שלום

תרקדי

New member
שלום ../images/Emo140.gif

מריפרוף מהיר בפורום הזה, אני חייבת לציין שאתן מדהימות והדברים שאתן מכינות (ללקק את האצבעות ו.....את המסך). כל הכבוד לכן. לא יודעת אם ביקשו פה בעבר, אבל אם אפשר, אני אשמח למתכון (רצוי קל) של מרק חומוס. תודה.

Y A E L I 37

New member
ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

אין לי מתכון למרק חומוס , מיד יגיעו המנוסים וישמחו לעזור לך. נשמח לשתף ולהשתתף עמך. יעלי

timiהאחת

New member
מנהל
מרק חומוס

מתכון לא שלי. מצרכים: חבילה חומוס מושרית כל הלילה 10 שיני שום כתושות כף כמון חצי צרור כוסברה טרי כף אבקת מרק עוף אמיתי כפית שטוחה כורכום מלח, פלפל, דלעת לא חובה ההכנה: לסנן את המים של החומוס לשטוף ולשפוך לסיר, להוסיף את שאר המצרכים הנ"ל לקראת סוף הבישול להוסיף חתיכות דלעת כמה קוביות לא חובה, וכוסברה, ולאוהבי השום ניתן להוסיף עוד קצת. במידה ורוצים להעשיר את המרק ניתן להוסיף עצם מח ..בתיאבון ולבשל שעה וחצי שעתיים .

pirge

New member
ערב טוב תרקדי,ותודה רבה והנה מתכון

למרק חרירה שמכיל חומוס מרק" חרירה" זהבה אפרתי מרק עשיר בירקות וקטניות, מזין מאוד ויכול לשמש כארוחה בפני עצמה. מרק זה משמש כמנה עיקרית בארוחות המסיימות צומות, כמו צום תשעה באב ויום הכיפורים. מרק טעים ביותר ואהוב גם על מי שאינם חסידים של מרקים (כמו הבנות שלי...) פירוש השם אינו ידוע. יש גרסאות שונות למרק זה שמקורו במרוקו, והוא רווח גם בקרב ערביי מרוקו בצום הרמדאן. 1 בצל בינוני קצוץ, 1 גזר חתוך לקוביות, 2 קישואים חתוכים לקוביות, 2 עגבניות בשלות חתוכות, 6-7 עלי כרפס קצוצים (עלים וגבעולים,) 1.5 כוסות חומוס מבושל (אפשר מקופסה), 1 כוס עדשים שהושרו במים רותחים כשעה, מלח, פלפל שחור, 3 כפות שמן, מיץ מחצי לימון בינוני, 1 – 1/2 כוס אטריות דקות למרק (אפשר גם אטריות אורז), לא חובה, 8-10 כוסות מים. בסיר גדול מחממים את השמן ומאדים את הבצל הקצוץ. מוסיפים את הקישואים, את הגזר, העגבניות והסלרי ומאדים כשתי דקות נוספות. מסננים את העדשים ומוסיפים לסיר. מוסיפים את גרגרי החומוס ואת המים. מבשלים כשעה, או עד שהירקות והקטניות יתרככו. מרסקים במעבד מזון מחצית מהמרק (או יותר, לפי העדפה אישית) ומחזירים לסיר. מוסיפים מים לפי הצורך, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האטריות ומיץ הלימון.

pirge

New member
מרק ירקות עשיר טעמים

מרק ירקות עשיר מאד מאת:פירגה מטגנים בכף שמן זית בתוך סיר גדול בצל קצוץ ומזהיבים. מוסיפים לסיר: גזרים, קישואים,כרובית,כרוב,פטריות,תפוחי אדמה,בטטות,שורשי ירקות קולורבי,דלעת או דלורית. הכל בחתיכות גדולות גדולות. מוסיפים גם 2\1 1 כוסות חומוס מוכן. מטגנים ביחד ובוחשים כ-5 דקות. מוסיפים מים מלוא הסיר. מתבלים ב-2 כפות מרק עוף מלח, פלפל שחור קופסה רסק עגבניות כשהמרק מוכן, מוסיפים 3 כפות אורז ומבשלים עוד 20 דקות על אש קטנה. אפשר לחילופין לבשל אטריות דקות ולהגיש עם המרק ליד..... תהנו

למעלה