שלום,

Michelle5

New member
שלום,../images/Emo220.gif../images/Emo221.gif

רציתי לדעת מה המקור של השם של הלהקה? והדיסק האחרון שלהם x&y? תודה רבה

jony543

New member
תשובה

השם זה פשוט שם שמישהו שהם הכירו בתיכון או קולג' או מה שזה לא יהיה עשה להקה אם השם הזה אבל בסוף זה לא יצא לפועל והם לקחו תשם... בקשר לאלבום כריס אמר שזה מייצג 2 משתנים במשוואה כלשהיא כרגע ברח לי מזה אומר בדיוק. רועי בטח זוכר

jony543

New member
יש מצב.... לך תדע....

למרות שחוץ משירים מסוימים אני לא מוצא בשירים שלהם נגינה קרה...

Roy1232

New member
תשובות להכל../images/Emo26.gif

מקור השם: יום אחד מוזיקאי אנונימי, חבר של כריס, חיפש שם ללהקה שלו. בספר מסוים (השמועה אומרת ספר ילדים) הוא מצא את המשפט It was a cold play... אז, עלתה לו ההברקה שכך הוא יקרא ללהקה שלו. אבל, הוא ויתר, ואת השם הוא נתן לכריס מרטין, חבר שלו - וכל השאר היסטוריה
לא נראה לי שהם ממש חשבו לעומק על זה שזה יכול להיות "נגינה קרה"... ולגבי X&Y... כריס אומר שבמתמטיקה תמיד X וY הן התשובות המוחלטות, ובחיים אין דבר כזה... אז האלבום מדבר בעצם על אהבה, מוות, ובעיקר שאלות על העולם. אבל בסופו של דבר - התשובות לשאלות האלו שכריס מציג הרבה פעמים באלבום אינן מוחלטות, כשם האלבום
אני מקווה שנתתי תשובה מספקת

WhiteShadows

New member
בקשר לX&Y

התשובה היא מתוך ראיון... [הערות בסוגריים הם שלי] -מאיפה הגיע השם המיוחד הזה לאלבום X&Y? כריס: יש כמה סיבות,מצד אחד זה פשוט נראה קול, [גם אפל נשמע 'קול' אבל לא קוראים ככה לילדה שלך!!!], אבל זה גם מתיחס למתמטיקה וכולנו מתים על אלגברה [you do look like teachers] . באלגברה X&Y משמשים כדי לייצג ערכים שהם נעלמים. X יכול להיות 22 וגם 7. כל אחד בוחר מה להכניס שם. חוץ מזה יש גם את העניין שלכל דבר יש שני צדדים: X ו Y, חושך ואור, טוב ורע. נראה לי שהכל סובב סביב המתח בין הפכים, ולבסוף X&Y הם גם כמו גבר ואישה. לקוח מראיון שנערך איתם במעריב לנוער כשהאלבום יצא.. עכשיו הכל ברור

למעלה