרופיזיולגית (על ידי צנתור). בסופו של דבר, לאחר חמישה חודשים קיבלתי פרופיל 24 לשנה, שבסופו לאחר בירורים ארוכים הבנתי שבעצם שיחררו אותי לצמיתות. אני עדיין סובלת מכאבים חזקים מאוד בגב, ובעוד איזורים בגוף והומלץ לי להגיש תביעה לנכות. פניתי למספר עורכי דין להתייעצות בקשר להגשת התביעה, ומכולם קיבלתי הצעות מחיר אסטרונומיות. עם זאת הבנתי, שכובד משקלו של העורך דין בתביעה למשרד הביטחון, הוא בוועדות הרפואיות ושלמעשה בשלב הראשון של הכרת/אי הכרת התביעה הדגש הוא בחוות דעת של הרופאים. בעצם, השאלה שלי היא אם כדאי לי להגיש את התביעה ללא עורך דין אך עם חוות דעת מפורטת של רופא ובמידה והתביעה מתקבלת לשכור עורך דין לשלב הוועדות הרפואיות, או שאני צריכה להתחיל את כל התהליך עם עורך דין שילווה אותי מההתחלה ועד הסוף? תודה ויום טוב

עָנת

New member
רותם שלום../images/Emo39.gif

הבנת נכון
באופן עקרוני, לא כל תביעה חייבת ליווי של עו"ד
לידיעתך
קיימים עו"ד שנותנים יעוץ משפטי ראשוני ללא תשלום למשל עו"ד עומר יעבץ(שימי
ללינק בתחתית ההודעה
)).
רותם, בכדי שבועדה הרפואית תקבלי את האחוזים המגיעים לך,רצוי ואף מומלץ להתייעץ עם אחד מסניפי א.נ.צ(ממליצה על סניף בחיפה ,אנא שימי
ללינק האדום בראש הפורום). בנוסף,מצרפת לך מאמר מתוך השאלות הנפוצות:טיפים לועדה רפואית
וכן שירשור,שמראה איך עו"ד מתקשר עם ועדה רפואית.
רותם,מזמינה אותך לעיין בחומר שבפורום,ולכל שאלה נוספת אנו כאן בשבילך
.

rotem50

New member
תודה על היחס ../images/Emo42.gif

כפי שאמרת ישנם עו''ד שההתייעצות הראשונית אצלם היא חינם, ובכן הייתי אצל כמה עו''ד שכאלה וכולם רמזו לי שהמקרה שלי הוא טיפה חריג (המחלת פרקים היא די נדירה, ואת ההפרעות קצב קשה מאוד להוכיח). מה ההבדל בין הגשת תביעה לבדי עם חוות דעת ברורות של רופאים מומחים, לבין הגשת תביעה בעזרתו של עו''ד? תודה

AVI359

New member
ROTEM50

רותם שלום רב הענין פשוט מאוד,ההכרה בחייל כנכה צה"ל הינה בתנאי שהפגיעה קרתה בזמן השרות ועקב השרות.זכותו של אגף השיקום לבדוק האם בעבר היו לך איזה שהם בעיות הקשורות בפגיעתך,וכן האם קיים פגם תורשתי כלשהו שהוביל לפגיעה בך (או בכל חייל אחר).כמו כן אחוזי הנכות נקבעים בעבור מגבלות שיש אפשרות למודדם בצורה כלשהי.לא עבור כאבים(לפעמים 1% )ולא עבור סבל.ככלל לדעתי אין צורך בעו"ד לועדה רפואית מחוזית או עם את מערערת לועדה עליונה.נחוץ עו"ד בשני המקרים הבאים:אם את מערערת על תוצאות הועדה העליונה לבימ"ש.או אם פגיעתך גבולית ויש סיכוי שאגף השיקום ימצא כי יש לך היסטוריה רפואית הקשורה בפגיעתך.בכל מקרה רצוי ביותר להגיע מוכנה לועדה רפואית אם העתקי כל המסמכים הקשורים לפגיעתך וכן התיעצות בסניך אנ"צ הקרוב למקום מגורייך.תמיד תוכלי להתיעץ בסניף אנ"צ חיפה לא חשוב מקום מגורייך.טל 04-8539882/4 פקס 04-8510838 . בברכה אבי

rotem50

New member
../images/Emo51.gif

דבר ראשון רציתי לשאול, מה זה בדיוק אנ''צ? דבר שני, לצערי כל מה שקרה לי קרה לי בזמן השירות אבל די קשה להוכיח שזה קרה בגלל השירות. אין לי שום היסטוריה רפואית בנושא לפני הגיוס.

למעלה