שלום

לכאורה

New member
שלום../images/Emo53.gif../images/Emo206.gif

שלום לכם. שמי דניאל (21) ואני גר באיזור המרכז. אני רוצה להתייעץ איתכם בבעיה. יש לי ידידה טובה שניהלה במשך תקופה קצרה מערכת יחסים עם בחור ערבי. כנראה שהם לא נזהרו מספיק והתוצאה היא שהבחורה נכנסה להריון שלא בכוונה. למרות זאת, היא החליטה להמשיך את ההריון וללדת את הילד. הבעיה היא שהבחור לא מעוניין בילד והיא גם לא מעוניינת להמשיך בקשר איתו. כך שאם היא תלד היא תיאלץ לגדל אותו לבד. היא לא תקבל שום תמיכה מהמשפחה שלה בגלל סכסוך ישן שהוביל לניתוק הקשר בינם לבינה. הבחורה היא בת 20, עובדת 5 ימים בשבוע בשכר מינימום, ואין לה שום מושג מה המשמעות של גידל ילד. ניסיתי לדבר איתה על הפלה אבל "אין עם מי לדבר". היא חושבת שהיא תצליח לגדל אותו לבד. אני יודע שאם היא תלד את הילד הזה כל החיים שלה ושלו יהיו בזבל כי גם אם היא תצליח להסתדר מבחינה פיננסית עם הילד (ואני לא חושב שהיא תצליח), היא לא תצליח להשתלב מבחינה חברתית בשום מסגרת, לא זוגיות ולא עבודה מכובדת. הבחורה הזו היא בחורה מוכשרת מאוד שיכולה לבנות קריירה מרשימה (יש לה ראש נהדר ללימודים) ואני בטוח שהלידה הזו תהרוס לה הכול. חשבתי שאולי אם היא תדבר עם מישהי שהייתה במצב דומה ומבינה יותר את ההרגשה שלה, היא תשתכנע לעשות הפלה. אני מבקש מאוד מכל מי שעברה חוויה כזו ומסוגלת לדבר על זה איתה שתשלח לי מסר דחוף. חשוב לי לציין שהנושא הוא לא "הפלות - בעד/נגד" אלא באמת נסיון לעזור לה ולמנוע ממנה חיים של סבל. מקווה שהמקרה נגע לליבכם ותרצו לעזור.
דניאל

הי לכאורה

נדמה לי שאתה קצת הגעת למקום הלא נכון. אסביר גם למה: ויהיה אמר לך שהנבואה לשוטים. והוא די צודק.ואני אגיד לך איפה הוא חי, בהורות יום יומית! רבים חשבו בדיוק כמוך, עליי כשגילו שאני בהריון והנה, שלוש שנים אני כבר אמא וזה עובד לי לא רע. לא אגיד לך שזה לא קשה לפפעמים, אבל גם לנשים נשואות זה לא ממש קל. הסיבה שאני חלושבת שאתה במקום הלא נכון היא כי זהו פורום של הורים. חךקו הלא מבוטל הנם אמאות אשר מגדלות את ילדהם לבד. אמאות אשר אבות ילדהם נעלמו מחייהם וחיי ילדהם והם מתמודדות יום יום עם קשיים. אבל אני חושבת שכולן יסכימו איתי כשאגיד שאף אחת מאיתנו לרגע לא מצטערת על הבחירה להמשיך עם ההריון. אנחנו, למרות כל הקשיים מאושרות להיות אמאות לילדנו. אני מבינה את דאגתך לידידתך. אבל אם אתה באמת אוהב אותה והיא באמת נחושה לעשות את הצעד הזה אחרי ששקלה את כל האופציות, אם היא חשבה על הקשיים והחליטה שזוי הדרך בה רוצה ללכת אז עצתי עלייך ידידי: תתמוך בה. במקום לחפש אנשים שיסיתו אותה מדרכה תחפש אנשים שיעזרו לה בדרך, שיכוונו אותה, שיתנו לה מידע. תפנה אותה עלינו לפורום, למשפחה הקטנה הזאת שפה בישביל זה. בישביל להקשיב ולתמוך ולכוון לספק מידע, להכיל ולעולם לא לשפוט. חברתך בחרה בחירה מאוד אמיצה. וסביר שיההי לה גם קשה בדרך. אם אינך רואה אצמך מסוגל להיות שם בישבילה אז אל תפריע לה בדרך. תאמין בה.תיהי איתה, לצידה ותאמין בישבילה ובישביל העובר שבבטנה שהדברים באמת יכולים להיות שונים ממה שאתה חושב. בהצלחה לשניכם ןנשמח לראות את הידידה שלך כאן ולעזור בכל דרך שנוכל המשך שבת מקסימה לך

Bavmorda

New member
../images/Emo41.gifמצטרפת + המלצה חשובה....

