שלום

nunny1

New member
שלום../images/Emo70.gif

חיפשתי אנשים טובים להתייעץ איתם ומצאתי פורום נפלא ותומך, כל הכבוד לכם! אתם ממש נהדרים! טוב, אני אציג את עצמי: אני בת 25, נשואה בשמחה רבה
, ומאד רוצה להכנס להריון. זה בעצם מה שדחף אותי לחפש (ולמצא) אתכם. יש לי אפילפסיה כבר הרבה שנים ואני מאוזנת תודות לואלפורל (שזה כמו דפאלפט רק של טבע).
כשאמרתי לרופאת נשים שלי שאני רוצה הריון היא אמרה שמוכרחים להחליף תרופה והמליצה לפנות לנירולוג לגבי ההחלטה אם לעבור לטגרטול או למיקטל. וכאן התחיל הבלבול.
קראתי באינטרנט והבנתי שטגרטול עלולה בהחלט לגרום נזקים קשים לעובר ולמיקטל לא אבל בעצם לא ידוע הרבה על למיקטל והריון. הנירולוג (פרופ' דיקמן) המליץ על טגרטול ואיך שהוא זה היה נראה לי מוזר. התקשרתי למרכז הארצי ליעוץ תרופתי שם אמרו לי שהנטיה היום היא לכיוון של הלמיקטל כי עד כה לא ידוע על בעיות מתרופה זו ועם זאת יש ללכת לפי עצת הנירולוג שכן רק כ-200 הריונות היו עד היום עם למיקטל. חברה שילדה לא מזמן בן בריא ושלם אמרה שהיתה על למיקטל בלבד בזמן ההריון, בהמלצת ד"ר בלאט (תל השומר). עכשיו אני לא יודעת מה לעשות. לעבור לטגרטול כמו שהמליץ הנירולוג או לפנות לנירולוג אחר (ד"ר בלאט?) שיתן לי למיקטל? אני יודעת שאתם לא רופאים ובכל זאת לכל אחד מכם יש ניסיון כלשהו אז כל מי שיש לו דעה לגבי למיקטל או טגרטול ובייחוד בהקשר של הריון, אנא מכם שתפו אותי. ובמיוחד אם מישהי עברה הריון עם אחת התרופות. המון תודות. וכמובן, חזרה נעימה לשגרה של אחרי החגים...
לילה טוב.
נוני.

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אהי באמת לא רופא ובטח לא מבין בהריונות. אני מציע שתתייצי עם עוד אפילטולוג כמו ד"ר בלאט או מישהו/י אחר/ת. אני בטוח שיגיעו עוד תגובות למרות שאין כאן בפורום הרבה שהיו בהריון.

qt1

New member
ברוכה הבאה nunny1 ../images/Emo142.gif../images/Emo13.gif

לאחרונה מתרבות השאלות בפורום לגבי הריון ואין לנו תשובות, כפי שאת מתארת גם אחרות שכן התיעצו מתארות מצב ביניים, הנוירולוגים נוטים לשנות תרופות לפני כניסה להריון אם כי לא תמיד. מנסיוני האישי, אני יכולה להמליץ על שמיעת שתי חוות דעת והתקשרות למרכז הטטרוגני שבו אומרים בדיוק מהם הסיכונים שבכל תרופה אותה אנו נוטלים. כמו-כן,הריון עם אפילפסיה הוא הריון בסיכון גבוה ולכן אנו זכאיות להיות מטופלות במחלקה להריון בסיכון גבוה,במחלקה זו קיימות יותר סקירות מערכות שנשים בהריון רגיל אינן מקבלות בסל הבריאות שלהן. המלצתי בעבר ואני שוב ממליצה לכולן, לשמור את כל הניירת שמקבלים מהרופאים המטפלים ביחוד אם מדובר בהריון. כעת, כשאני כותבת לך את הדברים נראה לי נכון לנסות ולארגן אירוח של מומחה למיילדות גינקולוגיה עבור כל השואלות בפורום ובכלל בתפוז ואני מקווה להגיע לזה ביחד עם חיים בהקדם. ברוכה הבאה

למעלה