שלום

LeeLoo1

New member
שלום ../images/Emo140.gif

חדשה בפורום אבל קוראת סמויה כבר הרבה זמן. רציתי להתייעץ אתכן על התנהגות הבן שלי בפרידה בבוקר וכן המצב רוח שלו שחוזרים מן הגן. עילי הוא לא ילד קשה, הוא ילד קל שאוהב חברה ולדים, לא מעדיף ידיים ומאוד עצמאי. היום הוא בן שנה ו- 3 חודשים ובזמן האחרון, בערך חודשיים אחרונים הוא בוכה כל בוקר שמגיעים לגן ולא רוצה ללכת לגננת או לבעלה, שזה מוזר לי קצת משום שעילי תמיד אהב ללכת לגן ותמיד לא התייחס אלי בכלל... חייבת לציין שלפני חודש וחצי היינו שבוע בנופש ביחד, אז אני מבינה שיכולים להיווצר קשיי התאקלמות אחרי שבוע שלם עם אבא ואמא, אבל הם אמורים לעבור מתי שהוא, לא? כשאני באה לאסוף אותו הוא רץ אלי ומסמן לי ללכת ואם אני נכנסת למטבח כדי לשטוף לו פנים הוא מתעצבן... כאילו רומז לי שלאני לא יעיז להוריד אותו מהידיים ושהוא רוצה ללכת!!!! אני לא רוצה להכניס לעצמי "סרטים" בראש, אבל העובדה היא שלוקח לו זמן להתאושש מהגן ולהכנס ל"מוד" של רגיעת בית. חוץ מזה יש הרבה דברים בגן שאני לא אוהבת, הוא לא בטיחותי בכלל, השער לא נעול הרמטי, הוא מאוד קטן מה שלא שמתי לב אליו שהכנסתי את עילי בגיל 9 חודשים. זה היה גן חדש ללא חופשות בכלל אם גננת שהרשימה אותי בדיבורים. וגם היו מעט ילדים..... שהיה שיקול קריטי בגיל 9 חודשים. היום נראה לי שכולם אחד על השני. היא רוצה שיהיו 20 ילד עם 4 מבוגרים, מה שנשמע בסדר אבל....... אחד מהמבוגרים הוא בעלה שעושה את הארוחות ומנקה... ואחד מהמבוגרים הולך ב- 13:00. אני כל הזמן חושבת מה יהיה בחורף???? כולם סגורים שם.... ועוד דבר גילתי על הגננת שהיא צורחת על הילדים! ביום שישי חברה שלי שגם בגן הזה שמעה אותה מבחוץ צורחת על אחד הילדים שבכה "די, די, כמה אפשר לבכות" וכל הגן השתתק בעקבות הצרחה. היא עייפה קצת... כבר 35 שנה גננת... והנסיון שיש לה זה להיות גננת עם עוד סייעת על 35 ילד!!!! שבדיעבד מוכיח למה היא כזו רס"רית... וגם האוכל הוא קנוי: קבבים, נקניקיות- שהופסקו אחרי המקרה, אורז ופתיתים... ולפעמים טבעות עוף... השורה התחתונה שרשמתי את עילי לגן חדש ונעים, עם 2 גננות צעירות ואנרגטיות שגם להן יש ילדים קטנים.. אם ארוחות חמות וחוגים נחמדים... יש לי להעביר עוד חודשיים בגן המדובר.... איך אני יעבור את זה??? המזל שלי הוא שהסייעת של הקטנים היא חמה וטובה ואיתם עד הצהריים ובצהריים מצטרפת חומד של בחורה, צעירה ואנרגטית!אה, ועוד דבר, הם אוכלים מאותה כפית..... בצהריים ובבוקר, מעבירים את הכפית מילד לילד.... זהו, שפכתי את ליבי, ומי שהגיע עד הלום, אשמח לשמוע דעות, בעיקר לגבי הבכי של עילי בבוקר.....

mishtal

New member
תשמעי, אני לא רוצה להלחיץ

אבל התאור שלך נשמע די מזעזע. האם יש לך אפשרות להעביר את הילד כבר עכשיו לגן החדש? אני יודעת שאצלנו התקבלו לאחרונה שני ילדים חדשים שימשיכו בשנה הבאה. לא נראה לי שתוכלי לשפר את המצב חודש וחצי לפני הסוף. מצטערת שאני נשמעת פסימית אבל אין לי פתרונות אלא לעבור לגן נורמלי.

LeeLoo1

New member
אז זהו שאין לי אופציה אחרת....

אין מקום כרגע בגן החדש... צירפו ילד אחד אבל בהסכמת כל ההורים הוא הילד ה- 16 ולא נראה לי שההורים יסכימו לעוד ילד... זו הרי קבוצה של 15 ילדים.... אני בספטמבר יעביר אותו, ובאמת זה לא כל כך נורא כמו שזה נשמע... נכון זה לא אידיאלי אבל הם ממש בסדר.... אבל לא הייתי רוצה שהיא תהיה הגננת של הילד שלי... ולכן אני מעבירה אותו גן ויש שם גננת רגועה וחייכנית... ואני שמחה שהילד שלי בטיפול הסייעת המקסימה עד 13:00 שהיא חולה עליו ומרעיפה עליו חום ואהבה וגם מגיעה עוד עוזרת שיצרתי איתה קשר טוב, שזה יהיה לטובתי אני מקווה.....

