שלום

תרקדי

New member
שלום ../images/Emo140.gif

חזרתי (אתמול) מארה"ב, וכשהייתי שם, ראיתי כמה דברים שעניינו אותי ורציתי לשאול לגביהם. ביקרתי בגן החיות של "ברונקס" ויש שם מבנה שמוקדש לזוחלים. 1. לגבי נחש פיתון. היה שם נחש מאוד גדול (גודל שראיתי בטלוויזיה רק אצל נחשי אנקונדה) - איך נחש מגיע לגודל כזה? אני רואה כאן בפורום אנשים שמגדלים פיתונים ואני בטוחה שהם לא מגיעים לגודל הזה. איזה סוג פיתון מגיע לגודל הזה? ומעניין אותי לדעת גם מה הנחש הזה אוכל? 2. יונתן, חשבתי עליך כשהייתי שם, כיוון שבאחת התצוגות, היה נחש ירוק ודק, שמאוד הזכיר את הנחש המעופף ששאלתי אותך פעם אודותיו. רציתי לדעת אם יכול להיות שהם הכניסו נחש כזה לכלוב (או טרריום - כמו שראיתי שאתם קוראים לו). אם כן, איך הנחש עף ומקיים חיים "רגילים?" 3. שאלה אחרונה לגבי נחש הקוברה. היו שם שני סוגים שאחד מהם הוא קוברה ושני - KING מה ההבדל? האם ההבדל הוא בארס או במידת התוקפנות? תודה :)

dreaming h

New member
../images/Emo13.gif היי אורטל

נחמד לראות שאת עדיין מבקרת כאן, ולפני כל התשובות לכל השאלות, איך היה הביקור בחלק של הזוחלים? בהתחשב לעובדה שהגעת לפורום מפוחדת למדי?

תרקדי

New member
היי, היי ../images/Emo13.gif

אני עדיין מאוד מפחדת. מה זה מאוד מפחדת???? מתה מפחד, אבל גם מאוד מתעניינת. (מתעניינת חיצונית - לא רוצה שם מגע או קירבה לנחשים - רק לראות בטלוויזיה או בתצוגה - שגם שם, אגב, הייתי קצת מבוהלת).

תרקדי

New member
אגב,

בתצוגה של הקוברות, אחד הילדים דפק על זכוכית הכלוב, בתקווה שהנחש יפנה אליו מבט. הילד דופק ודופק עד שעינייו קלטו את השלט הבא: "נא לא לדפוק על הזכוכית! לא היית רוצה לדעת ולהרגיש מה יקרה אם הזכוכית תשבר, נכון?" מצד אחד זה הצחיק אותי, מצד שני, ואם כבר אני כאן אז עוד שאלה, מדוע לא מכניסים את הנחשים, במיוחד את אלו הארסיים, לזכוכית אטומה או כפולה?

naja

New member
יכול להיות שהזכוכית מחוסמת.

קרוב לודאי שהשלט לא נועד כדי שלא ישברו את הזכוכית אלא כדי שלא יפריעו לנחשים.

naja

New member
כמה תשובות.

1. יש כמה מיני פיתונים שגדלים לגודל עצום. הנפוצים שבהם הם הפיתון המרושת והפיתון הבורמזי. הם מגיעים לגודל הזה אחרי שנים רבות של אכילה. חלק מחברי הפורום מגדלים את הנחשים האלה. בד"כ כשהם מגיעים לאורך מסויים כבר קשה לגדל אותם והם מועברים הלאה. הם ניזונים בבגרותם מארנבות, תרנגולות, עיזים וחזירים צעירים. במזרח הרחוק מאכילים אותם גם בכלבים. 2. הנחש המעופף-הוא לא ממש עף. זה נחש שחי על עצים והוא דואה מענף גבוה לנמוך ע"י קפיצה למטה ופריסת הצלעות. רצוי לגדל אותו בטרריום עם הרבה ענפים ולא בטרריום "קרקעי". 3.קוברות-יש לא מעט מינים. הKING COBRA זו הקוברה המלכותית-הנחש הארסי הארוך ביותר. ניזונה מנחשים אחרים ולכן נקראת KING.

ברוכה השבה../images/Emo65.gif

בברונקס יש תצוגת זוחלים מדהימה! יצא לי לבקר שם פעמיים או שלוש וככל שאתה מתבגר אתה מתלהב ממנה יותר. בכלל יש להם גן חיות מדהים בעיקר בזכות אולמות התצוגה הסגורים. אחרי שNAJA הגיב לא נשאר לי הרבה מה לענות
מלבד לתת לך קישור לנחש הירוק שראית והזכיר לך את הנחש המעופף שראית בטלויזיה. שמו של הנחש הירוק הוא "כרכן ירוק אדום זנב" וגם הוא כמו הנחש המעופף מגיע מאסיה. עד כמה שזכור לי אפשר לראות אותו שם בכמה תצוגות שונות (הוא פופלארי שם). את הפיתונים המרושתים וגם את האנקונדות הירוקות שיש להם בתצוגה הם מאכילים בחזירים קטנים. לפני בערך 3 שנים נפטרה להם הפיתונה המרושתת הענקית שהייתה הנחשה הארוכה ביותר בשבי, באורך של שבעה מטרים וחצי אם זכרוני אינו מטעני. שתי הקוברות שיש להם בתצוגה ממה שאני זוכר הן קינג קוברה וקוברת טבעות מצרית (Naja annulifera annulifera) שהיא אחת הקוברות היותר גדולות שיש. בקשר לזכוכיות של הכלובי תצוגה, אני בחיים לא שמעתי על בעיה שמישהו שבר זכוכית בתצוגה, ובמקרה ומישהו כן ישבור אז מגיע לו לחטוף!

איתי נ

New member
אז מאיפה הגיע הרעיון ל..

ג'יי. קיי. רולינג (המחברת של ספרי הארי פוטר) ? נחשים מאחורי זגוגית תמיד מתחברים אצלי לסצינה ההיא.

למעלה