שלום

ליצולה

New member
שלום ../images/Emo140.gif

מצטרפת אליכן , אומנם לא עם אנדו, אבל עם הבן דוד- אדנומיוזיס. כל הסיפור התחיל לפני כמה חודשים. התחיל לי חום נמוך בערבים והתחילה לי צניחה עקבית של ההמוגלובין במקביל בבדיקות הדם יצאו ערכים גבוהים של ESR ו CRP (ערכים של 72 מאוד מאוד גבוהים). בנוסף המחזורים שלי נהיו מאוד קשים עם דימום חזק ופעמיים הגעתי למיון על מנת להפסיק את הדימום. הדימומים גרמו להחמרת האנמיה (המוגלובין 8.5, פריטין 4) פניתי לרופא נשים חדש (ד"ר שכטר- רופא מדהים!) שחדש באנדו'. שלח אותי לעשות בדיקת דם (CA125)- שיצאה שלילית וביקש שאחזור לאלוטרסאונד חודשיים אחרי מחזור. השבוע עשיתי את האולטרסאונד. באלוטרסאונד הוא מצא אנדיומיוזיס (בגודל אפונה). הוא אסביר לי שאנדמיוזיס דורם בעיקר לדימומים קשים במחזור שגורמים לאנמיה. מה שמלחיץ אותי הוא שלמעשה אין טיפול לזה. הטיפול היחידי הוא כריתת רחם (בכלל לא מלחיץ). וכל עוד אני לא מעוניינת בהריון הוא ממליץ על לקיחת גלולות רצוף ל4 חודשים ואחרי כל מחזור לבוא לביקורת של אנמיה ולבדוק את גודל האנדמיוזיס. אני אשמח לשמוע אם יש בנות עם נסיון, וכיצד הן מתמודדות עם זה. שבוע טוב לכולן

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ואיזה יופי של חתימה... גם אצלי זה שיר של לאה גולדברג. אינני מתמצאת באדנומיוזיס, אבל בהחלט יש פה בנות עם "כזה" ואף הריונות למרות ועל אף האדנו. בכולופן, גם אם יקח זמן עד שהבנות עם האדנו יכנסו, את מוזמנת לשתף ולהשתתף, יש כאן גם שירשורים על פנטזיות על אוכל שאמנם יכול להרוג כמה מאיתנו
אבל פה ושם יש עוד חיים חוץ מהחרא הרגיל

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אדנומיוזיס בגודל של אפונה
? פעם ראשונה שאני שומעת שמישהו הצליח להגדיר אדנומיוזיס בגודל... אדנומיוזיס זה רירית הרחם שהשתשרשה בשריר הרחם, ב-US זה מופיע כנקודות לבנות על הרחם ויכול להיות שאצלך הוא מכסה חלק קטנטן משריר הרחם וטוב שכך. נכון שהטיפול היחיד זה כריתת רחם אבל אפשר לחיות עם זה בשלום כל עוד את מטפלת בסימפטומים בעזרת דיכוי אם זה גלולות או כל דבר אחר (עד שתרצי להיכנס להריון). אדנומיוזיס אכן מגביר את הדימומים בזמן הווסת ועם האנמיה שלך זה בכלל לא סימפטי, יכולה להגיד לך שגם כשלקחתי גלולות לא ברצף (חודש בחודשו) הדימום פחת מ-10 ימים מאסיביים ל-5 סבירים בהחלט. אני לקחתי גלולות ברצף כמעט שנה (עד שרציתי הריון) ולא היה שום שינוי מבחינת האדנו' ואני לא צופה שאצלך הוא גם ישתנה... (אלא אם הרופא שלך מבלבל בין אדנו' למיומה
). כשהרופא שלי אמר לי שאני אצטרך כריתת רחם צחקתי לו בפרצוף ואמרתי לו שעד שאין לי 4 ילדים אין על מה לדבר...הראשון בן חודשיים עליי בזה הרגע.. עם הכל אפשר להתמודד רק תהיי קשובה לגוף שלך תעשי מחקר טוב טוב ואל תאמיני לכל רופא שחושב שהוא יודע מה זה אדנו' או אנדו'...

ליצולה

New member
תודה על התשובה

אני לא חושבת שהוא התכוון שזה גוש בגודל אפונה- אלא באמת שזה מרוכז לאזור אחד והראה לי בצילום את הכתם הלבן שנוצר והוא אמר שהכתם בגודל של כס"מ. אני כרגע באמת מטופלת עם גלולות. קצת מטריד אותי שהוא אמר כן לקבל מחזור כל 4 חודשים בעיקר בגלל האנמיה. אגב גם עם גלולות בצורה הנורמטיבית היו לי 7 ימי דימום מאוד חזקים וחצי שנה האחרונה שני מחזורים של 10 ימים עם דימום שרק מתחזק ולא מפסיק ללא הטיפול (וכל זה בעודי לוקחת גלולות) הסיפור שלך מעודד אותי. איזה השלכה יש לאדנמיוזיס מלבד זה שהוא גורם לאנמיה למעשה?

בכייף ../images/Emo24.gif

אז ככה, אין שום סיבה לעשות הפסקה כל 4 חודשים יש פה בנות שלוקחות גלולות כבר שנים רצוף זה רק מחייב מעקב של צפיפות העצם וכמובן בדיקות דם שגרה שזה עושים בלי כל קשר ובדיקות שד כי הגלולות גורמות לציסטות בשדיים אז כדאי להיות במעקב (ונראה לי שזה הכל). תראי מחקר קטן שעשיתי בעצמי על אדנו' - זה גורם לכאבים חזקים בזמן הווסת ולדימומים מאסיביים מלבד זאת יש האומרים שזה עושה בעיות בהחזקת הריונות (לא עלינו) אבל מי שעברה את השבוע ה-8 עברה את הסכנה. הרבה רופאים אומרים שלחצי מהנשים יש אדנו' ושזה מולד, כלומר עוד מהבטן כבר יצאת עם אדנו' ולרוב הנשים בכלל אין מושג שיש להם אדנו' ועל כן הן לא מטופלות אבל הן חיות חיים מלאים עם הריונות ולידות וילדים מתוקים. אני חושבת שבהקשר שלך פשוט מה שהכי מדאיג זה האנמיה ובגלל זה טוב לך לקחת גלולות ברצף אחרת לא בטוח שגם את זה הרופא היה נותן לך. נראה לי שכיסיתי את הכל אם יש לך עוד שאלות אני כאן.

למעלה