שלום

Lilach BS

New member
שלום ../images/Emo140.gif

שלום, אני לילך, לאחרונה טיפה נחשפתי למוזיקת ג'אז. אני מנגנת על פסנתר (רק התחלתי) ונורא התלהבתי מג'אז על פסנתר, בעיקר מנגינות עם פסנתר, אבל גם שירה עם ליווי פסנתר (או ההפך) עם שירה אהבתי. בעיקרון אני מבינה כלום ועוד כלום בג'אז ובטח באמנים של ג'אז, אז הבקשה שלי היא שתמליצו לי על יצירות אהובות, אמנים אהובים שלכם, או אמנים שאתם יודעים שמתאימים למה שתיארתי בערך. סליחה על הסירבול של ההודעה, אבל בכל מקרה, תודה לכל המגיבים

LBA33

New member
המלצה חמה!

אני רוצה להמליץ לך על אוסקר פטרסון. הוא פסנתרן שאולי בגללו נמשכתי כל כך לגאז. ב.גאז זה רגש! ואם את מתלהבת מזה בהתחלה, יופי! זה אולי אומר שזה הכיוון שלך. המון בהצלחה!

Lilach BS

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אני אשמע אותו ואגיד מה דעתי בהמשך...

MajorWinters

New member
שתי המלצות

Chick Corea הוא אחד מפסנתרני הג'אז הנחשבים כיום. היצירה המפורסמת ביותר שלו היא Spain, והיא מופיעה באלבום Light as a Feather. אני ממליץ לך גם על האלבום Friends, שמוכר פחות, אבל לדעתי טוב בהרבה. בכל מקרה נסי את שניהם. יוני רכטר. הוא לא לגמרי ג'אז. הוא בעיקר Soft Rock. אבל יש בו המון נגיעות ג'אז, ואווירת ג'אז. את בטח מכירה את השם, ואולי גם יצירות מוכרות כמו "עטור מצחך", "דמעות של מלאכים"... אבל שווה קצת להפתח לאומן הזה. נסי את האלבום "התכוונות" שיש בו לדעתי המון ג'אז. כדאי.

Lilach BS

New member
יוני רכטר מכירה

ואוהבת, אבל הוא לא ממש ג'אז ממה שזכור לי, אבל לא יודעת... ואת השני אני אשמע ואגיד מה דעתי
ממש תודה

LBA33

New member
לא לציקוריאה

ציקוריאה אחד מהפסנתרנים הגאונים באמת שיש לו גם קשר חזק לישראל, אבל אני חושב שהמלודיות שלו יותר מידי מורכבות בישביל מתחילים, גם אני ליפעמים מיתקשה להבין אותו. לגבי יוני רכטר, הדיסק האחרון שלו-"עוד סיפור" הוא אלבום גאז מעולה בעיני, יש שם כמה קטעים ניפלאים של אלי דגיברי. וגם בכבש ה16 יש המון ניגעות של גאז

למעלה