לאה_מ

New member
ומה עם להוציא אותו ל"חופש גדול"

ולמצוא מישהי שתשמור עליו עכשיו במסגרת הביתית? אני, אגב, עשיתי משהו דומה עם הבכור שלי - אבל לא הוצאתי אותו מהגן, פשוט היה לי פער של חודשיים בין העזיבה של המטפלת לכניסה המיועדת לגן - תליתי מודעות בסמינרים לגננות (שנמצאים בחופשה ביולי-אוגוסט), ומצאתי בחורה מקסימה ואנרגטית, שהיתה איתו בחודשיים האלה. עלה קצת יותר מהגן, אבל היה בהחלט שווה.

LeeLoo1

New member
אני בדילמה לגבי זה....

אני לא רוצה לנתק אותו מהשגרה שלו כרגע... אני יודעת שהוא אוכל טוב ויושן טוב ויודע שיוצאים מהבית והולכים לגן, עכשיו פתאום להשאיר אותו בבית???

אפרתש

New member
השגרה טובה לו?

לאכול טוב ולישון טוב אני מאמינה שהוא יוכל גם בבית. אשפר לפעמים לשנות את השיגרה. בפרט אם את חושבת שהשגרה לא טובה לילד.

תני תן

New member
אם יש לך

אפשרות לסידור אחר למשך החודשיים האלו ,כדאי מאוד לעשות זאת. לפי התאור שלך ,הגן הזה ממש לא מתנהל נכון

אפרתש

New member
על הגן הזה, והגן החדש

דווקא הבכי בבוקר לא אומר שרע לילד בגן. מה שאותי מטריד יותר זה הקושי שלו לחזור לרוגע של הבית אחרי הגן. אני מבינה שהוא חושש כשאת נכנסת לגן כי הוא רוצה כבר ללכת, צריך לדעת בוודאות שאכן הולכים הביתה והוא לא נפרד ממך. אבל למה הוא לא נרגע מיד כשאתם יוצאים משטח הגן? מתי הוא "חוזר לעצמו"? על סמך תיאורך אני לא יודעת אם הגן נורא או לא, אני כן ממליצה לך לבדוק טוב טוב את הגן של שנה הבאה. העובדה שהן צעירות ויש להן ילדים משלהן לא מהווה אינדיקציה מספקת שזהו גן טוב. כנ"ל החוגים. יש חוגים שמהווים סיוט לילדים.

לשים לב!!!

לצערי הייתי במצב הזה וגם הבן שלי היה חוזר מאוד עצבני וככה סבלנו גם בבית עד שהוצאתי אותו מהמסגרת בה הוא היה ואז חזר לי הביתה ילד רגוע שפנוי למשחק וללמידה חשוב לי לציין שבהתחלה המטפלת הייתה מקסימה וגם הילד אבל מאז היא הכניסה עוד שלושה ילדים מה שכנראה הגביר את הלחץ עליה. חוגים זה דבר חשוב אך היום בכל גן/משפחתון איכותי מתקימיים חוגים יש כאלה שבבוקר ויש שדוגלים במפגש משותף עם ההורים. ככה הילד יוצר חוויה עם ההורה זה תורם רבות לקשר בינהם ולבטחון העצמי לבני יש כרגע מסגרת מקסימה ולקח לו זמן להתרגל אלייה אבל הוא ילד מאושר חשוב: ילדים נולדים עם טמפרמנט (עצבנים/אדישים/סתגלתנים ועוד...) קל לראות מתי הילד לא מאושר במסגרת הקיימת צריך רק לשים לב...

LeeLoo1

New member
לגבי הגן החדש

יש לי המלצות חמות עליו. התקשרתי להורים וכן גם שכנה שלי שמה את הילדה שלה שם... הם עזבו עכשיו לארה"ב והיא כתבה ל 2 הגננות שיר מקסים שאת קוראת אותו ובא לך לבכות.... היחסים בין הגננות להורים מצויינים וכל הורה שהתקשרתי רק משבח ויש שם הרבה אחים... מה שאומר רק טובות על הגן... אני מאמינה בא ובאתי באמצע היום ואני גם יגיע וראיתי את הגננת במצב הכי גרוע של סוף היום וילדים חסרי סבלנות והיא דיברה בנועם לילדים והאווירה היתה נראית כייפית. אגב, החוגים הם: ריטמוסיקה- מה שהילדים מאוד אוהבים, הייתי שם במהלך החוג. חוג חיות/טבע וחוג התעמלות לגיל הרך... נראה לי אחלה. לגבי הגן השני זו שאלה טובה, למה יש שקט? הם מפחדים מהגננת? אם כאלו צעקות גם אני הייתי מפחדת.... אני חושבת שבמהלך היום טוב לעילי משום שהוא עם הילדים ועם הסייעת שהוא אוהב, אבל אני בטוחה שהוא לא אוהב את הגננת ואת בעלה, אני יכולה לזהות את המבט שלו שהוא מסתכל על מישהו... אומנם קטן קטן אבל מבטים אומרים הכל!!! וגם לא לרצות לבוא אליהם לידיים???? ולמה הוא לא נרגע???? זו שאלה טובה! כל הדרך הביתה הוא רוטן......

למעלה