שלום

masorti

New member
זו סמנטיקה...

רב א' מפרש כך, ורב ב' מפרש אחרת. בסופו של יום, מה שקובע עבורך הוא החלטת הרב (שאולי קלעה לכוונת האל ואולי לא).

avivbarnoy

New member
אם בסמנטיקה עסקינן

אז מבחינה סמנטית, אין העברת סמכות, שהרב יגיד מה שהוא חושב וזה בסדר. ההנחה היא שאדם שלמד את התורה, כמו אדם שלמד משפטים ונהיה שופט, ידע להבין מה ההלכה הנכונה בהתאם לרוח התקופה- זה לא רק עניין של פרשנות למקור, הסמכות היא גם להתאים לרוח הזמן...

masorti

New member
טעות...

פוסק הלכות הינו רב שהוסמך לכך (הסמכת "יורה יורה" אם איני טועה) בהליך פורמלי מוגדר היטב ולאחר הכשרה מוגדרת היטב. זה אכן בדיוק כמו במקרה של שופט. אלא ששופט מוסמך ע"י גוף ששואב את כוחו מהחלטת כנסת, ואילו רב מוסמך ע"י קבוצת רבנים שבעצמה הוסמכה ע"י קבוצה אחרת וכך הלאה עד להסמכה של יהושע ע"י משה. ברור שההסמכה כוללת גם התאמה לרוח הזמן. הדיון לא היה על זה, אלא על כך שההלכה מייצגת את מה שהרב החליט בתום לב שמייצג את דעת האל - כלומר: את אמירת הרב.

avivbarnoy

New member
הוא כמו בעל מקצוע מומחה

כמו שמכונאי יפרש לך את הרעשים באותו ויגיד לך מ צריך לתקן (כן אני יודע שהדוגמא בעתייתית כי הם כולם שקרנים) ככה הרב הוא בעל המקצוע שעוזר לך להבין את הכתוב בתורה.

masorti

New member
אתה יורה על העץ הלא נכון...

אני לא תוקף אותך בטענה החילונית בענין זה. אני מדבר על תפישתי התיאולוגית (שאולי אינה סטנדרטית). והנחת העבודה שלי היא שהרבנים פוסקים בתום לב. לא שכולם שקרנים.

avivbarnoy

New member
../images/Emo2.gif אני יורה? חס וחלילה

הכל ברוח טובה, למה לתקוף ולירות? :)

האלוהים שלך ../images/Emo188.gif

משום מה החלק שהכי קפץ אצלי בדברים שלך הוא "אני אוהב את האלוהים שלי". מבלי שהתכוונת הדגשת משהו שאני עצמי חושבת שהוא קיים - לכל אחד יש את האלוהים שלו (אלא אם כן הוא אינו מאמין שיש אלוהים)... גם לדתיים / חרדים יש את האלוהים שלהם והוא אפילו שונה אצל כל אחד מהם. משמע שכל אחד בוחר לו "אלוהים". כל "אחד" יכול להיות גם קהילה. בסופו של דבר האדם הוא זה שבוחר דרך חיים ומשמעות לחייו. אני רואה בפורום הזה עוד דרך לחיות כיהודי. סתם עניין של הגדרה ולכן אין לי בעיה עם ההגדרה של תפוז. אני גם חושבת שלפי ההגדרות מהסוג הזה ניתן למצוא גם הרבה "דתיים" שהם בעצם "מסורתיים" רק לא הגדירו את עצמם כך. אני החלטתי להעדיף להיות נטולת הגדרות, אבל הפורום הזה יכול להיות מעניין כשלעצמו כעוד דרך "אמצע" שלא היה לה ביטוי עד כה.

הכוונה היא... ../images/Emo3.gif

אני חי את האלוהים שלי דרך המעשים שלי והאמונות שלי. אני תמיד קורא לו "אלוהים שלי", כך אני מרגיש יותר קרוב אליו.
כמו שאת אומרת: "האמא שלי" או "האבא שלי"... כך אני אומר "האלוהים שלי" ואני מרגיש שהוא חלק ממני וכך יותר קל לאהוב אותו. גמאני מסכים לגבי ה"אמצע הזה שלא היה לה ביטוי עד כה..."
שבת שלום.

לומדים להכיר את אלוהים עם הזמן.

לאהוב את המצוות שהוא מצווה אלייך וכך את מכבדת אותו ואוהבת אותו בחזרה כאהבה ללא תנאים, כאהבה שלא תלויה בדבר. שבוע טוב.

bladesmaster

New member
רק על עצמי לספר ידעתי...

אני באופן אישי חושב שהנסיעה באוטו לביה"כ אינה אוקסימורון כפי שאת מציגה אותו. בעיני יש משמעות מיוחדת, "אלטרנטיבית" - אם תרצי, לעקרונות כמו שמירת שבת. יום השבת נבדל משאר הימים, ברוח, באווירה, בהווי שהוא "הווי של שבת"... נסיעה באוטו לא פוגעת בזה, בעיני (ובעיני רבים אחרים, על כך מצביעות העובדות). גם מצוות אחרות, כמו שמירת כשרות למשל, ניתנות לפרשנות דומה. יש המפרידים באדיקות בין החלק הבשרי לחלבי במטבח, וזה בבחינת כלל ברזל עבורם. אחרים יגידו - "די לי בקניית מוצרים כשרים במכולת". מה "נכון" יותר? אין נכון יותר. זו בעיני המהות של הפורום, ולכן הוא מצא חן בעיני והחלטתי לכתוב בו.

