שלום

מ י י ק 17

New member
שלום../images/Emo35.gif

אני חדש פה... 1.אז עכשיו רציתי לדעת האם שווה לקרוא את כללללל הספרים של הסדרה (160
) או להסתפק בכמה ראשיים
2.כאחד ששמע היום (כן היום אל תתפלאו) על הסדרה הזאתי אז ככה שאני לא יודע כלוםםםםם על זה אז אני צריך הסברים
נ.ב.אני יודע שזה לא ממש קשור לרומח הדרקון אבל בכל זאת אני יודע שאתם אנשים טובים אז תעזרו לי... יש סדרה של איזה 12 (?) ספרים והאחרון יצא בעברית לא מזמן קוראים לו פולגרה (או משהו כזה) המכשפה עכשיו לפני שנה קראתי את 2 הספרים הראשונים והייתי רוצה להמשיך לקרוא אז השאלה שלי ככה "איך קוראים לסדרה הזאת"

someboddy

New member
שלום גם לך

רומח הדרקון זה לא סידרה, אלא עולם, והוא מורכב מהרבה סדרות של הרבה סופרים. את ספרי העלילה הראשית חובה לקרוא, כי אחרת לא תבין על מה מדובר. לגבי הספרים האחרים - כל ספר לגופו. לגבי השאלה האחרונה שלך, הסדרות שאתה מדבר עליהן נקראות בלגריאד ומלוריאן. מלוריאן היא ההמשך של הבלגריאד. הסדרות נכתבו על ידי הסופר דייויד אדיגנס. בהמשך למלוריאן נכתב הספר "בלגאראת' הקוסם", ואחריו הספר "פולגארה הקוסמת" שעליו אתה מדבר. "בלגאראת' הקוסם", ו"פולגארה הקוסמת" יצאו אחרי המלוריאן, אבל הם בעצם מתארים את התקופה שקדמה לבלגריאד.("פולגארה הקוסמת" מסתיים 5-10 שנים לפני שהבלגריאד מתחיל... וזה ממש לא הרבה זמן בהתחשב בעובדה שהספר על פולגארה מתאר תקופה של 5000 שנה...) דרך אגב, דייויד אדיגנס כתב עוד שתי סדרות(לא קשורות לבלגריאד או למלוריאן) - האלניום והטאמולי. הטאמולי היא ההמשך של האלניום - ומה שמצחיק זה שהטאמולי תורגמה לעברית, בעוד שהאלניום לא.

מ י י ק 17

New member
תודה רבה../images/Emo70.gif

אבל אתה מתכוון שרומח הדרקון זה עולם כמו "שר הטבעות" וכל הספרים שלו (ההוביט סיפורים שלא נשלמו הסילמלריון משו כזה וכל אלה)? אז איזה ספרים אני אמור לקרוא?(שמות אם אפשר) ותודה שוב...

Guybrush Marley

New member
נא לדייק../images/Emo118.gif

רומח הדרקון זה לא עולם, למרות שבהחלט כיף לכנות אותו כ"עולם רומח הדרקון" (וגם אני עושה את זה לפעמים). רומח הדרקון זה שם כולל לספרים שיצאו על העולם 'קרין'. זה כבר יותר מדויק.

flint15

New member
סתם בתור דרך אגב

יש פה מישהו שסיים את כל הספרים שהוציאו ?

python 4

New member
לצערי - אני בספק רב

לדעתי WotC מתקדמים לקראת הפסקת ההוצאה לאור של רוה"ד.. הקצב כעת של הוצאת הספרים הוא אולי שניים שלושה בשנה - לא מזכיר בכלל את ימי TSR ההוללים. מה שכן יוצאים הרבה ספרים של רוה"ד שמיועדים לקוראים צעירים, ועם הסרט המצויר שהולך לצאת נראה לי שהמגמה הזו תתגבר.

somebodddy

New member
אני כבר לא יכול לחכות

שיצא הספר על הסרט המצוייר של רוה"ד

RoCKeR121

New member
אם יקח לך כ"כ הרבה זמן אני בספק אם

תמצא את כל הספרים

למעלה