שלום

Latina Si si

New member
שלום../images/Emo24.gif

השאלה שלי היא... האם יש אנשים אשר גילו כי האינטרנט זה לא תחליף לחיים חברתיים? ושחשוב מאוד לפתח את היכולת הרגשית (EI) ולא רק את הטכנולוגיה והעולם החומרי?

שלום-שלום! ../images/Emo13.gif

סליחה, אבל לא הבנתי את השאלה: אינטליגנציה רגשית זה לא משהו שעומד בהנגדה לטכנולוגיה ולעולם החומרי. זה לא או זה או זה.

Latina Si si

New member
היי../images/Emo30.gif

אני לא מדברת על ניגוד, אלא שהאינטליגנציה הרגשית נשארה מאחור, בפיגור לטכנולוגיה. מקווה שהסברתי ברור.

למה את חושבת ככה,

שהאינטליגנציה הרגשית נשארה מאחור, בפיגור לטכנולוגיה? במה זה מתבטא?

Latina Si si

New member
כי....../images/Emo26.gif

אני אסביר לך. זה מתבטא בכך שהיחס בין בני אדם לא השתנה. אין כבוד, איכפתיות. לפעמים להגיד בוקר טוב, מה שלומך. ברוב המקרים אנשים מנסים להיות מישהו אחר, ואז זו תגובת שרשרת. "אם הוא ככה אז אני אתייחס בהתאם", ובסוף מתברר שהוא בכלל לא מה שהוא אומר שהוא. וכמובן הרגשות הנוספים נשארו באותו קו: פחד,כעס, טינה, שנאה, אהבה. אנשים לא מנסים לפתור את הבעיות. אין שום קידום. בטכנולוגיה, הכל מצוין.

e-magine

New member
אני חושב שיש דברים שמטבעם

לא כל כך הבנתי מה הקשר בין הדברים. יש בדברייך באמת איזה רמז לכך שלדעתך, יש אנשים שחושבים שהתכנולוגיה היא תחליף לחיים חברתיים, אבל לדעתי זה לא מה שאת רוצה להגיד. בכל מקרה, הטכנולוגיה היא כלי או מכשיר לביצוע דברים ולא תחליף לדברים. זה בערך כמו שהמגהץ איננו תחליף למכנסיים.

Latina Si si

New member
זה בטוח

וכמובן שאני לא רומזת, אני פשוט אומרת את זה וברור, זו דעתי שלי. נחמד המגהץ. כן. יכול לשפר את המכנסיים אבל לא מחליף

ailag

New member
ממש לא

גיליתי אצלי ואצל אחרים שהאינטרנט מפתח את ה EI ושהוא יכול להיות בסיס מצוין וסביבה מצוינת לחיים חברתיים. (כמו שאמרו, לא תחליף. כמו שאם יוצאת גלידה בטעם חדש היא לא "תחליף לגלידה" אלא "גלידה מסוג אחר) על איזה חלק לפרט? אה, ואני *ממש* לא מסכימה עם הקישור שלך בין האינטרנט ל"טכנולוגיה והעולם החומרי". להפך. אם מחוץ לאינטרנט הקשר שלך עם אנשים חומרי בחלקו - לפעמים את מושפעת בלי לשים לב מהכסף שיש לבנאדם (אם אין לו כסף ללכת איתך לבית קפה ותרגישי אי נוחות זה יכול להשפיע לפעמים) , מדברים שלא רצה להביע כמו שפת גוף שגויה, מקול או מראה שמביאים אותך למסקנות שגויות, מזמן פנוי שיש או אין לו להקדיש לך, מהגיל שלו (גם אם הוא מתנהג בגילך), כל מיני דברים כאלה - באינטרנט אין את זה. באינטרנט הקשר הוא רגשי ("רוחני" אם תרצי, אני לא אוהבת דברים רוחניים) נטו. הקשר שלך מנותק מהרבה מאוד דברים טכניים, הרבה מאוד פרמטרים שרירותיים והוא מבוסס בעיקר על מחשבה, על הקשר בין הראש שלך לראש של האחר. אז זה ממש לא קר וטכני כמו שאת טוענת פה. כמובן שאם יש לך טיעונים ממשיים למה זה קר וטכני את מוזמנת להעלות. (אני לא מסכימה עם טיעוני שפת הגוף והטון כי הם זניחים יחסית לקשר האנושי שהאינטרנט מספק. אני לא מסכימה עם טיעון המגע פשוט כי כמה כבר נוגעים באנשים?) גליה 10 וקצת שנים באינטרנט, 9 וקצת שנים בצ'אטים.

mantrix

New member
האינטרנט הוא אפיק נוסף לאותם חיים

שמירת קשר עם אנשים שמכירים וגם הכרת אנשים חדשים אפשר לעשות גם באינטרנט וגם מחוצה לו, וגם להמנע מחיים חברתיים אפשר עם אינטרנט ובלעדיו. אני למשל אישית מעדיף לדבר באינטרנט עם אנשים בעלי תחום עניין משותף, מאשר להפגש עם אנשים מהשכונה/בי"ס/בסיס/לימודים/עבודה שאיתם אין שום עניין משותף. ואז כשכבר נפגשים עם אותם אנשים "מהאינטרנט" אז זה לא תחליף לחיים חברתיים אלא תוסף!

למעלה