שלום

שלום ../images/Emo53.gif

קוראים לי ליאת ואני מאוד מתעניינת ללמוד לימודים אקדמאיים בח"ול. אני בת 17 ואני יודעת שזה מוקדם מאוד, אבל תאמת אין לי מושג מאיפה להתחיל.... ברצוני ללמוד משפטים באוניברסיטת ניו-יורק אבל כל המלצה אחרת תתקבל בברכה... יש לציין שיש לי אזרחות אמריקאית וגם צרפתית,אז אולי זה עוזר? אשמח אם תגידו לי: איך להתחיל? מה לעשות? כמובן שאני הולכת לשרת בצהל... אבל אם אני רוצה מלגה אני צריכה לפנות אליהם כבר עכשיו? וואי, סליחה על החפירה, אבל באמת שאין לי מושג למי לפנות, חוץ מכם. תודה רבה:] ויום טוב

שלייבלה

New member
נראה שאולי את קצת דואגת מוקדם מדי..

ראשית, את צריכה לחשוב מדוע את רוצה ללמוד בחו"ל. מההתרשמות שלנו, נראה שלימודי תואר ראשון בחו"ל יקרים יותר, קשים יותר ולא בהכרח טובים יותר מאשר הלימודים בארץ. בין היתר, כי החשיבה שם היא אחרת, וכמעט חצי מהתואר הראשון כולל לימודים "כלליים" , שאינם נוגעים לנושא שאותו את רוצה ללמוד. משפטים, באופן ספציפי, בכלל לא נלמדים בארה"ב כתואר ראשון, אלא את יכולה להגיש מועמדות רק אחרי שסיימת תואר ראשון "כללי". בנושא אחר.כלומר - בעוד שבארץ תוכלי להיות עם תואר ראשון במשפטים אחרי 3.5 שנים, בערך אז תוכלי רק להתחיל את התואר שלך במשפטים בחו"ל. ושנית, ואולי חשוב יותר - יש לך המון מהון זמן. בדר"כ, אומרים להתחיל לחשוב על הלימודים בחו"ל בערך שנה וחצי לפני תחילתם. זה די והותר זמן לעבור את כל המבחנים, למצוא את כל המלגות וכו'. אין לך מה להיות מוטרדת מזה עכשיו. בינתיים תנסי להשיג ציוני בגרות כמה שיותר גבוהים..ת.

תודה רבה על התשובה המהירה:]

כן, אני בעצמי חושבת שהתחלתי לחשוב על זה יותר מדי מוקדם , אבל אני פשוט לא רואה את עצמי בארץ אחרי הצבא וממש מעניין אותי כל הסיפור הזה... בקשר לציוני בגרות- אני בהחלט משתדלת
תודה רבה עוד פעם, את לא מבינה כמה עזרת לי. אפשר לשאול איפה את לומדת?

שלייבלה

New member
אני עדיין לא לומדת...

סיימתי תואר ראשון במשפטים באונ' ת"א לפני שלוש שנים, ולאחרונה הגשתי מועמדות לתואר שני בארה"ב (בין השאר, גם ל-NYU...
), ועכשיו אני בעיקר כוססת ציפורניים ומחכה לתוצאות. שמחה לעזור ובהצלחה.

sinergia78

New member
היי

אני פחות או יותר דומה למצב שלך, אבל אני כבר אחרי כל חיפושי המידע ככה שאם יש לך שאלות בנושא, תשלחי מסר...:) יום טוב...:)

pj77

New member
too too early

hey liat as said before by shleybale- you ware way too early to think about it and as she said it will proablly be easier and cheaper if you study your LLB in israel and thean apply for an LLM (masters in law) in the US. take into consideration that a year in school in the US grad ir undergrad may cost up to $40,000 a year and even the most expensive college in israel will cost less moreover - it will take you 7 years to become a lawyer in the US and only around 3.5-4 in Israel you should also note that in order to work in the US as a lawyer you dont have to study here but you can study at home in israel and than only sit for the bar exam here and move here but again- 17 is way too early good luck on your bagruyot
)

למעלה