מה, גם אני לא מושלמת?!
מון לייט, מגיל מאוד מאוד צעיר אני יודעת שההורים שלי לא מושלמים. ראיתי את אבא שלי מפספס ימי הולדת שלי מאז שאני בת 7, ואת אמא שלי מבטיחה ולא מקיימת מאז שאני בת 6. אבל אני חושבת שהעדפתי לחשוב שזה בגללי, ולא בגלל שהם לא בסדר. בגיל 22 התחלתי לשאול שאלות על הילדות שלי בפעם הראשונה. הבנתי שדברים שקרו לי אז משפיעים על איך שאני היום. התחלתי להעלות ולחקור זכרונות ופתאום גיליתי שיש לי הרבה יותר כעס ואשמה על אמא שלי שהיתה שם בשבילי בילדות מאשר על אבא שלי שדי נעלם יום אחד ולא ממש ראיתי אותו שנים (רק בחתונות של המשפחה). אני חושבת שכבר אז, בגיל 22 התחיל התהליך שבו הבנתי שאמא שלי לא מושלמת,וזה לא שאני זו שלא מושלמת, ולא רק זה,אלא שהיא עשתה אינסוף טעויות באיך שהיא גידלה אותי, המניאקית (עם כל האהבה, בסך הכל היא עזבה את אבא שלי סטודנטית עם שני ילדים פיצים, ולא היתה לה משפחה שיכלה לעזור לה כלכלית). אז מה שאני אומרת, זה שלמרות שנגיד שהתחלתי להבין את זה בגיל 22, זה הגיע לשיאים חדשים בגיל 24, כשפתאום תפסתי שאני גם לא יכולה לשתף אותה בבעיות שלי. זה קרה כשפעם אחת היא צעקה עלי בהיסטריה "את כשלון!!!" כשביקשתי ממנה עזרה כי נתקעתי עם האוטו בלי דלק, ומצאתי את עצמי מסתכלת עליה בשוק, אם כי בשלווה, מגלה שהיא הרבה יותר בהיסטריה ממני ושהיא לא מסוגלת לעשות הפרדה בין הבעיה שלי לשלה או להכיל את הרעיון שלפעמים אני עושה טעויות (כן, גם לה יש בעיה להבין שאני לא מושלמת, בגלל זה היא בפאניקה כל פעם מחדש כשאני עושה משהו שלא מסתדר עם תפיסת העולם שלה). והיום, כשאני כבר בת 28, עדיין, כל פעם כשמשהו כזה קורה כמו לדוגמא כשהיא פרצה בבכי לידיד שלי שהיא לא ישנה בלילות מרוב דאגה שאני מאבדת את שפיות דעתי, כי אני בוחרת לטייל בארץ עם החסכונות שלי במקום למצוא עבודה, ירחם השם, אז אני שוב מופתעת. מה, היא לא מושלמת? היא הרי אמא שלי. היא אמורה לאהוב אותי אפילו אם הבחירות שאני עושה בחיים תמוהות לדעתה. אבל לא, זה לא עובד ככה. אז לא ניסיתי להגיד שאת חושבת שההורים שלך מושלמים. ניסיתי להגיד שאני עדיין באיזשהו מקום, עמוק אומנם, בתת ההכרה שלי, כנראה עדיין מאמינה שאמא שלי מושלמת. או לפחות אמא טובה.. (גם עם אבא שלי עברתי תהליך, לפחות איתו הבנתי לפני 4 שנים, שהוא לעולם לא יהיה ומאז אנחנו בקשר חם ואוהב). ואולי ביום שבאמת, אבל באמת, גם מהבפנוכו של תת ההכרה שלי, אני אבין שהיא מעולם לא היתה ולעולם לא תהיה, אז יתחיל בינינו קשר ברמה אחרת. כמה שהקשר בינינו טוב עכשיו, יתחיל קשר של הרבה יותר אמון וקבלה הדדית. אז תודה שנתת לי להתפרק ככה על הדף ובהצלחה לי וגם לך