שלום

שלום ../images/Emo140.gif

פרופ' גדעון ביגר ביקש מאיתנו בקורס "גבולות ארץ ישראל" לבחור גבול ולסקור אותו. בחרתי את גבול הצפון, (בהתמקדות על לבנון ושאלת המים). הוא ביקש לציין כיצד מוצג הגבול והאם הוא פתוח או סגור. מה דעתכם? מה ז"א גבול פתוח או סגור? תודה, מיטל.

shagam11

New member
../images/Emo5.gifאין לי מושג... אבל מההכרות שלי

עם פרופ' ביגר, שזו העת להחמיא לו על הרצאות מרתקות, אני בטוח שהוא הסביר מושגים אלה במהלך הקורס. עצתי לך - לשאול סטודנטים מהקורס. כבוגר החוג ב"יד-אבנר" שיודע עד כמה יכול לעזור פורום כזה, אוכל לומר לך שאם סטודנטים נוספים היו יודעים על קיומו של פורום זה, יתכן ושאלתך הייתה נענית תוך זמן קצר. לכן, אודה לך אם תיידעי את חברייך/חברותייך לספסל הלימודים אודות הפורום. אשמח לעזור לך ולשאר הסטודנטים בחוג בכל שאלה, חומר מהקורסים השונים, עבודות וכו'. ביי

אוי ../images/Emo7.gif תודה. אני כל כך לא יודעת

איך אמורה להיראות עבודה בגיאוגרפיה. זה קורס פנורמי שלי, ואני לא מכירה משם אף אחד, מה גם שחצי מהמשתתפים היו פנסיונרים.. תודה.

שי גנדל

New member
נסיון ל-../images/Emo101.gif

אין לי מושג בתחום, אבל את יכולה לגשת לספריית ג"ג ולחפש (גם בסיוע הספרנית) ספרים ומאמרים בנושא ג"ג מדינית או פוליטית. שם אולי תמצאי מושגים. ומתוך נסיון, אפשר תמיד למצוא עוד מישהו/י ש"נפל בטעות" לקורס, להתחיל לדבר, לגשת יחד למרצה ולא צריכה להיות שום בעייה.

משוש30

New member
מחשבה: נשמע לי שגבול פתוח הוא

גבול כמו באירופה שאין בעיה לעבור מארץ לארץ בלי בדיקה. גבול סגור יכול להיות או גבול שחייבים בדיקה ואישור של המדינות לצאת ולהיכנס דרכו או גבול של מדינה עוינת שלא חוצים אותו ברב המקרים...

תודה רבה לכם. אז בעצם...

יש לנו גבול סגור עם סוריה ולבנון. כן, זה הגיוני ונזכרתי שאכן זה מה שהוא הסביר. חג שמח. מיטל.

למעלה