שלום

yelly

New member
שלום ../images/Emo53.gif

היי, אגש ישר לבעייתי התחלתי לפני שבוע וחצי קורס פסיכומטרי אנקורי תיכון, והעניין הוא כזה: אני לא מצליחה לזכור וליישם את השיטות שהם מלמדים בחלק הכמותי, בנוסף הרבה מהמילים אני לא מצליחה לזכור, והדבר שבעצם הכי מפריע לי זה החלק של האנגלית: דווקא באנגלית הייתי בטוחה שאני אסתדר, אף פעם לא הייתה לי בעיה עם UNSEENS וכו' , והינה עכשיו אני בקושי מבינה מה רוצים ממני. אני מרגישה שהקורס עושה ממני צחוק, שהשיטות מזלזלות באינטיליגציה שלי (שאמנם לא מתיימרת להיות כזו גבוהה אבל בטח לא שווה ל390 במבחן פתיחה), בנוסף אני מרגישה איטית ולא מחודדת- בקיצור: הגעתי למצב שאני מעדיפה ללמוד שוב חומר של שנתיים לבגרות בסוציולוגיה ולכתוב 10 עמודי פוליו מלאים במבחן מאשר לגשת לבחינה הפיסוכמטרית, וזאת לאחר שהייתי בטוחה שדווקא הבחינה הפסיכומטרית תקל עלי. אציין שגם קשה לי להתנתק משיטות הלימוד של ביה"ס למרות נוכחתי הדלה בו בשנים האחרונות- אני אוהבת לשבת על כל שאלה הרבה זמן ולחקור אותה ואז פתאום אני מגלה שאין לי כבר כמעט זמן. לסיכום, אני משערת שיש גבול לכמה שאתם יכולים לסבול אבל רציתי לדעת, האם יש לכם טיפים כלשהם שיעזרו לי? משהו? כי באמת שאני ארגיש פספוס נורא גדול אם לא אצליח בבחינה, אני סומכת על יכולתי השכלית שהיא שווה הרבה יותר מ390... או נגיד נמיר את זה לסביבות ה530 לצורך העניין. תודה רבה ומקווה שאתם עדיין חיים יעל.

yelly

New member
ועוד משהו קטנטן

שלחתי להם את הטופס הרשמה ב10.8 ועדיין לא קיבלתי תשובה יש לי סיבה לדאוג או שאני אקבל מהם תשובה בימים הקרובים?

nsr

New member
אמפולה, אמפולה.

היי. תראי, רק התחלת את הקורס. את לא באמת מצפה שתזכרי את כל השיטות השונות, נכון? תתרגלי הרבה, ותראי שאת תזכרי אותן. תרגול, תרגול ועוד תרגול, זו השיטה היחידה להצליח בבחינה הזו. אגב, לגבי הציון פתיחה שלך, או איך שלא קראת לזה, אל תייחסי לזה חשיבות. אני התחלתי עם ציון התחלתי מאוד גבוה, וסיימתי עם ציון בינוני. ככה שאני לא חושב שזה צריך להטריד אותך. תתרגלי הרבה, ויהיה טוב. המון המון בהצלחה, ורק טוב שיהיה. וזכרי, זהו רק מבחן

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gif תראי....

מבחן הפתיחה באמת לא אומר הרבה, מה שחשוב זה ההתקדמות... פשוט תשבי ותעשי את השיעורים...תתרגלי כמה שיותר, תראי שאת מבינה וזוכרת דברים... אם לא, תקדישי לזה יותר זמן. אני יודעת שלפעמים השיטות הן משונות, וקשה להתנתק מדרך חשיבה רגילה ולפתור לפי השיטות, אבל חייבים, משום שרק ככה תחסכי זמן, ותספיקי. שיהיה בהצלחה בהמשך

../images/Emo80.gifגם אני../images/Emo70.gif

אני מאוד יכולה להבין מאיפה נובע התסכול הזה גם אני מתמרמרת כל הזמן גם אני קיבלתי 390 בקורס של אנקורי בתיכון
תנסי להשקיע את המקסימום כי בכל מקרה את עושה את הקורס ויש לך הזדמנות להשתפר, יש עוד איזה חודש. שייהיה לנו בהצלחה

yelly

New member
../images/Emo24.gifתודה לכולם על העידוד

באמת שאני מקווה שאני אשתפר שוב תודה ובהצלחה לכל הנבחנים ! יעל.

פוזנא

New member
איך זה ש...

יש לך כזו חתימה מעוררת השראה אך העומדת בניגוד גמור לתוכן ההודעה ? כמו שאמרו כאן - רק התחלת את הקורס, וחוץ מזה - תמיד השיעורים הראשונים די מכניסים אנשים להלם מכמות הנושאים שלומדים במשך השיעור. בנוסף , השיטות לא מזלזלות באינטילגנציה שלך, ולך לא מומלץ לזלזל בהן. הרבה תלמידים שזלזלו בחלק מהשיטות נתקלו בשאלות קשות שהשיטה הייתה פותרת להן אותן בחצי דקה, אבל בגלל שהם לא תרגלו את השיטה הם פתרו את השאלות בשיטת בית ספר וזה לא ממש עבד לטובתם. רצוי שתשלטי בשיטות בצורה מלאה. אם בא לך לפתור בכל זאת בשיטות שלך - סבבה, אבל תדעי את השיטות טוב מאד כדי שבמקרה חירום תוכלי לשלוף אותם. הממסייע הכי טוב באנגלית במילה אחת - ספר ! קחי משהו שקראת כבר בעברית ותתחילי לקרוא. דף ביום. הרגשה של איטיות יכולה לנבוע גם מעייפות של אחרי יום לימודים (שעוד מעט יתחילו..ואז מה יהיה ?) או מעייפות של חופש גדול.... יכול להיות גם שלא בא לך לעשות את הבחינה ומישהו (ההורים ?) לוחץ עלייך לעשות את הבחינה ולכן זה לא ממש בראש מעייניך. בכל מקרה - תחזיקי מעמד ובהצלחה !

yelly

New member
היי פוזנא

אממ.. כמה דברים: דווקא לא נכנסתי להלם מכמות החומר שלמדו (באופן יחסי) וזה אחד הדברים שאני עוד כן מסתדרת איתם. חלילה לי לזלזל בשיטות- אני פשוט מרגישה שהן מוציאות אותי מפגרת- מכיוון שאני לא מצליחה לזכור אותן וקשה לי להתרגל למחשבה שטריק כזה קטן יסדר הכל. אה ועוד משהו.. עייפות של חופש גדול? חופש? היה דבר כזה.. לא זכור לי...
דווקא אני רציתי לגשת לבחינה וכבר קצת נלחצתי שחשבתי שלא יגיעו אלינו לביה"ס עם הצעה לקורס... אף אחד מההורים שלי לא לוחץ עלי - דווקא להפך. העניין הוא שאני באתי עם המון ציפיות, ועדיין יש לי המון ,מבחינת הקורס והציון שאני שואפת אליו, ואני מפחדת להתאכזב קשות. תודה! יעל.

למעלה