שלום

NekooDa

New member
שלום../images/Emo70.gif

היי, אני ליאור וגם לי יש צליאק שאובחן לפני 5 שנים. אני בת 15(כמעט),ועושה את עבודת החקר שלי בנושא צליאק- ולכן אני אשמח אם תוכלו לענות לי על כמה שאלות: 1. האם את/ה מקפיד/ה על דיאטת הצליאק? 2. האם את/ה משתמש/ת בתחליפי חיטה שונים? (אם כן, באילו?_______________________________) 3. האם, לדעתך, התחליפים יעילים מבחינה תזונתית? 4. האם התגלו אצלך מחסור בחומרים שונים בעקבות הצליאק? 5. האם הצליאק משפיע על איכות חייך? תודה רבה!! ליאור

נצר1

New member
אני ארים את הכפפה ../images/Emo13.gif

1. כן. 2. כן. לחם, פסטה, פיצות, קינוחים, אפיה ובקיצור הכל. 3. אין לי מושג, אני מניחה שכמו שלחם עם גלוטן יעיל מבחינה תזונתית.. 4. לא. 5. כן. משפר אותה לטובה כי אני כבר לא חווה את הסימפטומים הפיזים הרעים של המחלה שהיו לפני הגילוי (כמו ריכוז פחות טוב, עיפות, כאבי בטן וכו'), ושנית מכיוון ואנחנו מכינים את האוכל שלנו בעצמנו והתפריט שלנו רק הולך ומתעשר כל יום עם רעיונות חדשים, ומפצים גם בהמון ירקות וירוקים.

Lihi05

New member
היי ליאור

תשובתי לשאלותייך: 1. כן. 2. כן - מעט בקמח מרמולייט, עוגיות ללא גלוטן. אני אישית משתמשת הרבה במוצרי אורז, כמו איטריות אורז ופירכיות (בתקווה שלא יימאס לעולם) במקום בפסטות המיוחדות. 3. לא. 4. כן - ברזל, חומצה פולית וסידן. 5. כן - למרות שהוא פוגם באיכות החיים מאחר שכל נושא האכילה מחוץ לבית נהפך לממש לא ספונטני, ההשפעה לטובה באה לידי ביטוי בהרגשה הכללית. העייפות פחתה, אני כבר לא אנמית אלא להיפך, וזה משפיע על שיפור ביכולת הריכוז. גם מאוד משמח לעשות בדיקות דם וסופסוף לראות תוצאות שכולן נורמליות.

danieliod

New member
תשובה

1. כן 2. כן, תפו"א, תירס, סויה, אורז 3. לא במידה שווה לחיטה. 4. לא ממש 5. כן, מונע אכילה של מזונות רבים, הקפדה, הימנעות.

עונה ../images/Emo13.gif

1. מקפידה על הדיאטה... 2. משתמשת קבוע בקמח נ"ג המסובסד של מרמולייט וצורכת אורז הרבה יורת מאשר לפני כן. 3. ביננו, מעולם לא החשבתי חיטה כבעלת ערך תזונתי מי יודע מה, ככה שבתחליפים אני לא מחפשת ערכים תזונתיים. 4. היו לי חוסרים די משמעותיים, אבל הם נוצרו רק בעקיפין בגלל הצליאק, ולפי הדיאטנית והרופא אני יכולה להשלים אותם ולחיות ללא חוסרים גם עם דיאטה נ"ג, רק מאוזנת... 5. אכן הצליאק די מפריע לאיכות החיים, מונע אפשרויות רבות ומבאס במקרים שמתארחים ויוצאים לאכול בחוץ, השאלה אם לזה התכוונת...

אני אני אני אני אני

1. מקפיד על קלה כבחמורה. 2. משתמש בקמח המסובסד של מרמולייט ולאחרונה, משקניתי מטחנת תבלינים -תוכן מכל הבא ליד, מרכיב מימנו תערובת קמח והיידה לתנור.... 3. יעילים באופן מלא ומוחלט. 4. לא. 5. משפיע בהחלט - רק טוב: נהייתי מלא יותר (הייתי רזה מאוד), מעוצב וחטוב בשילוב ספורט קבוע, והכי הכי חשוב: לא הייתי חולה מאז בכלום! המערכת החיסונית איתנה כמו שור, אפילו שפעת קטנה לא הייתה.

daniela21

New member
תשובות ../images/Emo215.gif

1 - מקפידה מאד. 2 - לפעמים בקמח מרמולייט. לחמניות מקמח סויה. בעקרון מרבית התפריט שלי מתבסס על אורז ואורז :) 3 - לדעתי באוכל שלי אין הרבה סיבים תזונתיים יחסית לתקופה שאכלתי גלוטן. 4 - להיפך, המחסור בויטמינים היו לפני הצליאק, ברגע שהקפדתי על הדיאטה ה-B12 והחומצה הפולית חזרו לערכים נורמליים. 5 - משפיע לטובה ולרעה. מצד אחד, כאבי הבטן וכל התופעות שהיו עקב אכילת גלוטן התמתנו מאד ורובם נעלמו. מצד שני, מאוד קשה להתארח אצל חברים, להנות מאוכל כמו כולם באירועים ולצאת למסעדות. נכון שמתרגלים בסופו של דבר ורואים ש"השד לא נורא כ"כ", אבל עדיין אני חושבת לעצמי מידי פעם, כמה כיף לאלו שיכולים לאכול הכל (בייחוד שכל העוגיות והלחמים שמוצעים לנו, ממש לא לטעמי).

