שלום

v i o L e T

New member
שלום ../images/Emo41.gif

ואו אני ממש מופתעת לראות שיש פורום ללאדינו! כל הכבוד! אחרי שראיתי היום בכתבה על שימור היידיש החלטתי שזה יהיה טוב אם אני גם אנסה לשמר שפה יהודית נכחדת כמו לאדינו. אבא שלי דובר השפה , כמובן גם סבתא, ועוד דודים ודודות במשפחה. כל כך חבל לי שכבר אין הרבה אנשים דוברי השפה, ולכן החלטתי ללמוד אותה. אתם יודעים אולי איפה אני יכולה ללמוד לאדינו?, מהאינטרנט או משהו כי כל דבר אחר יהיה נראה לי בעייתי. מצטרפת עליכם לפורום
דניאל.

יפיקה

New member
../images/Emo24.gifלדניאל

דניאל ברוכה הבאה לפורום, אני מתפעלת מהשתתפותם של צעירים בפורום, הלוואי ויכולתי לשכנע את בנותיי גם להצטרף וככה היה סיכוי לשפה להישמר

v i o L e T

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אם הבנות שלך ירצו ללמוד אז זה צריך לבוא מהן, אני באמת מקווה שהשפה תישמר, אולי תנסי להסביר להם שזה חשוב, אבל בתכלס הן צריכות להגיע להחלטה הזאת :] תודה ! מקווה להשתלב..

may55

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

את יכולה להיכנס לפורום כאן וכל פעם ללמוד מילה חדשה כמו כן יש מילון ובו אוצר גדול ולמה לימודים בקורסים יהיו בעייתים ??? עלי והצליחי

tsiporganeden

New member
קודם כל ברוכה הבאה, כאן אם תכנסי

יום יום ותקראי את הכתוב, תעזרי במילון שיש לנו כאן, תעזרי בעיתון "אקי ירושלים" ובמשפחה שלך את תלמדי את השפה, דעי לך שהפורום הזה קיים כבר כמעט 4 שנים, שיפרתי את השפה מאוד מאוד, בעיקר ובזכות כל החברים כאן שהפכנו להיות משפחה אחת חמימה וחביבה, אנחנו נפגשים, חוגגים שרים ורוקדים והכל מבוסס על הלאדינו, שבי עמנו וראי ברכה בעמלך.

v i o L e T

New member
תודה רבה ../images/Emo9.gif

כבר אמרתי לסבתא שלי והיא אמרה שהיא תדבר איתי עכשיו רק ספניולית :)

רותי ב.

New member
ביאן ב'נידה, דניאל, ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

נהדר שבסוף מצאת אותנו, למרות שבאמת אנחנו על המפה כשלוש וחצי שנים, אולי אפילו יותר. והכי יהיה נחמד אם גם תספרי לקרובייך על המקום הזה, שבו באמת מדברים לאדינו, ונזכרים בביטויים, מילים, מאכלים, מקומות, אווירה, לפעמים אפילו ריחות
יש קורסים לשפה בירושלים, באוניברסיטת בר אילן, במכון סרוונטס, כדאי שתכנסי לקישורים / מאמרים ותשוטטי בהם קצת. תוך כדי הדיבור הקריאה והכתיבה פה, אני יכולה להעיד על עצמי (ואחרים פה יכולים להעיד עלי) כמה שיפרתי את הידע בשפה. עצם העובדה שבימים הראשונים של הפורום לא העזתי לכתוב מילה בלאדינו, ובטח שלא לדבר , לעומת היום, ... אז שוב ברוך בואך, ותרגישי בנוח.

שרהB

New member
ברוכה הבאה לפורום

את תהני כל כך כמו שאני נהנית את יכולה ללמוד בבר אילן יש 6 מפגשים פעם בשבועים בימי שני תכנסי לאתר לאדינו בר אילן

v i o L e T

New member
עידכון..

עכשיו ראיתי שיש מול הבית שלי במושב לימודי ספרדית אז החלטתי ללכת להרשם לקורס. אחרי שאני אלמד ספרדית בטח יהיה לי קל יותר ללמוד ספניולית אתם לא חושבים? במה ספניולית שונה מספרדית? יש הרבה שוני?

למעלה