שלום,

venus1989

New member
שלום, ../images/Emo40.gif

אני סיימתי השנה את הלימודים הבגרויות שלי...טוב שסיימתי אם זה ועכשיו עוד מעט אני מתגייסת ויש לי כל -כך הרבה חששות...עכשיו ההורים שלי...רוצים שאני אהיה עצמאית....מצד אחד מצד שני הם גם לא ממש מביאים לי תעצמאות הזאת...דוגמא: אני יוצאת עם בחור...התחלנו לצאת לא מזמן והם לא מסכימים שהוא יבוא אלי הביתה..ואני לא מבינה את זה..או לדוגמא...אם אנחנו יוצאים נגיד לקניות או משהו כזה אז הם אומרים לי "יש לך כסף משלך" וזה לא רק השנה...אני עובדת יש לי כסף אבל עדין זה די מצעבן כל פעם המשפט הזה חוזר על עצמו וזה כבר מרתיח....ועכשיו הצבא הזה מגיע זה בטוח יביא לי עצמאות...אולי קצת מההורים שלי...אבל אני חוששת מזה בכלל מכל הענייןהזה של הצבא...תאמת אני לא ממש מתרגשת מהתגיסות שלי...שינוי שיגרה אווירה הכל! אני לאי ודעת איך אני יסתדר...למרות שאני גם רוצה להוכיח להורים שלי שאני יכולה להיסתדר מצוין גם בלעדיהם ושאכן אני כבר גדולה העניין הוא גם החלק החברתי...תאמת אני די בישנית ....בהתחלה אחר-כך אני כבר לא ממש בישנית בבית הספר היתה לי תדמית של מישהי בישנית לא מדברת...אבל אם חברים שלי אני דווקא להיפך....אני מרגישה ממש חופשייה איתם...אני מדברת צוחקת....אין לי בעיה....אין לי את הביישנות הזאת. כנראה שהצבא זה דרך להראות מי אתה באמת....למשל....בבית הספר שלי היתה לי תדמית של ילדה טובה לומדת...לא מעשנת לא שותה....כמבון שזה היה נכון עד לאמצע כיתה י' בערך.....חחחח אחר-כך התחלתי קצת להידרדר...ניסיתי לשתות התחלתי קצת לעשן...ברגע שמיהו גילה את זה מהשיכבה שלי אז אמרו לי כזה..."מה את מעשנת?" לא יכול להיות...הם היו ממש ממש מופתעים.... אני כותבת וכותבת.....חחח... ובכמה משפטים יש לי חששות לגבי הצבא גם איפה אני אהיה איזה תפקיד אני יקבל....ובמיוחד אני פוחדת מהקטע החברתי...מה יהיה אם אני לא אתחבר שם אם אף אחד.....אני חלא יודעת.. מה אפשר לעשות כדי שזה לא יקרה שכ ירצו להתחבר איתי ושלא יהיה לי קשה כמו שאני חושבת....זהו לבינתיים אשמח לתגובות

rasmus girl1

New member
היי,

לכולם יש חששות מהצבא,לא משנה כמה בטחון עצמי יש לו,כי אף אחד לא יודע על איזה בסיס ואיזה מפקד הוא יפול,בצבא,הכל יכול לקרות.. תתנחמי בעובדה שאת לא הראשונה שעושה צבא ובנות שיותר ביישניות ממך עשו את זה ועברו את זה,בנות שתמיד היו ילדות בית ופרינססות מפונקות פתאום היו צריכות להתרגל לאורך חיים שונה,הן עשו את זה ועברו את זה,ככה גם את. בקשר להורים,את כבר בת 18 וזכותך להביא בחור הביתה,הם לא יכולים להגביל אותך גם בזה..מילא אם היית בת 14 אז אולי.. אבל יש גבול לטעם הטוב,תגידי להם "אמרתם לי שאני אהיה עצמאית,אז הנה,הכרתי מישהו ואני רוצה שהוא יבוא אלי." תעני להם,לא צריך שרק הם יגידו לך מה לעשות וכל זה... ואם יש לך כסף,למה את יוצאת איתם לקניות? זה סתם מתסכל..הם יבקשו שתבואי איתם תגידי להם שלא,שבשביל מה את צריכה להיסחב איתם אם הם במילא לא מתכוונים לקנות לך כלום ותמיד אומרים שיש לך כסף משלך? וחברות בצבא? את תכירי,יש עוד בנות כמוך [כמוני למשל חח] שחוששות שלא יתחברו לאף אחד אבל בסוף הופ,מתחברות,גם אם זה לא חברות לחיים לפחות יהיה לך חברות להעביר איתן את השרות..האנשים שישרתו איתך יראו שאת חדשה וינסו להכיר אותך כמו שעושים לכל אדם חדש שמגיע למקום שחדש לו אבל "ישן" לשאר. בהצלחה.

L a S

New member
אהה.. הסתייגות..

"בקשר להורים,את כבר בת 18 וזכותך להביא בחור הביתה,הם לא יכולים להגביל אותך גם בזה.." הם בהחלט יכולים להגביל, אחרי הכל הבית הוא שלהם, לא משנה בת כמה הכותבת המקורית.. עד כמה זה הגיוני זה כבר סיפור אחר.. לי, אישית, לא מובן איך הם לא מרשים לה להביא אותו הביתה, אבל לשלוח אותה איתו לכל מקום, בו אין להם פיקוח אין להם בעיה..

rasmus girl1

New member
אז מה שאת אומרת זה שבעצם,

היא לא אמורה להרגיש חופשיה בבית של עצמה? שלא תיהיה לה תחושת שייכות בבית שלה כי בעצם זה הבית של ההורים שלה והם כאילו עושים לה טובה שהיא גרה שם וכל עוד זה דברים שקשורים לבית אז זכותם להגביל אותה לא משנה בת כמה היא תיהיה?! סליחה אבל זה לא מוצא חן בעיני,ההורים שלה צריכים לגרום לה להרגיש נוח בבית שלא שלה [כמו שאת טוענת] .. אישית,אם ההורים שלי היו מגבילים אותי בבית פשוט הייתי עוברת משם,במקומות אחרים אפילו מרגישים יותר חופשי מאשר במקום בו ההורה אומר "זכותי להחליט לך מה תעשי בבית כי זה הבית שלי ולא שלך" קצת הגזמתי אבל זה אותו עיקרון..

L a S

New member
ממ קודם כל זה אתה ולא את.

דבר שני אני לא חושב שהיא לא אמורה להרגיש חופשייה, אבל ממה שרשמת שבגיל 18 היא אדון לעצמה ויכולה להביא כל אדם שהיא רוצה לבית.. מה הקשר לגיל 18? אין שום קשר בין הגיל לבין הזכות להביא כל אחד הביתה. זה מה שהתכוונתי לאמר. ואת המשך ההודעה שלך לא הבנתי, או שאני פשוט לא יודע איך להתייחס אליו.

MORIYAE

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה איתו. בכל זאת, הבית עדיין שלהם...והם יחליטו אם לקבל בחור הבייתה או לא.. ושוב, אם זה נכון או לא(מצידם) זה כבר סיפור אחר...

למעלה