שלום

שלום../images/Emo70.gif

לפני כמספר חודשים נשר לי השיער בצורה די מאסיבית, הלכתי לרופא עור, ביצעתי בדיקות והן הראו שאין שום בעייה בדם שיכולה לגרום לנשירה. הרופא נתן לי את ויטמנים רוטס HR ושלח אותי לדרכי(יש לציין שאת הויטמין אפשר להשיג גם ללא מרשם רופא, כך שאני יכולה להשיג אותם אם ארצה כעת) אך מה? מאוד לא אהבתי לקחת אותו, הוא גדול מבחינת הגודל, ובעל ריח לוואי חריף במיוחד, מה גם שהוא יקר. מבחינת התזונה שלי, היא מאוזנת, אני חיילת ואני אוכלת רק מאוכל הצבא(שלקחתי את הוויטמין עוד לא הייתי חיילת). האם יש תרופות סבתא לנשירת שיער? הוא פשוט שוב חזר לנשור לי ברמות די גדולות שוב.

../images/Emo26.gif נשירת שיער ../images/Emo68.gif

אכן ישנן דרכים אחדות להפסקת נשירה אם אכן מבחינה רפואית אין סיבה נראית לעין.
חינה אדומה - (ורק אדומה ורק טריה) למרוח על שורשי השיער אבקת חינה אדומה שעורבבה במים פושרים עד להפיכתה לדייסתית. בניגוד לצביעת שיער - למרוח על העור ושורשי השיער אולם לקחת בחשבון כי השיער מקבל גוון אדמדם. להשאיר שעה על הראש ולחפוף. ניתן לחזור כל 10 עד 14 יום.
שמן קיק: באותה צורה שתוארה מריחת החינה, מורחים היטב את העור ושורשי השיער אך לא את השיער. לאחר מריחת קפדנית, לעטוף את הראש בנייר עיתון - רק נייר עיתון, לקשור היטב במטפחת ולישון לילה. למחרת בבוקר לחפוף. ניתן לחזור על הפעולה אחת לשבוע עד עשרה ימים תוצאות תתקבלנה לאחר 6 - 7 טיפולים. סבתי הייתה קוראת לתקופת הנשירה - תקופת החצילים, אבל לך תדע היום מתי היא "תקופת החצילים" כשהכל גדל במבחנות וחממות... בהצלחה.

dusa

New member
ועוד אפשרות קלה ונוחה

גם לי היתה נשירה. קטפי בגן הציבורי הקרוב כמה ענפי רוזמרין. הרתיחי מים בסיר, כאשר המים רותחים הוסיפי את ענפי הרוזמרין והרתיחי כמה דקות נוספות. כבי האש והשאירי כך ללילה. תקבלי מים כהים. סנני אותם לבקבוק והנה יש לך שטיפת רוזמרין שתוכלי אפילו לקחת איתך לצבא. בסוף כל מקלחת, לאחר שיבשת השיער במגבת, הרטיביב את עור הקרקפת בשטיפת הרוזמרין וייבשי שוב במגבת (אין צורך לשטוף). המשיכי היום כהרגלך. מומלץ לעשות אחרי כל מקלחת לפחות בהתחלה עד שתתחילי לראות תוצאות (אני מאמינה שאם תקפידי אז תוך שבוע תתחיליל לראות אותן). בנוסף מומלץ להפסיק השימוש במרכך שיער. בהצלחה.

ה מוזה

New member
ועוד נשירת שיער

להשרות כוס חילבה למשך הלילה בסיר עמוק המלא במים. מידי יום, במשך חודש, לעסות את הקרקפת עם הנוזל ולעטוף את השער במטפחת למשך שלוש שעות.
לעסות את הקרקפת היטב עם חלמון של ביצה לא מבושלת, לחפוף ולשטוף לאחר שעה.
שמן זית , לעסות את הקרקפת בדומה למה שהציעה ברבורה רק עם שמן זית
ועוד עצות לחיזוק השיער תמצאי במילון תרופות הסבתא ומצטרפת להמלצה מעלי[זאת במידה ואינך סובלת מלחץ דם גבוה] שטיפות רוזמרין

dusa

New member
מוזה האירי את עיניי בבקשה ../images/Emo140.gif

מדוע לא טוב לעשות שטיפות רוזמרין כאשר יש לחץ דם גבוהה? הרי לא שותים את זה או משהו. זהו טיפול חיצוני לגמרי. אשמח להחכים.

dusa

New member
עדיין מחכה לתשובה

באמת מסקרן אות לדעת. תודה.

ה מוזה

New member
מכל מלמדי החכמתי ../images/Emo13.gif

סליחה,לא ראיתי את השאלה שלך אז ככה: גם אני לא הייתי מודעת לכך עד שאחת הגולשות כאן [ אם אינני טועה אור] הסבה את תשומת ליבי לאזהרה זו ולמה? הרוזמרין גם בעת העתיקה שימש מעבר לטיפול בשיער וכו' גם ל " בסין העתיקה השתמשו ברוזמרין לטיפול בכאבי ראש וכן לטיפול בליקויים בתפקוד מערכת העצבים. אמבטיות רוזמרין שמשו להעלאת לחץ הדם ויוחסו להן השפעות מעוררות. כל דבר נספג דרך העור שלנו הישר למחזור הדם כך שלא חייבים לשתות את הרוזמרין בכדי שתהא לו השפעה מעוררת וממריצה את הדם לכן רצוי לבעלי לחץ דם גבוה לא להשתמש ברוזמרין גם חיצונית ומתוך אתר דוקטורס : "אומרת אתי גלעד, נטורופתית, מרצה ומטפלת בתחום צמחי המרפא המערביים."כמעט כל הצמחים ממשפחת השפתניים, כמו רוזמרין, מרווה, אזוב וקורנית, הם נוגדי חמצון המכילים שמנים נדיפים מקבוצת הפנולים. אלה ידועים כממריצי זרימת דם ולכן משמשים ברפואה העממית לשיפור הזיכרון, הבהרת המחשבה וריכוז מקסימלי", אומרת גלעד. את הרוזמרין, אגב, אסור לתת לאדם עם לחץ דם גבוה." בכל אופן,שאלה מאוד טובה שאלת כי לפעמים אנחנו לא מודעים עד כמה כל דבר שיבוא במגע חיצוני עם העור/השיער ועוד בסופו של דבר,נספג אל תוך הגוף עצמו דומה לאלו הרגישים לתות שדה,גם אם לא יאכלו אותו רק ימרחו חיצונית על העור יופיעו תופעות אלרגיות כך גם רוזמרין גם אם לא שותים אותו עדיין יש בו השפעה שמעוררת וממריצה את מחזור הדם [מכאן שאם רוצים דווקא להעלות לחץ דם ועירנות ,רוזמרין יעשה את העבודה ]
מקווה שעניתי ותודה על השאלה

למעלה