שלום

שלום../images/Emo9.gif../images/Emo96.gif

רציתי לשאול כמה שאלות לפני שאני מתחילה את העוגה הראשונה שלי. 1. לפני שמצפים את העוגה בבצק סוכר צריך למרוך את העוגה באיזה קרם, נכון? עם כן, באיזה? אפשר לקנות אותו או שאפשר להכין? חייבים לשים קרם? 2. אין משתמשים ברויאל ואיך מכינים אותו? או עם אפשר לקנותו) תודה רבה רבה לכל מי שעונה

תשובות

את העוגה ניתן לצפות באיזה קרם שאת רוצה, למשל אפשר ריבת חלב או ריבת תות לא חייבים לשים רקם, אבל עדיף לשים טיפה בצדדים, תסתכלי כמה שירשורים למטה, כבר כתבתי על זה... הידע שלי על רויאל מאוד מצומצם אבל אני בטוחה שעוד מעט מישהו יתן לך תשובה על זה

סגולית

New member
רויאל

מכינים מחלבון ו-250 גרם אבקת סוכר, לערב בכפית ולחלק לצלוחיות, בכל צלוחית לערבב צבע אחר לפי הציור.

anat15

New member
אז ככה:

רצוי מאוד למרוח קרם כדי שבצק הסוכר ידבק לעוגה. זה יכול להיות כל קרם פשוט (אני ממיסה רבע חבילה מרגרינה, חצי חבילה שוקולד, 2 כפות קקאו ו 4 כפות סוכר, 1/3 כוס חבל. מחממים עד להמסה מלאה ויוצקים על העוגה) או אפילו ריבה מומסת (אפשר לדלל עם קצת ליקר טוב). לגבי רויאל: מערבבים 1 חלבון עם 250-300 ג"ר אבקת סוכר. בד"כ מזלפים אותו , אבל ניתן לעצב אותו ע"פ הצורה שרוצים (עם כף למשל, ליצירת גלים בים)

1נרקיס

New member
רויאל

רויאל מכינים מ-1 חלבון ביצה (רק הלבן) ו-250 גר' אבקת סוכר. את אבקת הסוכר קונים בשקיות מוכנות, ומערבבים בעזרת מזלג או כף עם החלבון (לא מקציפים, רק מערבבים) עד שזה מקבל מרקם כמו של משחה. לתערובת אפשר להוסיף טיפה צבע מאכל ולהמשיך לערבב קצת עד שהכל נצבע. עם הרויאל אפשר לעשות כל מיני דברים, כמו להכניס לשקית זילוף (יש הוראות הכנה איפשהו כאן בפורום) ולצייר איתו אותיות, פרחים, שיער לדמויות. אפשר פשוט למרוח בצורה שתיראה כמו מים עם גלים וכו'.

שאלה היפוטתית

ניתן להוסיף טיה מיץ לרויאל? ז"א לסחוט כמה טיפות של תפוז למשל? בשביל הטעם?

1נרקיס

New member
אפשר הרי מים לדילול, אז בטח גם מיץ

אבל שימי לב שזה ידלל לך את הרויאל ויכול להיות שיהיה פחות נוח לעשות איתו דברים מדויקים כמו אותיות או משהו כזה

דלית 3

New member
מוסיפים טיפה מיץ לימון/חומץ כדי

שיהיה מבריק. מיץ אני מניחה שאותו הדבר.

MP826

New member
בקשר לאבקת סוכר

לא השואלת אבל... זו צריכה להיות אבקת סוכר מיוחדת שקונים בחנויות מתמחות או שאחת מהסופר גם טובה?

tanir

New member
לגבי הקצפת רויל -

אני קראתי באיזה ספר - שמקציפים את החלבון קצת ואז מוסיפים את האבקת סובר - וזה יצא לי מצוין - למה כתבת לא להקציף , יש סיבה מיוחדת ? תניר

tanir

New member
תודה - אז כנראה אפשר גם להקציף

מעניין עם מישהי יורעת מה היתרון או חסרון בלהקציף את החלבון ברויל ???

החיסרון הוא שברגע שאת מקציפה

את הביצה ואחר כך מוסיפה את הסוכר זה שובר את הקצף, לעומת זאת אם תוסיפי בהדרגה לתוך ההקצפה זה יצא מצויין

שושkה

New member
מניסיון כשמקציפים נוצרות בועות שאחר

כך רואים הרויאל ויוצרות מראה לא חלק ולא יפה. ראי תמונה

brownie65

New member
הקצפת הרויאל אייסינג במיקסר

חוסכת הרבה כאב בזרוע, מצד שני - שרירים פחות מפותחים... והחסרון, לדעתי - ההקצפה מכניסה הרבה אויר לרויאל אייסינג, דבר שאינו רצוי. כשמקציפים ביד אפשר לחוש את הסמיכות ולדעת אם להוסיף עוד אבקת סוכר. כמו כל דבר - זה עניין של אסכולות (שני ספרים מתוך השלושה שלי אומרים להקציף ביד, והשלישי - במיקסר).

tanir

New member
|חיבותודה רבה לכל התשובות - כל יום

לומדים משהו חדש פה . אתם כל כך נדיבים עם הידע שלכם - פשוט נפלא . תניר

מנצל"שת - כיון שזו ביצה לא מבושלת

האם אין כאן סיכון מסוים (סלמונלה...), ובטח יש לשמור בקרור - אז איך זה מסתדר עם הבצק סוכר?

למעלה