שלום.
מס' שאלות:

Marble Arch

New member
שלום. ../images/Emo9.gif מס' שאלות:

בוקר אור!
א. אמבטיות: אפשר לטפטף מכל שמן אתרי? (לא ביחד, כמובן..
), או שיש שמנים שאינם מומלצים? והאם יש למהול אותם בחומר אחר קודם? הכוונה לא לאמבטיות טיפוליות, אלא משהו פינוקי.. אם יש שמן שהריח שלו מרגיע אותי ואני רוצה לצרף לאמבטיה.. וכמו כן, מה לגבי צירוף שני שמנים שונים? יש עם זה בעיה? יכול להיות שיש בעיה עם המולקולות (או משהו בסגנון, אני סתם ממציאה
) כשהם נפגשים יחד? ב. תרסיסים: טפטוף 3-4 טיפות של שמן לתוך שפריצר גדול עם מים, אני יודעת שלא אמורה להיות עם זה בעיה (קראתי על זה בספר "ניחוחות המרפא"), אבל האם ריסוס תכוף מדי של תערובת כזאת עלול להזיק? בעקרון נשמע לי שהכמות היא ממש מינורית, הרי ב3-4 טיפות האלה אני יכולה לרסס את הבית 4 פעמים ביום למשך יותר משבועיים.. ובכ"ז. אגב, יש שמנים שמסוכן לרסס בבית שיש בו ילדים קטנים על הספות וכלב שחי על הספות? ג. באופן כללי: יש בעיה עם בחירת שמן נשא כלשהו, טפטוף של מס' טיפוות שמן נבחר ושימוש בו לעיסוי? שוב, במטרת פינוק ולא טיפולי. אני מניחה לדוג' שעיסוי כזה בשמן לבנדר יכול להרגיע גם אם לא מדובר בעיסוי מקצועי, אני טועה? סליחה על עומס השאלות, קראתי את ההזהרות הרבות בפורום ואני מעדיפה שלא לקחת סיכונים..
תודה לקוראים ולמשיבים!

etyc

New member
תשובה חלקית

א. אמבטיות - אפשר ואף רצוי להוסיף שמנים אתריים, לא צריך למהול אותם, את יכולה להוסיף מספר שמנים (לא להגזים כמובן) בעיקרון תריחי מה מוצא חן בעיניך ואותו טפטפי. ב. לא נראה לי שיש בעיה לשים בשפריצר פרט לעובדה שהריח כנראה יתנדף. לא מזיק! ג.אין בעיה שמן לוונדר אפשר אפילו לשים על הגוף ללא שמן נשא, אבל אם זה לצורך עיסוי אז כדאי לטפטף מספר טיפות בשמן שקדים או שמן נשא אחר ולעסות את הגוף. אני מצרפת קישור לשמנים אתרים (מקווה שאין עם זה בעיה

0 אור 0

New member
תשובות

מכיוון שיש שמנים אתרים שלא מומלץ לשימם ישירות על הגוף, אזי מכינים את המהילה בשמן נושא לפני שמכניסים למי האמבטיה. הערבוב המוקדם (אפשר גם סתם בכף היד) מאפשר גם למהול מספר שמנים יחד - בגדול אפשר לערב מספר שמנים, אך לפחות בתחילה רצוי להיעזר במתכונים הרבים שפורסמו פה בפורום, כדי לראות איך יוצאת התערובת. אם את רוצה לערבב לבד, כדאי לשים רק ריח אחד מאד דומיננטי (למשל יסמין או ורדים - לא שניהם יחד), כמו כן אם תשימי שמנים שפעולתם סותרת לא תקבלי אפקטיביות לפעולתם. טיפ נוסף הוא חום המים - מכיוון שהמשנים האתריים מאד נדיפים - מומלץ שהאמבט לא יהיה מאד חם. לגבי השמן לעיסוי: השמן הנפוץ ביותר לעיסוי בספאים שונים הוא שמן שקדים עם מעט לבנדר, זאת מכיוון שהלבנדר נחשב כשמן מאד נייטרלי ומתאים לרוב האנשים. לכן גם את יכולה להשתמש בו בלי חשש. כלל הזהירות הטוב ביותר: כאשר את מתחילה להרגיש אי נעימות קלה בהרחת שמן מסויים - זה הזמן להפסיק להשתמש בו לתקופת מה.

Marble Arch

New member
עוד שאלה, קטנה הפעם. ../images/Emo13.gif

כשכתוב למהול בשמן ירקות- שמן שקדים עונה על ההגדרה הזאת?
כיוון שראיתי התייחסות לשמני בסיס כ"שמני ירקות", ככה שאני לא יודעת אם יש הפרדה בשמני הבסיס או שכולם נחשבים לשמני ירקות.. תודה רבה שוב!!

0 אור 0

New member
אין לי מושג מה זה שמן ירקות

שקדים וזית זה פירות וגם זרעי משמש שומשום זה ... (אין לי מושג אבל בטוח לא ירק) קנולה זה דגן קוקוס זה פרי או אגוזים סתם זרקתי כל מיני שמנים מוכרים - היחידי שהוא ירק זה גזר, אבל הוא שמן מאד יקר - בדרך כלל משמש בפני עצמו ולא כבסיס לתערובות

למעלה