שלום...

שלום... ../images/Emo53.gif

זה מספר שנים (אולי אפילו שנתיים) נהג לתקוף אותי מדי פעם כאב בברך (ככל הזכור לי זה היה בימין) לכמה ימים ואז זה היה עובר. לפני כשלושה שבועות כששוב כאב לי בברך ימין קלטתי שזה כבר לא דבר נורמלי (ד"א אני בסה"כ בת 18..) וקבעתי תור לאורטופד. הוא אמר שיש לי דלקת בברך, נתן לי כדורים (משהו אנטי דלקתי משכך כאבים) והמליץ לי ללכת למכון כושר לחזק את הירכיים. הצרה היא שמאז כואב לי יותר ואפילו בברך שמאל. קשה לי לקום ולשבת, כשאני נוסעת נסיעות ארוכות או יושבת הרבה (אני בדיוק עושה קורס פסיכומטרי- אז יוצא לי לשבת 3 וחצי שעות) כואב לי נורא אפילו שאני לא מפעילה לכאורה שום שריר ברגל. אפילו להכניס את הרגל לנעל כואב לי. הלכתי שוב לרופא והוא אמר לי לראות אם זה יעבור, לנסות בכל זאת ללכת למכון כושר (לא יצא לי ללכת בכלל), ואם לא אז לעבור מיפוי עצמות, אבל שאני אהיה מודעת לזה שיש בזה קרינה. עכשיו, יש לי כמה שאלות... 1. מה זה בדיוק מיפוי עצמות והאם זה באמת מסוכן כמו שזה נשמע? 2. האם לדעתכם יש סיבה אחרת שכואב לי כ"כ בברכיים? (כי אני גם סוחבת הרבה מאוד על הגב, וגם בקושי צורכת סידן ואולי זה בכלל תורשתי כי כשאח שלי היה בצבא היה לו משהו בברך ולדודה שלי היו בעיות ברגליים ולאבי יש סוכרת) 3. מה התועלת של חיזוק שרירי הירכיים למצב הברכיים שלי? 4. האם יש משהו שאני יכולה לעשות להפחית את הכאב בעזרת אמצעי לא-תרופתי? זה פשוט כאבי תופת לישון כשכואב לי גם כשאני לא מזיזה את הרגליים וגם כשאני משנה תנוחה. ובשבת שמתי את התחבושת האלסטית הזאת של הברכיים שהייתה לאחי לשעה קלה, הרגשתי פחות כאב, יכול להיות שזה עזר? או שאני מזיקה לעצמי אם אני שמה את זה? בבקשה תענו לי זה נורא חשוב לי לנסות להבין את זה! תודה!

ברך

1. זו בדיקב בה מזריקים לוריד חומר רדיואקטיבי שמסתפח לעצמות. הבדיקה יכולה להראות על מגוון של בעיות שונות בעצמות ובפרקים החל מדלקות ועד שברים ועוד. רופא יפנה לבדיקה כאשר יש חשד לפי סיפור המחלה והבדיקה הגופנית למחלה שניתן לאבחן ע"י מיפוי. 2. לפי הסיפור אכן נראה שהרופא צודק. 3. הורדת עומסים מכניים במפרק שבין הפיקה לברך. 4. ראה 3.

אה ו...

התחבושות האלה לא יעזרו לי לפחות עד שאני אוכל להתחיל ללכת למכון כושר? (דבר שנורא בעייתי מבחינתי כי אני בשירות לאומי...)

למעלה