שלום

שלום ../images/Emo20.gif

שמי מיכל פרי . מלידה . אני לא אוהבת את שם משפחתי מכל מיני סיבות . חשבתי על : פלג / פלד / מגן , כשם חדש . אני בת 31 . מה דעתכם ? האם הייתם רוצים שאני אפרט מדוע אני מעוניינת לשנות את שמי ? שם נוסף שאני אוהבת הוא הולנדר או היילנדר וכל מה שנגמר ב- לנדר אך נראה לי שלא אאמץ את זה כרגע מסיבות שלי . תודה מיכל .

שלום מיכל

את יכולה לשנות שם משפחה ככל שתחפצי,מכיון ששם המשפחה הוא רק זיהוי ממשלתי,עסקי,וכדומה,ללא קשר לשם האדם הנתן לו בלידתו והמשייך אותו נשמתית.מה כן,אצל מפורסמים ונבחרי צבור(שרים וכדומה) זיהוים גם בשם משפחתם.לשנוי שם המשפחה אין שום משמעות לאדם רגיל.אם תכתבי את בעיותיך,וכן את שם אביך ואמך,אהיה לך יותר לעזר.

גל סופר

New member
הסתייגות קלה

אומנם נכון שחשיבות שם המשפחה היא כחשיבות קליפת השום, אך לעניות דעתי מאוד צורם להביט בזוג שבו לכל אחד מבני הזוג שם משפחה אחר. מניסיוני, הדבר יוצר חיכוכים- במודע וגם לא במודע.

../images/Emo8.gifאני לא מתחתנת כך שאין בעיה ...

(וגם אין לי בן זוג למען הסר ספק. ) דבר אחד שחשבתי עליו היה - האם יש לשמר / או לשנות את המספר הנומרולוגי הסופי . כלומר - פרי זה 2 . שביחד עם מיכל זה 3 . אבל כל זה נורא שכלתני ... אני מנסה פשוט לחוש מה הוא שם המשפחה שקורא לי . לרוב אני מרגישה שזה פלג . אבל יש תקופות שיותר מרגיש לי מגן . כמה מוזר ... נראה לי שפלג יותר מסתדר . השמות של הוריי הם צילה (צילי) ויוסף (ספי) . אחת הסיבות שאני רוצה לשנות את השם היא בגלל תחושת חוסר השייכות החזקה כל כך כלפי המשפחה , שבה אני תמיד הכבשה השחורה ונמאס לי כל כך . רוצה זהות משלי ולא רוצה את השם הזה שגם כל כך הרבה השתמשו בו כדי לפגוע בי , למשל כשהייתי ילדה והייתי מלאה וקראו לי "פרי הפרה" או "מיכל פריכס" ועוד . כל כך הרבה זיכרונות ומטענים צבורים בתוך השם הקטן והמסכן ( והלא כל כך יפה ...) הזה . מה עוד לומר ? תודה מיכל

עוד כמה ... ../images/Emo54.gif

אני קצת מופתעת ממה שאתם אומרים . ממה שידוע לי השילוב של האותיות והמספרים המסתכמים בסופם , כולם יחד , ביחד עם השם משפחה , הם שמעידים על המארג האנרגטי . כולם ביחד . לא חשבתי ששם המשפחה יכול להיות כל כך לא חשוב . זה מוזר ... כפי שאמרתי - למשל פלג - זה מספרים אחרים לגמרי . וזה אומר שמיכל פרי , במקום להיות 3 , יהיה (אם אני לא טועה בגימטריה ובחישובים) 6 . מה זה אומר ? ואולי זה דווקא טוב . אין לי מושג . בחזרה אליכם ... מיכל

גל סופר

New member
החשיבות שמייחסים לשם המשפחה

נובע מחשיבה מערבית מסוימת, שלא באמת הייתה קיימת בדורות הקודמים. אם אנחנו מדברים על תורת הסוד היהודית, הקבלה, הרי שמקובלים לא הזכירו לעולם "שמות משפחה", והדבר הכי דומה לשם המשפחה היה שמותיהם של ההורים. יש לא מעט אנשים, לדאבוני הרב, שטוענים כי הם נצמדים לחשיבה הקבלית-יהודית בדרכם, אך נותנים לשם המשפחה משקל כבד שאומנם קיים בארצות זרות, אך לא ביהדות באופן כללי. כמובן שלהתעלם מזה לחלוטין זה בעייתי, כי זה איזשהו מרכיב מייחס שיש לו חשיבות פסיכולוגית כלשהי [שלא תמיד ברורה, אגב]. אך לתת לו משקל כבד ב"מארג אנרגטי" [זהו מושג שנוי במחלוקת כשלעצמו] זוהי טעות אם הולכים על דרך היהדות. לשאלתך- האם שינוי שם המשפחה נובע רק מתוך הדחף של ניתוק, או שיש לו גוון אחר? כי אם הוא אכן כזה, הרי שהייתי מציע לך שלא להתעסק בזה עדיין כי זה יסיט את תשומת ליבך למקום לא רצוי. המקום אליו דווקא כן רצוי שתביטי הוא הקשר שלך עם משפחתך והאם את זקוקה לניתוק. אם כן, מדוע לך הניתוק? תקני אותי אם אני טועה, אך בכל עת יש לך האפשרות לקום ולעזוב.

למעלה