Maverick Spirit
New member
שלום ../images/Emo9.gif
קוראים לי גל, ואני קוראת סמויה בפורום
. לאחרונה, לאחר שמיעה ממושכת של השיר The swan song החלטתי לנתחו, והרי התוצאה לפניכם: (הערה: השיר מתייחס ככל הנראה לאגדת הילדים הידועה הברווזון המכוער, אך אני בחרתי לפרש בדרך אחרת ושונה). מקור המושג שירת הברבור מתוך ויקיפדיה: שירת הברבור הוא ביטוי מתורגם שמשמעו היצירה האחרונה, או האמירה האחרונה של מוזיקאי או משורר. בהרחבה, משמש הביטוי לציון הפעולה האחרונה או היצירה האחרונה בתחום פעולה מסוים לפני עזיבתו. השיר "שירת הברבור" מדבר על התעוררות לתוך מציאות חדשה, השתחררות כמיהה ועזיבה לעולם אחר. בית א'- Winter has come for me, can't carry on. The chains to my life are strong but soon they'll be gone. החורף הגיע לקראתה, אבל היא לא יכולה להמשיך הלאה, קשה לה. שלשלאות החיים כובלות אותה, אבל בסוף הן תעלמנה. רמז לכך שהיא עומדת לעזוב לנצח, עומדת למות. I'll spread my wings one more time. היא תפרוש את כנפיה שוב עוד פעם אחת רק עוד פעם אחת, ואז זהו, היא מרגישה כבר את הסוף קרב. פזמון: Is it a dream? All the ones I have loved calling out my name. The sun warms my face. All the days of my life, I see them passing me by. היא שואלת האם זה חלום? האם היא באמת סוף סוף עוזבת, משתחררת ונפרדת?האם זה אמיתי? כל אלה שאהבתי קוראים בשמי. כשאדם הולך לקראת מותו, קרוביו ואהוביו שמתו מתגלים לפניו. גם בשיר, כל אותם שהיא אהבה, שמתו, קוראים לה בשמה, לבוא אליהם. השמש מחממת את פניה, והיא רואה את כל ימי חייה חולפים על פניה- רמז נוסף לכך שהיא עתידה לחלוף מהעולם. בית ב'- In my heart I know I can let go. In the end I will find some peace inside. New wings are growing tonight. בתחילת הבית השני, למרות שהיא יודעת שהיא יכולה להרפות, היא קצת חוששת, אבל בסוף היא יודעת שהיא תמצא בפנים מעט שלווה. הכנפיים החדשות שגדלות מסמלות לידה והתחדשות בעתיד, כמו בגלגל חוזר, לידה ומיתה. פזמון חוזר: בית ג'- I am longing to see you again, it's been so long. We will be together again בבית האחרון יש כמיהה לראות את האהוב שהלך, לפני זמן כה רב. היא יודעת שהם יתאחדו שוב, והמוות הוא שיביא לאיחודם מחדש. זהו.
אשמח להערות והארות
קוראים לי גל, ואני קוראת סמויה בפורום