שלום

שלום../images/Emo140.gif

אני בת 18 כבר מספר חודשים ויש לי פטור מהצבא. שנה שעברה חשבתי על לעשות שירות לאומי אבל קיבלתי את הפטור רק במאי אז וויתרתי על העניין. במקום זה התחלתי להשלים ולשפר בגרויות כי אין לי תעודת בגרות ואני רוצה לאחר מכן ללמוד באוניברסיטה. אני רוצה עכשיו להירשם לשירות לאומי ולהתחיל בספטמבר הבא אבל יש לי בעיה ואולי תוכלו לעזור לי. עשיתי רק מספר קטן של בגרויות, בקרוב אני ניגשת למספר בגרויות נוספות ובסמסטר הבא על פי התכנון אני ניגשת לעוד בגרויות וגם לפסיכומטרי אם אני אצליח להשלים הכל ולקבל ציונים טובים ולעשות פסיכומטרי אני רוצה לנסות להתקבל לאוניברסיטה במידה וזה לא ילך והציונים לא יהיו מספיק טובים או שאני לא אעמוד בעומס של להשלים כמעט את כל הבגרויות+פסיכומטרי בשנה אחת אני ארצה לעשות שירות לאומי ואולי במהלך השירות להשלים את שאר הבגרויות (הכל אני עושה באופן אקסטרני) הבעיה היא שאני עדיין לא יודעת במאה אחוז מה יהיה וייקחו כמה חודשים עד שאדע אני רוצה להתחיל תהליך הרשמה לשלומית ואין לי בעיה לשלם דמי הרשמה ולהתחיל לעבור ראיונות ומיונים רק כדי שהאופציה הזו תהיה לי פתוחה - שאני לא אראה כשיתקרבו הבגרויות של מועד קיץ שאני לא יכולה לעשות את כולן ואז בעצם אני אהיה "תקועה" לעוד שנה בלי להתחיל ללמוד ובלי לעשות ש"ל השאלה האם אני באמת יכולה להתחיל מיונים ולעבור ראיונות ולהשתבץ למקום מסויים ואז לבוא אליהם ביולי חודשיים לפני שאני אמורה להתחיל ולומר שבסוף אני לא יכולה לעשוצ ש"ל כי מקבלים אותי ללימודים באוניברסיטה זה גם מרגיש לי לא נעים לעשות דבר כזה והשאלה האם זה בכלל אפשרי או שברגע שאני מתחילה מיונים ומשתבצת למקום מסויים אני מחוייבת עד הסוף...

גווניבר

New member
שלום לך!

אם רוב הסיכויים שאת תלכי ללמוד באוניברסיטה, זה לא הוגן להירשם למקום שירות ולתפוס מקום של בת אחרת. שקלת לעשות שירות לאומי ולשלב זאת עם לימודים חלקיים באוניברסיטה (יש מקומות שירות שמסיימים ב-3:30, וקורסים עד 8:00 בערב)? כך תוכלי גם לתרום לעצמך וגם לחברה. תלמדי להכיר את המערכת האוניברסיטאית, למבנה של השיעורים והעבודות. בשנה שלאחר מכן תוכלי ללמוד תוכנית מלאה ויהיה לך את הניסיון של השנה הזאת. אני למדתי לימודים חלקיים, ונהנתי מאוד מהשילוב של עשייה אידיאולוגית ופיתוח האינטלקט. את מוזמנת לפנות אלי במסרים.

למעלה