שלום

mAgIcAl UnIcOrN

New member
שלום../images/Emo140.gif

שלום! יש לי מספר שאלות שמטרידות אותי בזמן האחרון:
התחלתי להתעמק במאגיה בחצי שנה האחרונה(לא הגעתי עדיין ללמוד טכניקות כמו דמיון מודרך,מדיטציה וכו' אני לומדת בינתיים רק תאוריה) וחשבתי אם יש הגבלות בנושא.. זאת אומרת אם ניהול אורח חיים כמאג/מכשף סותר איזה שהם עיסוק בתחביבים אחרים,ערכים חברתיים כלשהם(לא דתיים) ,סגנון מוזיקה,לבוש או משהו אחר.ברור לי שלא כל המאגיים הם בעלי ערכים זהים בדיוק , מתנהגים וניראים אותו דבר אבל הייתי רוצה לדעת בכלליות אם העיסוק במאגיה מגביל לגבי תחומים אחרים שלא קשורים אליה .
עוד דבר האם אני צריכה להגדיר לעצמי מאגיה שהיא נכונה בעיניי כי נכון לעכשיו היחס שלי למאגיה הוא די דיכוטומי אם מתיחסים לחלוקה של מאגיה שחורה ולבנה הדברים די מעורפלים אצלי האם חשוב להגדיר לעצמי אידיאולוגיה משלי וכללי אתיקה משלי או שהכללי האתיקה ומה זה "מאגיה נכונה" מוחלטים כבר וזהים את כל המאגים?(ואני מודעת שיש במאגיה את חוק החזרה ואת זה שאסור להשפיע על ההחלטה החופשית של אדם אחר אבל מלבד זה וגם הדברים האלו האם הם חד משמעים?)
ועוד משהו מה כדאי ללמוד לפני מה כי ניראה לי יותר הגיוני ללמוד בנפרד כל מיני נושאים שקשורים וחשובים לעיסוק במאגיה במקום ללמוד "מאגיה" שזה בעצם כמו להגיד אני לומדת "רפואה" הכוונה שלי היא לפשט את הדברים וחלק אותם להרבה תתי נושאים ולסדר אותם רק שאני לא ממש יודעת מה צריך קודם ואני די לומדת בבלאגן.אם אפשר הייתי רוצה ממישהו שמבין עניין רשימה של נושאים שאני צריכה ללמוד ולהתעמק בהם בצורה מסודרת (גם בתאוריה וגם טכניקה) מקווה שלא סיבכתי מדי... ליאת

RainBird

New member
ברוכה הבאה- דבר ראשון הרשי לי לחזק את יידיך ולציין שאת בהחלט בדרך הנכונה. מכשף מתאים את המאגיה עבור עצמו או עצמה ומקבל הגבלות שנכונות לו עבור הזמן והשלב שבו הוא או היא לומדים. לדוגמא ישנה האמונה כי צמחונות מעלה את הרגישות לאנרגיות ומעלה את יכולת הראייה המיסטית. יש כאלו שירוצו להיות צמחוניים, ויש כאלו שיאמרו "לא. ממש לא" וזה שהם אוכלי בשר לא אומר בשום צורה שהיא שהם לא יתקדמו בדרך המאגית ויהפכו למכשפים מוצלחים בזכות עצמם. אישית, אני חושב שאם את לוקחת את הזמן היומי לאימונים ולקריאה על הנושא את לא צריכה להגביל את אורך החיים שלך בשום צורה אחרת. ואם את בוחרת להגביל אותו בגלל משהו שלמדת במהלך עבודתך המאגית (קיבלת מסר רוחני שאת צריכה להפסיק לעשן-לדוגמא) את יכולה לבחור ללכת לפיו או לא. זה תלוי אך ורק בך. שנית האחריות במאגיה היא עליך. המושגים מאגיה שחורה או לבנה מקובלים על חלק, וחלק רואים את המאגיה ככלי- ניתן לעשות בו דברים טובים או רעים, אבל בסופו של דבר, זו לא המאגיה ששחורה או לבנה, זו הכוונה שלך שמכוונת אותה למקום שבו היא נזקקת. לדוגמא, ישנו כישוף שהורג. יש אנשים שיגידו שהוא מאגיה אפלה ואין מקום בספר לחשים של מכשפה "טובה" באחד, ויש כאלו שיאמרו שזה נהדר כי ניתן למשל להשתמש בו על נסראללה או שאר צוררים, או פשוט כדי לסיים יסוריים של כלב שמחלתו מתקדמת ואינה ניתנת לריפוי. שוב, המוסר שלך הוא שלך בסופו של דבר, והוא עם הזמן יכיל גם את המאגיה. שלישית- לדעתי זה לא חכם עבור ההתחלה לעבוד על נושאים שונים במאגיה. צריך לדעתי ללכת צעד צעד בדרך שכוללת א. תרגילי ריכוז ומחשבה. ב. תרגילי וויזואליזציה ג. תרגילים עם האלמנטים השונים ד. לימוד איטי של איך המאגיה עובדת. לדעתי השאלות שאת שואלת ומה שעולה מהנושא יותר חשובות מכמה את זוכרת בעל פה ממסורת זו או אחרת, אפילו יותר חשובות אלו התשובות שלך לנושאים הללו. אנחנו כאן עבורך וברוכה הבאה- ארדן.