מלה, מצטרפת למילותייך ולניסוח היפה שלך. ול-לכאורה, אנא המלץ לידידה שלך לאור מצבה לפנות כאן בתפוז, כחודש /חודש וחצי לפני הלידה, לפורום שנקרא "תרומה והתנדבות" (הנה קישור ישיר לפורום). בפורום הזה היא תוכל לפנות בבקשה לקבל ריהוט, בגדים ודברים נוספים בכדי לגדל את הילד שלה בלי הוצאות גדולות ראשונות לאור מצבה הכלכלי הלא מבוסס. זו לא בושה לבקש תרומה, וזו מצווה לתרום (כמה שאני אתאיסטית). לא חסרים אנשים שרוצים לתת ריהוט, ביגוד, סטריליזטורים, מדי חום וכו' וכו' בכדי לעזור לאחרים. ובלי שומקשר....
אתה כמובן יכול לעזור לה להתחבר לעולם הוירטואלי וישר אלינו למרות שזה סותר את דעותיך בנושא. ידיד טוב הוא ידיד שנותן את העצה, אך מקבל את חברו עם כל החלטה שהוא קבל. שבת שלום ובהצלחה לידידתך באשר תבחר, BAV.

love4101

New member
ואם אפילו היא תיגש לרווחה

שמה יתנו לה הכל חדש לתינוק מיטה שידה עגלה כל מה שצריך אני לא חושבת שיהרסו לה החיים מבחינה חברתית מי שחבר שלה אמיתי יקבל אותה כמו שהיא ואפילו יציע לעזור וכך גם מבחינת קרירה היא יכולה להסתדר אז תחבר אותה פה לפורום ויהיה בסדר. בשורות טובות.

אני מתפתה להגיד לך את הכתובת אבל

הרי לא נכנסת לפה לקבל הרצאות ואין לי כוונה,להכנס להתנגחויות מיותרות,אלא לנסות לייעל את הנושא. ממרום גילי אני רואה את הדברים אחרת,אני אסביר למה התכוונתי כשאמרתי,הנבואה ניתנה לשוטים.זה פורום כזה שכולם אכלו פה סרטים,כאלה ואחרים.אספר לך משהו אישי,כשנועם "התבשל" גם נשקלה אופציית ההפלה,גם אני וגם אמו היינו אז מובטלים,חזרנו מגלות בת"א של 6 שנים.כששמעתי על הסיכונים בשלב שבו אמו הייתה (אני לא כ"כ יודע באיזה שלב נמצאת חברתך) אמרתי שאני לא אקח על עצמי להפוך את הרחם שלה לשק איגרוף,לפעמים בחיים אתה צריך לקחת החלטות מאוד הרות גורל,ששנינו באים ממשפחות בעייתיות,נתק מהורים שנים ארוכות,מאבקים,חוסר שיתוף פעולה או עזרה כלכלית.כל זה התגמד לעומת,עיניינים רפואיים והחלטות האם לתת חיים ליצור קטנטן ומתבשל.אני טענתי שברגע שיהיה ילד תהיה התגייסות,מצד אנשים שבעבר לא התגייסו,צדקתי,העניין הכלכלי לא שקול כנגד,ההחלטה להביא ילד לעולם,לא חסרים דוגמאות,ממדינות וומשפחות עניות בארץ ובעולם.יש משהו ברצון להיות אמא שאנחנו הגברים לא מבינים אותו ואל לנו להכנס למחוזות שאנחנו לא מבינים אותם,אנחנו צריכים לקחת החלטה פשוטה יותר,האם אנחנו שותפים או לא,להיות שותף קל יותר מאשר להיות אובייקט,אף אחד מאיתנו הגברים,לא חווה את חווית הלידה ואת המשך הדרך כפי שחווה זאת אישה.לכן,אמרתי הנבואה ניתנה לשוטים,אולי המשפחה,כשתראה שיש תינוק חדש,כן תתגייס,אולי,האבא יחליט שהוא לא מתכחש? יש כ"כ הרבה נסיבות ,שאין לדעת אותן ואולי,סליחה אתה לא מביא בחשבון.ובגלל שאין מקום אני לא יכול למנות אותם וגם לא מכיר בעצמי,בגלל חוסר בנתונים.ועוד לא דיברתי על גורמי סיוע,כגון רווחה,ביטוח לאומי וכדו'.שורה תחתונה,אני אמשיך בגישה הפדגוגית,אל תדון אדם עד שאתה לא בא במקומו.מה שלא יהיה שיהיה בהצלחה ורק טוב.נ.ב. יש לי ילד מקסים,לעולם לא אוהב משהו כפי שאני אוהב אותו.וזה הדבר שהכי קשה לקחת מהורה,ההורות מתחילה אצל האישה,מההריון לא מהלידה וזה עוד משהו שלגבר קשה לתפוס

mishimashu

New member
חכם, רגיש, אנושי!

אני לא מאמינה שגבר כתב את הדברים האלה. איך הגעת לתובנה הזו? זה נדיר! ממש נהניתי לקרוא את מה שכתבת! איזה מזל שיש אנשים כמוך. מפרגנת לך מכל הלב

dudumagic

New member
אני לא מבין את זה

איך זה שבכלל אתם מגיעים למצב כזה של לצאת עם ערבים אוי זה ממש מבחיל אותי . מצטער .

למעלה