יפה כתבת

משמעות הפורום מבחינתי היא גם משהו לא מוחלט, משהו שאם מרבית העם היהודי יתבונן פנימה במודעות גבוהה, ימצא שמרבית העם היהודי שייכים לכאן. אף אחד מאיתנו לא יכול לקבוע מה "נכון" יותר ולכן יש כל כך הרבה "פנים" לעם היהודי. מסורתי הוא אדם שחשובה לו המסורת היהודית. כיצד ישמור על המסורת זו כבר החלטה אישית.

avivbarnoy

New member
הההיגיון שמאחורי זה:

הדת היום תופסת יותר ויותר מקום של 'מסורת' במובן של 'תרבות' ואצל אנשים אחרים היא מייצגת את המצפון. כמו שיש אנשים שבוחרים לשקר, אך לא לגנוב. לגנוב אך לא לרצוח וכו' אנשים שרואים הדת כ'דרך', בהלכה ש'מדריך לחיים' יכולים לבחור להם מה שמעניין אותם יותר ופחות... אדם שבוחר לנסוע לבית הכנסת באוטו יכול להיות דומה לאדם שמחליט לנסוע המהירות מופרזת הבייתה על מנת לא לאחר לאישה ולילדים שמחכים לו לארוחת הערב. אנשים רואים בדברים שונים כחשובים יותר ופחות, ואנשים שרואים בדת שלנו שמקבילה לתרבות, או אנשים שרואים בהלכה כ'דרך חיים' יכולים לבחור במה הם מאאמינים ובמה לא. עד לפני שנתיים בערך הייתה אופנה של ספרים בארה"ב ל'חיים טובים יותר'. האם אדם שקנה את הספר ובחר חלק מהדברים הרגיש דיסוננס כאשר לא ביצע את האחרים? אכן ישנם מקרים בהם אדם מסורתי יכול להרגיש דיסוננס ולהיכנס לדילמה עם עצמו, אך נשמרת לו הזכות להחליט לבד בסופו של דבר מה הוא מעדיףף ומה לא...

להיות מסורתי וההשלכות

זה באמת מוזר שיש אנשים שלא נוסעים בשבת אך רואים טלוויזיה, לא עלינו. נשאלת השאלה מדוע הם מקיימים דבר אחד ומצד שני מחללים באמצעות דבר אחר. כי הרי חוקי התורה קובעים מה מותר ומה אסור, וכן מה חייבים לקיים. או שמקיימים את התורה או שלא. מי שחי לפי חוקי התורה לא מוסיף ולא גורע מהם, אלא מקיים את מה שחייב. מי שרואה טלוויזיה בשבת, הוא מחלל שבת. לכן המסקנה היא שהוא לא מאמין בתורה כי הוא לא חי לפי החוקים והמשפטים שבתורה. כלומר המסורתיים לא נוסעים בשבת רק מכוח המסורת שנהוגה במשפחתם לא לנסוע בשבת, ולא מכוח היותם שומרי מצוות. התוצאה של ה"מסורתיות" היא שכל דור מקיים פחות ופחות מהדור שקדם לו, וזה מתבטא גם אצלך בכך שאת שומרת פחות מהורייך ה"פרימיטיביים". אצל שומרי התורה זה לא ככה. בניהם ממשיכים לקיים את כל החוקים. המצב הזה של אנשים שמקיימים חלק מהתורה מבלי שהם מאמינים במה שהם עושים הוא מצב שעדיף על פני חילול שבת טוטלי. התקווה היא שמה שהם מקיימים כיום יקרב אותם לקיום כל התורה.

lady h

New member
כמה הכללות בהודעה אחת...

"כל דור מקיים פחות ופחות מהדור שקדם לו"- ממש לא, אני מקיימת כל מה שהוריי חינכו אותי. לעומת זאת, אחי חזר בתשובה והוא דתי. "וזה מתבטא גם אצלך בכך שאת שומרת פחות מהורייך ה"פרימיטיביים". אצל שומרי התורה זה לא ככה. בניהם ממשיכים לקיים את כל החוקים" עדיך שאני לא אתחיל לפרט כמה ילדים של שומרי תורה ויהודים ח-ר-ד-י-ם חזרו בשאלה ולא ממשיכים לקיים את כל החוקים. אבקש שתקרא את תקנון הפורום ושים דגש על סעיף 2. שבת שלום.

אלירז ל

New member
מספר נקודות לתגובה

1. "איש באמונתו יחיה" - לא ככה? 2. איפה כתוב בתורה בפירוש שחור על גבי לבן שאסור לראות טלויזיה בשבת? אם אתה מוצא לי פסוק כזה שאומר את זה בפירוש - הרי אני אפסיק לראות טלויזיה בשבת לאלתר. 3. "כל דור מקיים פחות ופחות מהדור שקדם לו" - אני מגדיר עצמי מסורתי, כאשר הוריי מוגדרים גם הם מסורתיים - ואני שומר יותר מהם. מהפך אולי? 4. "הציונות מתה"? אתה באמת חושב ככה? שים לב שכל עוד אתה כותב בפורום באתר ישראלי בעברית בשרת אשר יושב במדינת ישראל - אני לא חושב שזו תמותת הציונות.... שתהיה לך שבת שלום

סינפלית

New member
היי אלירזהציטוט הוא לא 'איש באמונת

יחיה' אלא כתוב"צדיק באמונתו יחיה"סתם לידע כללי...אבל אני מאמינה שכל אחד יחיה את חייו כרצונו ...העיקר לעשות קצת נחת לבורא עולם בדרך.

למעלה