שלום!!

scarlet moon

New member
שלום!!../images/Emo24.gif

היי כולם! מה נשמע?.. מישהו יודע במה הזרם הפוביסטי (שמאופיין בעיקר ע"י מאטיס, אני משערת) שונה מהאקספרסיוניסטים? או שאולי זה תת-תנועה אקספרסיוניסטית. לא הייתי בטוחה, אז אם מישהו יודע......... אני משערת שזה יכול להיות כמו שהפוינטליסטים (סרה, למשל) הם זרם בתנועה האיפרסיוניסטית. למישהו יש אתר על אמנות נאיבית? ומשהו חשוב מאד לאפרת--- זוכרת שפעם שאלתי מה האמנים האהובים עליכם, ונתת לי אתר של אמן שממש ממש אהבתי?... בכל מקרה, שמתי אותו ב"מועדפים", אבל אחותי עשתה שם "סדר" ומחקה את זה... אז אם את יכולה לשלוח לי את הכתובות או את השם שלו אני מאד אשמח!! אני ממש ממש אהבתי אותו! אני מקווה שאת זוכרת על מי אני מדברת... תודה בכל מקרה!

Y A E LY

New member
טל-

אני בדיוק בחיפושים אחרי אתרים של אמנות נאיבית- אם אמצא משהו מעניין אודיע לך...

scarlet moon

New member
../images/Emo140.gif

תודה!!!
תגידי, הציטוט המקסים מהנסיך הקטן שיש לך בחתימה-- את יכולה לומר לי מאיזה קטע זה בדיוק בסיפור?

danbros

New member
סקרלט יקרה,

ממה שידוע לי הפוביזם אינו תת-תנועה של האקספרסיוניזם, אך בהחלט יש להם מן המשותף (בעיקר האמנים מהם הם הושפעו). עיקר פעילותם של הפוביסטים היה בשנים 1904-07. האמנים המזוהים עם זרם זה פעלו כאינדווידואליסטים ולכן דרכיהם נפרדו במהירה. אכן כפי ששיערת מאטיס התבלט מלכתחילה, כנראה משום שהיה מבוגר יותר ובשל יותר מבחינה אמנותית ובאופן טבעי הפך ל"מנהיג" התנועה. אמנים נוספים הם אנדרה דרן ומוריס דה-ולמנק. היצירות הפוביסטיות מאופיינות בצבעים מנוגדים ומשלימים, מרקם גדוש ומעובה. הם הושפעו ממשטחי הצבע הסוגסטיבי של גוגן, ממרקם משיכות המכחול של גוגן, ומהחלוקה הכתמית של הצבע אצל הניאו-אימפרסיוניסטים. לא היתה להם תיאוריה אמנותית מגובשת, ואת סגנונם קשה להגדיר בצורה ממצה וקולעת. האקספרסיוניסטים נתנו דגש לביטוי רגשות וחוויות פנימיות של היוצר. המונח "אקספרסיוניזם" נטבע בברלין ב-1911, ופרושו: הבעתיות חריפה ומוגזמת. אך ניתן לראות ניצני אקספרסיוניזם בסוף המאה ה19 אצל ון-גוך, בעיוות והגזמה תוך שימוש באיפסטו, ואצל מונק, בצבעוניות ובנושאים. האקספרסיוניזם לעומת הפוביזם נפרס על פני תקופה ארוכה יותר ומזוהה עם מקומות (גאוגרפיים) שונים. ישנו אקס´ גרמני, אקס´ מופשט, "הפרש הכחול", ועוד. התמונה המצורפת היא של דרן, בעלת מאפיינים פוביסטים מובהקים. לא בטוחה אם זה ברור או לא.. יצא קצת מסורבל. שלך דנ

scarlet moon

New member
תודה לך...../images/Emo13.gif

אני חושבת שדווקא הבנתי... האמת שאני לא מתה על פוביזם ועל מאטיס בפרט (חוץ מ"הריקוד", למרות שזה ציור דיי "טחון"..). אבל.. בעצם, לא יפה מצידי לשפוט ככה בהכללה. אולי אני עוד אמצא יצירות בסגנון שימצאו חן בעיני. את האקספרסיוניסטים אני אוהבת... היכולת להעביר את הרגשות וההבעתיות המוגזמת דווקא מוצאת חן בעיני... "הזעקה" של מונק, למשל. אפילו ציורים שהם לכאורה נוף פשוט או טבע דומם ("החמניות" ו"ליל כוכבים" למשל), אבל בכל זאת הם מצליחים להעביר כל כך הרבה רגש......... טוב, אני חייבת ללכת עכשיו.. אני ארחיב אחר כך

למעלה