שלום../images/Emo140.gif
אני חדשה כאן...ושמחה לראות המון שמות מוכרים וחביבים
אני אורנה, אמא של לירי, בת אוטוטו 5 חודשים. לא חזרתי לעבוד אחרי חופשת הלידה, ואני בבית עם לירי המקסימה שלי. היא ילדה טובה ומפותחת היטב, אבל אני שמה לב שהיא הרבה פחות "עצמאית" מילדות בנות גילה של חברותיי. היא הרבה יותר בידיים, חייבת לראות אותי כל הזמן (כשאני הולכת למשל לשירותים היא מיד בוכה), לא משחקת לבד יותר מכמה דקות, אבל אם אנחנו משחקים איתה ומעסיקים אותה ממשיכה לשחק בהנאה. ילדות בנות גילה שאני מכירה ש"הולכות" למשפחתונים מעסיקות עצמן זמן רב יותר, פחות מקטרות כשהן לא בידיים. האם באמת יש קשר, או שזו יד המקרה וזה פשוט אופי שונה של ילדים? בעקרון אין לי בעיה לספק ללירי כל מה שהיא צריכה (אבל אני חייבת לעשות פיפי לפעמים...)אבל לפעמים ממש קשה לי...ימים שלמים אני לא מספיקה כלום. לאחרונה אני מנסה לא "לבדר" אותה, אלא פשוט לקחת אותה במנשא/טיולון/טרמפולינה למטבח/אמבטיה וכו' ולהסביר לה בשמן שאני מבשלת ומכבסת מה בדיוק אני עושה, לפעמים זה עוזר. האם באמת ילדים במסגרות כמו משפחתון מסגלים (מכורח המציאות) עצמאות יותר מוקדם מילדים שנמתאים עם מטפל אחד על אחד? האם זה טוב או רע בטווח הארוך? מקווה שהתכוונתן לכזה גיל רך...
תודה!
אני חדשה כאן...ושמחה לראות המון שמות מוכרים וחביבים