שלום

shant

New member
שלום ../images/Emo140.gif

הנה גיליתי את הפורום החמוד הזה
אני זקוקה להתייעצות בנוגע לסידור הדירה (מצורף שרטוט): הדירה היא דירה קטנה של חדר אחד, שמהווה חלק מיחידה שדומה למעונות (מה שמפריד את חדר האמבטיה, שנמצא בסוף המסדרון). עקב התנאים, יכולת סידור הדברים הוא מוגבל מאוד, כפי שוודאי אתם מבינים. אני יודעת שהדבר החשוב ביותר גם בפנג שוואי וגם בחיים בכלל הוא להרגיש נוח בסביבה שלנו, וזה מה שניסיתי לעשות בדירה. סידור הרהיטים כרגע "עובר" על "חוקי" הפנג שוואי, ואני רוצה להתייעץ איתכם בנוגע לכך... אני מזל דלי (אופק דגים) וכידוע- חסר לי במיוחד אלמנט האדמה, החיבור לקרקע. ניסיתי בחדר לפתור את המחסור בכך שהמיטה היא למעשה מזרון גדול המונח במרכז, ויצא שהיא "נושא החדר", הדבר המודגש ביותר. המיטה, כפי שנראה בשרטוט המוצרף, ממוקמת במרכז החדר צמודה לקיר, מתחת לחלון, מול הדלת. למקם אותה מול הדלת היה דבר בעייתי, לכן פתרתי אותו בעזרת וילון לפני הדלת, מה שיוצר מחיצה נעימה וצבעונית לדלת הכניסה- והרגשת בטחון שנתווספה. האם יש בעיה עם כך שהמיטה (זוגית וגדולה מאוד) נמצאת מתחת לחלון (שנמצא במרכז הקיר)? הבנתי שלא מומלץ שהמיטה תהיה מתחת לחלון.. מכיוון שהחלון במרכז הקיר, ואני רוצה את המיטה במרכזו גם, אין לי הרבה ברירה, ואני מרגישה שכך יש גישה לשני ה"צדדים" אל המיטה. ניסיתי לאזן את החללים בכל צד ע"י רמקולים גדולים שממוקמים בפינות החדר (העיגולים הורודים בשרטוט). הבעיה היא שהחדר "מלא" מדי. יש הרבה דברים, והמקום קטן. האם ישנו איזשהו פתרון ל"הרמת" החדר? הכוונה היא לדבר כלשהו שייתן אשליה לגובה, כדוגמת בד על התיקרה מעל המיטה שנתלה בצורה עגולה (כלומר עם "בטן")? ניסיתי כמה שיותר להפריד את נושא המגורים מאיזור השינה (עד כמה שאפשר בנסיבות כאלה), ומיקמתי את הטלוויזיה מול הספה (שתופסת גם היא חצי חדר) כך שגם האירוח מתקיים שם, ונושא המוזיקה נשאר שייך לאיזור השינה. השאלה היא האם ניתן לעשות איזושהי הפרדה נוספת בנסיבות הקיימות בין המגורים לשינה? כמה נקודות נוספות: - מהם הצבעים המומלצים באיזורים השונים? בעבר הכחולים שלטו בחדר, אבל אני מרגישה שזה כבר לא מתאים יותר, וחסר שוב האיזון. בדים על הקיר- כן/לא? - מהו "איזור/פינת הזוגיות"? בשתי הפינות המזרחיות של החדר מיקמתי פסלים שונים הקשורים לזוגיות. האם אלו המקומות? בסה"כ, די נעים לי בדירה, *אבל*, לעיתים ההרגשה עדיין לא "נוחה". לכן העלתי כאן את הדברים, בתקווה שלמי מכם תהיה עצה, כיוון מילה. כל עזרה תתקבל בברכה (ובחיוך
)

avivaht

New member
shant יקרה

קראתי את ההסברים, אני קצת חושבת אנא המתיני עוד קצת תודה אביבה מזמינה את כל מי שרוצה לעזור בפתרונות לshant יום נפלא

avivaht

New member
הנה כמה רעיונות

אכן, לא מומלץ לישון מתחת לחלון. אפשר "להרים" את החדר ע"י קישוטים על קירות החדר עם איפיון כלפי מעלה. הרמקולים בצידי המיטה עלולים לפגוע בשינה שקטה. הוסיפי צנצנת/כד מתכת עם פרחים אדומים (אפשר פרחי משי)ליד הטלויזיה. השתמשי במצעים מכותנה בצבעי ורוד חם, מרגיע. על החלון אפשר לתלות וילון בגוונים ירוקים/כחולים עם הדפסים בזרימה כלפי מעלה, להרמה". בהצלחה אביבה

yaeliru

New member
עוד כמה רעיונות

הי, אמנם, לא מומלץ להניח את המיטה מתחת לחלון, אבל אני אוהבת את הסימטריות שהכנסת. הפתרון הקל והנוח הוא להוסיף וילון לחלון. לא כ"כ הבנתי מה הקשר לחוסר באדמה (עפ"י אסטרולוגיה מערבית, אני מבינה, אם תוסיפי את תאריך ושעת הלידה, נדע אם זה כך גם באסטרולוגיה סינית) כדי להפריד את איזור השינה מאיזור הבילוי אפשר כמובן לצבוע את הקיר בצבעים שונים. אבל כיון שהחדר קטן, זה יכול להקטין עוד יותר. יש כל מיני טכניקות צביעה לקיר היכולות להעלות את החדר, מבחינה ויזואלית. יעל

shant

New member
תודה -

אכן, הוספתי וילון (שאינו שקוף) בצבע כחול כהה, והפרדתי את האיזורים ע"י בדים בצבעים שונים. תודה גם לך יעל

למעלה