gwizard

New member
אוי אוי אוי

עכשיו תצטרך להיות נחמד לאנשים, איזה באסה
עכשיו ברצינות, תשובה מצויינת שבהחלט לא ציפיתי ממך.

neophile

New member
הסירי ספק מליבך

לדעתי בנוסף לדברים שארדן ציין יש לעסוק במודעות עצמית ופיתוח אישי על מנת שיהיו לך מטרות פראקטיות למימוש בעזרת מאגיה . לדעתי הדרך הראשונה היא ללמוד איך כל הדברים קשורים . כדי להסיר ספק מליבך.

RainBird

New member
אתה צודק כמובן ../images/Emo45.gif למרות שאני בהחלט רוצה לראות מישהו שלומד מאגיה בצורה מעמיקה מבלי לעסוק במודעות עצמית או פיתוח אישי.

mAgIcAl UnIcOrN

New member
ואיזה ספרים טובים יש שמכילים

תרגילים בריכוז ומחשבה וויזואליה ועוד.? אנגלית זו לא בעיה

RainBird

New member
יש במאמרים המלצות ספרים וגם ב"מאגיה עצות למתחילה" תתחילי שם. לרוב כל ספרי המתחילים מכילים את התרגילים האלו. אחד מצויין בעברית הוא "דרך הקסם" של רינה קסם.

gwizard

New member
מכיוון קצת אחר

אם את מעוניינת בתרגילים למתחילים אז את יכולה לעשות את קורס "מבוא למאגיה" בקמפוס של וויקה ישראל. http://campus.wicca-israel.com לא מתיימר להיות קורס מבוא שלם ורחב, אך למען הבסיס של הבסיס זה ממצא. הקורס חינמי ולא דורש ממך שום הוצאה נוספת למעט זמן, סבלנות ורצון להצליח.

neophile

New member
דמיון מודרך יצירתי \ אופיאל

נותן בסיס למאגיה טיקסית ,כולל תירגול טאטוות (tattwa) בתור אימון לדמיון ,טקס גירוש\זימון הפנטגרם ומערכת חוקים ברורה.

MetalSinagouge

New member
עד כדי כך?

אני מרגיש שאני מפספס מכלול שלם של ספרות אקולטיזם בעברית להתרפק עליה על הכורסא. צריך לבדוק.

neophile

New member
שנים כבר שהספר על המדפים

למרות שהוא לא מייחס עצמו למסורת ספציפית . הוא נשאר על הקונספט של "יצירת מציאות" כאשר הצלב הקבלי וטקס גירוש\זימון הפנטגרם הם אימונים...הוא רק אומר לעשות אותם ולא יותר מכך. הספר עצמו מאוד קצר ולעניין .

MetalSinagouge

New member
קראתי קצת על אופיאל הזה..