עוד אחד שעונה...

1. כן 2. כן - קמח מרמולייט, סויה, חומוס, אורז, קורנפלור, תירס 3. אני חושב שהם יעילים, אחרת לא הייתי מרגיש טוב והיו מוצאים אצלי חוסרים תזונתיים.. 4. לא, מאז שהפסקתי לצרוך גלוטן, התפריט שלי התעשר והתעצם, אני לא חושש לטעום מכלום (בגבולות המותר כמובן) 5. כן - לטובה. אני מרגיש יותר טוב עם עצמי ועם הסביבה

moria007

New member
גם אני מצטרפת לעונים...

1. מקפידה אך לא תמיד באמת מבררת האם ברוטב יש קמח (נגיד במסעדות) - ומשלמת על כך...
2. משתמשת בכל מה שיש לו תחליף והוא טעים לי (וזה לא כל כך הרבה...
). 3. חלק יעילים (פסטות, פירורי לחם, בייגלה, וופלים) וחלק לא (לחם קפוא, פיתות מתפוררות). 4. אצלי יש דווקא עודף - של כולסטרול בגלל שכשאני אוכלת מחוץ לבית זה תמיד מסתכם בצ'יפס. החוסר הוא בעיקר פסיכולוגי... 5. משפיע מאוד, לרעה. קשה להיות ספונטניים כשצריך לחשוב על מה יהיה לי לאכול, קשה לאכול בחוץ. שיהיה לך המון בהצלחה!

Reznik

New member
מצטרף לתשובות

1. מקפיד מאוד, חוץ ממעידות פה ושם. 2. משתמש בכל התחליפים שידועים לי, ספגטי וופלים עוגיות פיתות, כל מה שמגלים ישר טועמים. 3. רוב התחליפים לא רעים בכלל, אבל עדיין לא מצאתי את הפיתה והלחמניה האידיאלים. 4. לא עשיתי בדיוקת מאז שגילו את הצליאק. 5. הצליאק בהחלט משפיע על האיכות החיים, בעייתי מבחינת הזמינות של האוכל, צריך יותר לבדוק ולוודא לפני שאוכלים, אבל זה יוצר אורך חיים יותר בריא.

ממש תשמחי ? ../images/Emo141.gif

1. האם את/ה מקפיד/ה על דיאטת הצליאק? ת. כן, עד כמה שזה מתאפשר. 2. האם את/ה משתמש/ת בתחליפי חיטה שונים? ת. לחם קפוא נ"ג, לחמניות קפואות נ"ג, ירקות ופירות כמקור לסיבים. 3. האם, לדעתך, התחליפים יעילים מבחינה תזונתית? ת. אני יודע? הבריאות שלי די טובה, אז אני מניח שכן. 4. האם התגלו אצלך מחסור בחומרים שונים בעקבות הצליאק? ת. לא. 5. האם הצליאק משפיע על איכות חייך? ת. וודאי. ובכל זאת, יש לי חיים טובים.

מית צאן

New member
שלום ליאור^^../images/Emo119.gif

1. האם את/ה מקפיד/ה על דיאטת הצליאק? כן. מאוד. 2. האם את/ה משתמש/ת בתחליפי חיטה שונים? כן. אני אוכלת לחמניות מקמח מרמולייט, קונה "לשובע" ו"שייר" ואוכלת הרבה אורז ותפוחי אדמה. 3. האם, לדעתך, התחליפים יעילים מבחינה תזונתית? אני לא ממש מבינה בזה... 4. האם התגלו אצלך מחסור בחומרים שונים בעקבות הצליאק? לא. לא התגלו. 5. האם הצליאק משפיע על איכות חייך? מאוד משפיע. ~אם את צריכה לפרק אז הפירוט בשורה הבאה~ כשאני הולכת למסיבות אני מקפידה מאוד על לאכול תמיד רק מה שאני יכולה, גם בבית ספר. אני לפעמים מתגרה מאוד אבל לא אוכלת- זה גם לא נעים לי להיות ליד אנשים שאוכלים משהו שאסור לי. למשל- סופגנייה, לחם, דונטס... שמחתי לענות^-^

למעלה