שלום

freak2100

New member
שלום../images/Emo70.gif

הגעתי לכאן דרך החתימה של מיכאל ברגמן בפורום קונסולות
אני וחברי יוצרים משחקי מחשב, כרגע יש לנו 3 משחקי מחשב ועוד אחד בבנייה המשחקים שלנו: Kingpong שהיה המשחק הראשון שלנו (בעצם הוא רק של חבר שלי אבל עכשיו הוא של החברה...) ובנוי בTGF Worms Breakout שנבנה ע"י שני חברים שלי בTGF וזכה להצלחה רבה (הוא נמצא באתר הרישמי של team17 ואנחנו כל הזמן מקבלים עליו תגובות טובות) Kingpong II שעבדתי עליו הרבה, בנוי בפלאש (עם קצת תוספות בשביל launcher וinstaller והוא, כמובן, המשך לkingpong. הגירסה החדשה שלו יצאה לפני כמה ימים ואחרון, שנמצא עכשיו בבנייה, worms breakout2. האתר שלנו: www.anykeysoft.net (גם האתר הזה נפתח לפני כמה ימים, עד אז קראו לנו Brusi productions והיה לנו אתר אחר) תגובות יתקבלו בברכה! ומעכשיו הפורום הזה נוסף לfavorites שלי

adi ashkenazy

New member
עצה קטנה...

אני לא יודע אם זה בדיוק סוג הפידבק שחיפשת אבל כדאי שתדע שאתם מפרים בערך 3,573,623 שמות רשומים באתר שלכם. breakout הוא שם רשום, כנ"ל לגבי Pong, ושילוב של שניים כמו worms breakout הוא עוד יותר גרוע מהבחינה הזו, מה עוד שמבחינת התוכן אתם לא מנסים להסתיר את הקרב למקור. למען הסר ספק אני לא עו"ד ואין לי השכלה משפטית, אבל זה פשוט נושא שיצא לי להתעסק איתו קצת בזמן האחרון מהצד של מפתח משחקים, וחשבתי שכדאי שתדעו. לעתיד, שווה להריץ חיפוש באתר של משרד הפטנטים האמריקאי (http://www.uspto.gov). המסכים נראים סבבה דרך אגב

freak2100

New member
מממ...

breakout וpong זה כבר קלאסיקה
יש עשרות משחקים שיש בהם את השמות האלה ולא ממש איכפת למי שרשם אותם ש"גונבים" לו את השם, אני חושב... Worms - נתחיל מזה שteam17 לא מתנגדים למשחקי מעריצים ויש גם כן הרבה משחקים עם השם worms. בכל מקרה, כשמדובר על worms breakout אז זה יותר מזה - המשחק נוצר עם אישור של team17, ואפילו נמצא היום באתר הרישמי שלהם, ככה שאין לנו ממה לפחד. בכל מקרה, אלה סתם freewares, אף אחד לא יתבע אותנו עליהם. אם היינו יוצרים משחקים לא חינמיים תאמין לי שהיינו מקפידים לא לגנוב שמות

neko

New member
הערה משפטית ../images/Emo88.gif קלה:

אי אפשר לרשום כTRADEMARK מילים בעלות משמעות בשפה, ולכן השם WORMS למשל אינו יכול להיות מוגן. לגבי PONG ו-BREAKOUT זאת כבר שאלה יותר מורכבת, וכנראה שצריך לבדוק אם המילים רשומות במילון.

השם הוא לא הבעיה

המשחק משתמש בגראפיקה וסאונד שלקוחים ישירות מהמשחקים הרשמיים של וורמס, כולל הלוגו. בעקרון זה BIG NONO, אבל מאחר ויש להם את הברכה הרשמית של TEAM17 זה לא רלוונטי.

neko

New member
כן, עכשיו נכנסתי וראיתי במה מדובר.

זה אכן יותר מדי, אבל אם יש אישור - מה רע...
בכל מקרה, פרוייקטים יפים מאד שניהם! ישר כוח ליוצרים...

avshalomariel

New member
שוב פעם...

זה לא היה משנה ליוצרים של וורמס בגלל שהם לא מפסידים מזה קאש...

neko

New member
לא קשור - מניעת רווח = הפסד.

הם היו יכולים לקבל כסף על המשחק הזה, וכסף נמנע מהם... לכן זכותם לדרוש כסף.

עובדה שהם לא דרשו כסף

יש שני מקרים בהם חברות דואגות לפעול כשמישהו מפר את זכויות היוצרים שלהם: א. כשהם עושים מזה כסף ו ב. כשהם גורמים לרכוש האינלקטואלי להרעות רע. כלומר? אם WORMS BREAKOUT היה נמכר עבור כסף או היה כולל חומר פורנוגראפי או גזעני, אז הם היו פועלים כדי להוריד אותו מהאינטרנט ואולי במקרים חריגים גם לתבוע. אבל בסך הכל מדובר במשחק מעריצים שבכלל לא מהווה תחרות לסדרה הראשית של וורמס והמשחק בסך הכל גורם לכל הIP להראות טוב. לעומת זאת יש חברות קטנוניות שבאמת היו משלחות את עורכי הדין שלהם כמו דיסי קומיקס שלפני כמה שנים עשו צייד מכשפות מבחיל לאתרי מעריצים.

avshalomariel

New member
...

זה תקף רק לגבי משחקים מסחריים... כל עוד הם לא מרוויחים מזה גולדות זה לא משנה....

ברוך הבא!