נשמע מעניין. 'אימונים' הכוונה שהוא לא משלב אותם בטקס? אני קראתי פעם בפורום דמיון מודרך על דוגמא ממש מעניינת שדי קשורה לעניין והיא מסתכמת כך: כשאדם נמצא בחדר חשוך ומישהו מדליק את האור בחדרו בפתאומיות, "השוק" הזה בגלל שהאישונים רחבים למען הסתגלות בסביבה חשובה הוא יחסית 'קשה'. לעומת זאת אם אדם אחר מדליק את האור, אבל מודיע על כך לאדם שישב בחדר, סביר שאותו שוק לא יהיה קשה כ"כ, כי האישונים הצטמצמו מעט, כדי להתכונן "לחלוף כמות האור". גרם לי לתהות על מהות הויזואליזציה באופן כללי. ljs, מצאתי את הספר בכמה אתרים, אחד מהם הוא סטימצקי, (אבל משום מה לסטימצקי יש נטייה להתעלם לגמרי מהוספת פרטים רלוונטיים בכל הקשור לספרים שהם לא קוד דה- וינצ'י או הנזיר שמכר את הפרארי שלו).

neophile

New member
הכוונה היא

שהוא לא אומר מה אתה אמור להרגיש ,הוא פשוט ממליץ אל התרגילים בתור אימון לדמיון מודרך יצירתי , שאם תתרגל אותם בקביעות, בנוסף למדיטציה על הטטוות כל שאר החוקים שיעבדו בספר יעבדו הרבה יותר טוב . אפשר לומר שהוא מלמד איך לפתוח מעגל בלי להגדיר את זה ככה . יש לו עוד ספר שלא תורגם לעברית לפי מיטב ידיעתי על מסע אסטרלי .

MetalSinagouge

New member
כן שמעתי עליו גם..

שיבחו אותו על ההפרדה בין מסע אסטרלי, את'רי וכו'. אחת הביקורות האחרות, לעומת זאת, האשימה את ספר הדמיון המודרך בתור משהו לא ברור והתלוננה על העובדה שצריך להתפלל לכל מיני "גבריאל ורפאל" :) מצד אחד, לא לגלות מה אדם אמור להרגיש במקרים מסויימים בכל התחום הזה זה די חיוני כדי שאדם לא ישלה את עצמו. כמו שאני עושה לאחרונה :\

neophile

New member
רוצה להרחיב?

טקס זימון\גירוש הפנטגרם נועד להיות מתורגל על יבש וכשכל התנועות כבר ברורות לך וכל מה שצריך להדהד ברורים, אתה יכול להתקדם לשלב הבא של הטקס . לפני שתנהג על מכונית מירוץ , אתה תלמד נהיגה. אני חושב שאפשר לשנות את הטקס , זה גם רשום במאמר ש"אחר" פרסם בדף המאמרים . משלה את עצמך? אל תדאג יש כאן לא מעט אנשים בפורום(ובכלל) שמשלים את עצמם על בסיס קבוע, הם אפילו מצאו לזה שם נחמד. אתה רוצה להרחיב בנושא? השיר הזה עלה לי ללב
Mark my words please believe my soul lives on" Please don't worry now that I have gone I've gone beyond to see the truth When you know that your time is close at hand maybe then you'll begin to understand Life down there is just a strange illusion." Yeah, yeah, yeah, Hallowed be thy name Yeah, yeah, yeah, Hallowed be thy name​

MetalSinagouge

New member
כן, הנה:

אני בעיצומו של הספר Modern Sex Magick/D.M. Kraig, בין השאר הסופר הציג שם תאוריות מאגיות, והוא הרבה להשתמש במושג הידוע "אנרגיה". מאיך שהוא הסביר את זה דווקא הצלחתי להתחבר למושג בהקשר המאגי, כי זה הזכיר לי את כל הקטע עם הKIA והCHAOS. התרגיל הראשון הוא אחד שמצאתי בדי הרבה מקומות בעלי אוריינטציה ויקנית שכזו, בכל אופן: יש לשפשף את הידיים ואז להרחיק אותם. לאחר מכן הוא כותב לנסות להחזיק את הידיים מרחקים משתנים ואז הוא אומר\שואל "נכון שיש הרגשה כאילו הידיים נמשכות זו אל זו?". זה מרגיש קצת כמו אוטוסוגסטיה. בכל אופן, רק היום אחרי שתפסתי את התרגיל יכולתי להעיד על תפיסה של איזושהי הרגשה. חוויתי את אפקט "המיגנוט" חלש מס' פעמים, וכמובן שיש את העקצוצים המוזכרים בכל מקום. בגלל זה תהיתי האם אני משלה את עצמי, וגם אם כן, האם אוכל ליצור אשלייה חזקה מספיק, כדי לבצע עם הכביכול עובדה שיש בתוכי אנרגיה 'אחרת' את הריטואלים המסויימים. לקראת ערב תופעת המיגנוט נעלמה :\

למעלה