שלום

SomebodyElse

New member
שלום../images/Emo9.gif

אני חדשה בפורום ויש לי שאלה (איך לא
): אני פשוט לא מסוגלת ללמוד מילים. לא באנגלית, לא בעברית. אני גם לא ממש מבינה איך זה יעזור לי - אני לא רואה את עצמי זוכרת את כל המילים מהמילון של הפסיכומטרי, ואם אני לא אזכור אותן אז מה הטעם מלכתחילה ללמוד? ועכשיו לשאלה - יש לכם טיפים איך ללמוד את המילים? יש כאן אנשים שבאמת זוכרים את כל המילים שהם למדו? האם זה באמת הכרחי ללמוד את כולן? מאוד חשוב לי להצליח בפסיכומטרי ואני משקיעה בכל שאר התחומים. החלק הזה של האוצר מילים זה הדבר היחיד שאני מזניחה וזה פשוט מטריד אותי
. עצות, מישהו?

tal2420

New member
אני מפחד לראות איזה תגובות את תקבלי

אבל תרשי לי להמליץ לך לחפש.. אני חושב שאת החמישית השבוע ששואלת לגביי טיפים ללמידת מילים..

NoNameGirl

New member
מילים-חובה ללמוד! ../images/Emo98.gif

קודם כל, חשוב שתדעי, שאם את רוצה לקבל ציון גבוה בבחינה, אז כמובן שתצטרכי לקבל גם ציון גבוה גם בפרק המילולי, וכדי שזה ייקרה, את חייבת ללמוד מילים, אחרת אין לך סיכוי.. אני למדתי מילים בעברית מכרטיסיות של קידום, ולא האמנתי שאצליח, אך למדתי את כל המילון, אז תאמיני לי, אפשר ללמוד את כולו. ובאנגלית אני מציעה לך ללמוד מילים, ובמקביל לקרוא כל יום שעה. מקווה שעזרתי, בהצלחה!

SomebodyElse

New member
תודה, ו..

פשוט שיננת את המילים? וזכרת הכל? ואממ עוד שאלה אחת - יש לפעמים כל מיני ביטויים באידיש, או ארמית (או שתיהן?). עד כמה הביטויים האלה נפוצים בבחינה?

m a n k o

New member
אז ככה

גם אני לא מזמן התחלתי ללמוד (קידום) ולא האמנתי שאני אמצא שיטה טובה ללמוד ובאמת אצליח ללמוד את כל המילים אבל למען האמת זה לא כזה קשה כמו שזה נראה בהתחלה... אמנם לא סיימתי ללמוד את כל המילים.. למען האמת אפילו לא חצי אבל התחלתי לשבת על המילים רציני רק לפני קצת זמן... קיצר תקבעי לך שעה שאת לומדת בה את כל האות ז' למשל... דבר ראשון תעברי על כל המילים ותסמני במרקר את כל המילים שאת כבר יודעת טוב טוב. אחרי זה תקראי כל פעם 10 מילים שלא ידעת עם התרגום שלהם פעמיים ואז תסתירי את הפירוש של המילה ותבחני את עצמך על ה10 מילים האלה. ככה תעשי עד שתסיימי את האות ז'. מקווה שעזרתי :)

NoNameGirl

New member
הביטויים בארמית נפוצים באותה תדירות

כמו שאר המילים, אז אל תוותרי עליהם. כן, דיי שיננתי הכל, נסי ללמוד אות אות, אבל תחזרי כל כמה ימים על האותיות שלמדת לפני כן.. וכידאי שתתחילי עכשיו, כי הבחינה קרובה.

thebadboy

New member
עזרה עם הביטויים בארמית

אני מניח שאני לא אחדש לרבים מכם, אבל יש כמה דברים שחוזרים בארמית, ושיכולים לעזור להבין את המשמעות: א נשמטת בסוף מילה, לדוגמא בירא עמיקתא = בור עמוק ש מתחלפת באות ת, לדוגמא,תורא = שור(א) ז מתחלפת באות ד, לדוגמא, עבדקן= עב זקן נ מתחלפת באות ר, לדוגמא,תרי = שני (ת=ש, ר=נ) צ מתחלפת באות ע, לדוגמא, ארעא = ארץ (א) ה מתחלפת באותיות תא בסוף מילה, לדוגמא, מילתא = מילה זה מה שאני מכיר .

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif חחחח ביטוים../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

ביידיש
אהבתי

Cat Woman5

New member
את יכולה להסביר לי קצת על הכרטיסיות

של קידום? אני יודעת שאפשר ללכת ולקנות כרטיסיות, לרשום את המילים ולהכין אותם בעצמך אבל על כרטיסיות (מוכנות, אני משערת) של קידום לא שמעתי. את יכולה לפרט קצת? איפה קונים?כמה עולה? אולי מקבלים את זה במהלך הקורס? אפשר לקנות דרך הקורס(יותר זול אולי?) שליחה על כל השאלות. ואודה לך אם תעני לי.

NoNameGirl

New member
כרטיסיות ../images/Emo88.gif

תיראי, אני יודעת שבעבר קידום היו נותנים כרטיסיות למי שלומד בקורסים שלהם, ויש לי את הכרטיסיות מאז (מישהו הביא לי), אין לי מושג אם כיום הם מוכרים כרטיסיות, אך זו לא בעיה לברר, תתקשרי, אליהם ותשאלי. במידה והם לא מוכרים, אני מציעה לך להכין לבד, זו לא כזו בעיה. בהצלחה

Cat Woman5

New member
תודה על התשובה, אני אברר איתם.

ונכון שזה עדיף להכין לבד אבל אין כ"כ זמן להכין את זה, וחבל שכך.

Cat Woman5

New member
אוף, רעים!!!

אין אפשרות לקנות את זה מהם!! הם מוכרים את זה רק לקורסים מסויימים וקידום תיכון לא נכלל!!

Mentos

New member
באמת שמומלץ להכין לבד../images/Emo70.gif

הגדלתי את אוצר המילים שלי באנגלית בתוך שבוע בבערך 500 מילים רק עם הכרטיסיות האלה
אבל אני לומד מספר של הייקיו משנת 1999, אז בטח הוא לא כ"כ מעודכן

ZARINA1

New member
איך הצלחת בבגרות באנגלית?../images/Emo12.gif../images/Emo4.gif../images/Emo3.gif

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif אז מה ? ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

הסברתי לך איך מצליחים בבגרות בלי לדעת את השפה

למעלה