הפורום רק בן יום, אז נחמד לראות שכבר מתחילים לזרום לכאן אנשים שיוצרים משחקים. אני מסכים עם עדי שכדאי לכם להזהר מבחינת זכויות יוצרים, למרות שאם המשחק של וורמס נמצא באתר הרשמי של TEAM17 נראה לי שאין להם בעיה עם זה (כל עוד לא תמכרו את המשחק עבור כסף, כמובן). הורדתי את WORMS BREAKOUT וזה משחק בהחלט חמוד עם שימוש מאוד טוב בגרפיקה וסאונד מהמשחק המקורי. הנשקים קצת בלבלו אותי ומצאתי שיותר קל לשחק אם מתעלמים מהם, אבל זו נקודה שולית. נדמה לי שבשלב השני היה לי באג שתקע את המשחק, אבל חוץ מזה זה באמת על רמה. אני אנסה את המשחקים האחרים מאוחר יותר. אבל חוץ מהסכנה של שימוש בזכויות יוצרים, לא עדיף ליצור חומר מקורי? ככה אם זה יצליח תוכלו ללכת עם זה עד הסוף. בכל אופן, שוב פעם כל הכבוד. במיוחד אהבתי את השם שלכם!

freak2100

New member
../images/Emo51.gif

כן, הנשקים בworms breakout הראשון לא יעילים... זה כי חבר שלי שיצר את המשחק חשב שיהיה יותר כיף אם ללבנים יהיו 100 נקודות חיים ונשקים יורידו רק חלק מזה
בכל מקרה זה תוקן בworms breakout השני, וגם נוספו דברים למשחק כמו super sheep שעוברת מדי פעם למעלה ואם פוגעים בה מקבלים סופר-בונוס ועוד. המשחק נמצא באתר של worms2 ובאתר של worms armageddon, ובנוסף בעזרת גוגל מצאתי ראיון עם אחד המפתחים של worms 3d, שאמר שזה משחק המעריצים החביב עליו. אז לא, אין להם בעייה עם זה
אין לנו רעיונות מקוריים במיוחד
המשחק הבא שלנו אולי יהיה משחק פלטפורמה בפלאש - זה לא הכי מקורי גם כן, אבל גם אי אפשר להגיד שהעתקנו את זה ממקום ספציפי כלשהו...

פלאש?

עשיתי כל מיני סרטונים ומשחקונים בפלאש. ניתן למצוא אותם באתר שלי ציז קומיקס. חלק מהם גם הגיעו לwww.newgrounds.com ונצפו/שוחקו למעלה ממיליון פעמים.
אם תעשו פרוייקט של פלאש אני אשמח לעזור. אני טוב ביצירת אנימציה, דמויות, רקעים, כתיבת סיפורים וכדומה, אבל אני עדיין מתגושש עם כל הקטע של אקשן סקריפט. אחרי קצת התנסות עם הסקריפטינג בNeverwinter Nights אולי אני אתן לאקשן סקריפט עוד צ'אנס.

freak2100

New member
גם KingPongII הוא משחק פלאש, אגב...

תודה על ההצעה. האמת היא שעם action script אין לנו בעייה - אני יודע action script ויש עוד שני אנשים ב"חברה" שלנו שיודעים action script. הבעייה העיקרית שלנו היא אנימציה - למשל, ציירתי דמות למשחק פלטפורה, אבל לא הצלחתי לגרום לה לזוז בצורה נורמלית
זה סתם יצא לי מעוות ואידיוטי... איך גורמים לדמות, שהיא מורכבת יחסית, לזוז בצורה שתראה נורמלית?

אנימציה זה עסק מסובך

הייתי צריך ללמוד אנימציה ארבע שנים ולהמשיך להתאמן עוד אחר כך. :) איך לומדים אנימציה? לומדים. יש כל מיני ספרים שמלמדים איך לעשות WALK CYCLE וכדומה. כאמור, אם תרצה אני אוכל לעזור בקטע של אנימציה וגרפיקה. לכל הפחות אני יכול להעיף מבט על קובץ הFLA שלך ולהגיד לך אם יש לי פידבאק ספציפי.

freak2100

New member
אפילו לא שמרתי את האנימציה...

זה פשוט רואים את הרגליים מתעוותות, זה לא כאילו רואים ניסיון לעשות אנימציה שלא הצליח
(את האנימציה יש לי בקובץ EXE, כי בשביל שיהיה לי נח עשיתי publish לexe, שלא יפתח לי הIE כל פעם שאני לוחץ על F12) בFLA יש לי את הדמות עצמה, שאותה אני מנסה להנפיש (ללא הצלחה)

תחפש בגוגל walk cycle human

בדקתי בגוגל ומצאתי גם בחיפוש רגיל וגם בחיפוש תמונות WALK CYCLES. תתסכל על כמה ותראה בדיוק איזה צעדים הדמות צריכה לקחת בכל פריים כדי ליצור אשליה של דמות הולכת או רצה.

freak2100

New member
תודה... מממ...

הלכתי לפי התמונה: http://www.tech.port.ac.uk/units/u09887/chapterResources/walkCycle.gif לא הכי יצא לי
יותר טוב ממה שיצא פעם קודמת (גם כן הלכתי לפי איזה מדריך כזה והעתקתי פריים פריים), אבל עדיין מעוות בצורה מפחידה מצורפת התוצאה. לחיצה רצופה על ימינה תגרום לרגליים לזוז (כרגע אני עובד רק על הרגליים)

זה כבר סביר!

בווק סייקל "כמו שצריך" כל הגוף זז מעלה ולמטה, אבל יש דמויות מצויירות שרק הרגליים שלהם זזות וזה נראה סביר. אם יצא לראות אנימציה של סנופי והפינאטס אז אתה יודע למה אני מתכוון.

למעלה