שלום

שלום ../images/Emo9.gif

מזה חודש, שאני משתתפת פאסיבית בפורום. קוראת את ההודעות, מתרשמת ומתוודעת לספרים וסופרים רבים ומגוונים- אז תודה לכם
אז ככה, נתחיל ברכישות האחרונות שלי. "הדבר" של אלבר קאמי (זו רק אני, או שהעקרון עליו מבוסס הספר דומה לזה של "על העוורון" של סאראמגו?), "השטן" של ג´רמי לוון (נשמע לי מקורי ביותר, מקווה שלא אתאכזב) ו"מלכוד 22" של ג´וזף הלר (הגיע הזמן
) זה היה ההספק שלי להפעם.
אתמול סיימתי ספר מרגש הנקרא "הפלגה אחרונה" של זיגפריד לנץ בהוצאת עם עובד ונהנתי מאוד ממנו. ספר זורם, המספר את "סיפורו המרגש, העצוב והיפה של נער שהתוודע מוקדם מדי אל האסון והשכול, וניסה ולא הצליח למצוא את דרכו בחזרה אל המציאות ואל החיים. הסיפור מסופר מפיו של נער מבוגר ממנו, שחלק עמו את חדרו שנים אחדות, ולאחר מותו הוא מבקש לפענח באמצעות החפשצים שהשאיר אחריו המת, את סוד חייו ומותו. מלאכת הגילוי והזכרון הרגישה של המספר הצעיר חושפת אט-אט את אישיותו הפגיעה, העדינה, השובה אתהלב, של הנער המת, על רקע ילדות שקשורה לבלי הפרד בהווי השוקק חיים, פעילויות והרפתקאות של נמל גדול ומספנותיו- נמלה של העיר המבורג." (לקוח מגב הספר) אי אפשר שלא להזדהות עם דמותו של הנער, לשמוח איתו כשהוא שמח ולרחם עליו בעת צרה. בספר באה לידי ביטוי, בין השאר, אכזריותם של ילדים, והכמיהה התמימה של השונה, נפש רגישה, להיות "כמו כולם". ספר שאינו מתיימר להיות ספר השנה, פשוט ספר מקסים ועדין. עד לפעם הבאה,
יום טוב

ממררבב

New member
ברוכה הבאה

נחמד לשמוע דעה חיובית נוספת בקשר לספר "הפלגה אחרונה". את "השטן" הפסקתי לקרוא באמצע מהסיבה הפשוטה של חוסר עניין. אבל אחד אחר יכול ליהנות מהספר הזה. התחלתי לקרוא שלשום את "מישהו לרוץ איתו" של גרוסמן ולדעתי זה אחד הסופרים היותר טובים שהמדינה הזאת ידעה, אין מה להגיד.

Boojie

New member
"שטן" הוא ספר נהדר.

אבל, יש לציין, לא כולם אוהבים אותו. הוא פונה לאוכלוסייה מסוימת של אנשים - למשל, הוא עושה המון שימוש ברקע פסיכולוגי/פסיכיאטרי, ומי שלא מבין בזה נהנה ממנו קצת פחות. גם היכרות מסוימת עם ההתייחסויות הספרותיות והפילוסופיות הקלאסיות לתיאולוגיה היודאו-נוצרית תעזור, ובראש וראשונה "הקומדיה האלוהית" של דאנטה. כל אלה לא הכרחיים, אבל רצויים. זה ספר ציני מאד, מורכב למדי ובפירוש מכוון גבוה. אני מאד אוהבת אותו, אם כי קשה לי לקרוא אותו לעתים קרובות מדי (צריך הפסקה של לפחות חצי שנה-שנה בין פעם לפעם), כי הוא נורא מדכא אותי (למרות שבעקרון הוא ספר מצחיק).

Amitmit

New member
מומלצים נוספים של קאמי

הם "הזר" ו"המיתוס של סיזיפוס" שעוסקים באבסורד בחייו של האדם. הזר הוא ברמת קריאה והבנה, לא מסובך מדי, למרות שאפשר בלימוד להגיע לנקודות רציניות ביותר דרכו. המיתוס של סיזיפוס טומן בחובו המון, מומלץ ללמוד אותו לעומק.

ביאנה

New member
אני לא מאמינה

סוף סוף מישהו שקרא את שטן!!!!!1 ספר יפהפה אם את אוהבת את הז´אנר הזה על כוחות שמימיים זה ספר עם מיליוני מסרים בתוכו, ונכון, יש הרבה מאוד קטעים על מבנה המוח ודרך החשיבה של האדם שהם מאוד משעממים אבל חוץ מזה הספר יפה, מצחיק ומעניין מומלץ לקרוא! ביאנה

למעלה