שלום../images/Emo70.gif
חיפשתי אנשים טובים להתייעץ איתם ומצאתי פורום נפלא ותומך, כל הכבוד לכם! אתם ממש נהדרים! טוב, אני אציג את עצמי: אני בת 25, נשואה בשמחה רבה
, ומאד רוצה להכנס להריון. זה בעצם מה שדחף אותי לחפש (ולמצא) אתכם. יש לי אפילפסיה כבר הרבה שנים ואני מאוזנת תודות לואלפורל (שזה כמו דפאלפט רק של טבע).
כשאמרתי לרופאת נשים שלי שאני רוצה הריון היא אמרה שמוכרחים להחליף תרופה והמליצה לפנות לנירולוג לגבי ההחלטה אם לעבור לטגרטול או למיקטל. וכאן התחיל הבלבול.
קראתי באינטרנט והבנתי שטגרטול עלולה בהחלט לגרום נזקים קשים לעובר ולמיקטל לא אבל בעצם לא ידוע הרבה על למיקטל והריון. הנירולוג (פרופ' דיקמן) המליץ על טגרטול ואיך שהוא זה היה נראה לי מוזר. התקשרתי למרכז הארצי ליעוץ תרופתי שם אמרו לי שהנטיה היום היא לכיוון של הלמיקטל כי עד כה לא ידוע על בעיות מתרופה זו ועם זאת יש ללכת לפי עצת הנירולוג שכן רק כ-200 הריונות היו עד היום עם למיקטל. חברה שילדה לא מזמן בן בריא ושלם אמרה שהיתה על למיקטל בלבד בזמן ההריון, בהמלצת ד"ר בלאט (תל השומר). עכשיו אני לא יודעת מה לעשות. לעבור לטגרטול כמו שהמליץ הנירולוג או לפנות לנירולוג אחר (ד"ר בלאט?) שיתן לי למיקטל? אני יודעת שאתם לא רופאים ובכל זאת לכל אחד מכם יש ניסיון כלשהו אז כל מי שיש לו דעה לגבי למיקטל או טגרטול ובייחוד בהקשר של הריון, אנא מכם שתפו אותי. ובמיוחד אם מישהי עברה הריון עם אחת התרופות. המון תודות. וכמובן, חזרה נעימה לשגרה של אחרי החגים...
לילה טוב.
נוני.