שלום

חiפeיה

New member
שלום../images/Emo140.gif

אני לא יודעת עד כמה השאלה שלי מתאימה לפורום, אך משלל האפשרויות בתפוז נראה לי שכאן המקום, ואם לא - אשמח שתפנו אותי. אני מבקשת להבין מבחינה פסיכולוגית מדוע לעזזאל אנשים פוחדים מהשיווק הרשתי? לוגית - אין כאן שום פחד שימנע מאנשים לפחות לנסות. וכשאנשים אומרים שהם נפגעו מהשיווק הרשתי סביר להניח שהם לא ממש עבדו בשביל להשיג את התוצאות. בכל מקרה, אני לא אתן לגונבי החלומות לגנוב לי את החלום....
אשמח לתגובותיכם

גרא.

New member
חופeיה,שיווק רשתי דומה כמעט בכל לשיטת הפרמידה

בשניהם,השיטה בנוייה על חבר מביא חברים,המביאים חברים,וכך הרשת מתפתחת.ההבדל הוא בכך ששיווק רשתי עוסק במכירות מוצרים,כמו "הרבה לייף" ודומיהם.להם יש בדרך כלל גב כלכלי מסחרי.ואילו הפרמידה,עוסקת למעשה בהעברת כספים מכיס לכיס.הרעיון המרכזי בשתיהן המתבסס על חבר מביא חברים נפגם עם מישהוא בשרשרת המזון הזו,לא מצליח למלא את חלקו.לא מגייס מספיק חברים תחתיו,וגם אלה לא ממלאים את תפקידם ברשת.כך נוצר מצב שבדרך כלל,מי שהחל את השיווק הרשתי או את הפרמידה,עשוי לצבור הון עתק,בעוד הפיונים הרבים בהמשך הדרך,השקיעו כסף או זמן ולא מצליחים לקבל שום תמורה.כך קרה,למיטב ידיעתי באלבניה,כך קרה בזמנו גם בארץ.כך קורה לאנשים לא מעטים המתפתים להכנס לתוך השיווק הרשתי,בדרך כלל מכניסים בעיקר את בני המשפחה,ומעבר לכך,שום דבר.אם מדובר על שיווק רשתי,הם עלולים להתקע עם סטוק של של מוצרים ששלמו עבורו,ובמקרה הטוב להשתמש בו בעצמם.במקרה הרע,הם מפסידים כסף רב.את כתבת,"אני לא אמתן לגונבי החלומות לגנוב לי את החלום",אכן זה לרובם קורה,אנשים נכנסים לרשת כזאת עם חלומות ופנטזיות להתעשר,רובם שכרם יוצא בהפסדם,כפי שכבר נאמר,"הפריירים לא מתים,הם רק מתחלפים".לוגית,כל נסיון להכנס לשיווק רשתי,עלול לעוסק בזה לעלות ביוקר,למעט ניפוץ החלומות.אבל באמת,אל תתני לגונבי החלומות לגנוב לך את החלום.נסי,תתנסי,ותלמדי את הלקח.

למעלה